• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.536
408
Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...

Metsili doktorum bana önermemisti.biogoil yanlış hatırlamıyorsam bıo ki bir gaz damlası var eczaneye ve doktorunuza sorun onu kullanın, bitkisel olarak acı elma yağı aktardan akıp ayaklarının altına ve göbeğine masajla sürerseniz rahatlatır

Uyku sorunuza cevap veremeyeceğim:( 5 yılı geçti deliksiz uyumadım daha
Ama o gücü buluyorum,yardım edecek birileriniz varsa çağırın gündüz uyursunuz,olmadı gece emzirin eşiniz baksın bı iki saat uyuyun

Benimki çok aglardi gaz mıydı sebebi bilmiyorum belki. Ama sabah altıya kadar başında durdugumuzu bilirim. Emzirme, ameliyat ağrıları falan bitirmişti. Bir gün farkettik ki kucakta uyumayı seviyor. Yanımda uyutunca daha rahat uyumustu. Dana hala yanımda uyuyor o ayrı sorun neyse. Bir de yanınızda uyutmayi deneyin.

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Kizim cok sorunluydu dedigin gibi belki dahada beterdik 15.gunden sonra basladi esimle nobetlese bakardik aileden uzaktayiz geceden cikar esim isten gelir o bakar ben uyurdum oglene dogru ben uyaninca o bakar sirayla hallettik cok zor gunlerdi ben 40 kiloya dustum yeme duzenj yok sutum kesild inanirmisn saclarimda birsuru beyaz ciktii 4.aya kadar bu boyle surdu azaldi biraz 6.aydan sonra tamamen bitti 9.aydada kusmamiz kesildi bu kusma aayri bi konu 9 ay surdi bizde giydir mamayi yesin aninda cikarir
Ama ikinci bebegin akilli olur cunku hep tersi oluyor:) bi oglum oldu ne kadar korkmustum inanamadim boyle bebekmi olur diye karni tok alti temiz olsun yeterdi ona hic aglamadii

Benimki çok aglardi gaz mıydı sebebi bilmiyorum belki. Ama sabah altıya kadar başında durdugumuzu bilirim. Emzirme, ameliyat ağrıları falan bitirmişti. Bir gün farkettik ki kucakta uyumayı seviyor. Yanımda uyutunca daha rahat uyumustu. Dana hala yanımda uyuyor o ayrı sorun neyse. Bir de yanınızda uyutmayi deneyin.
Çok küçük ama ya
Korkarım ben
Anne zaten yorgun bebek ezilir falan Allah korusun :110:

Çok küçük ama ya
Korkarım ben
Benim uykum çok hafiftir. Deli de yatmam. Bir de çaresizlik en yapmam dediğiniz şeyi yaptırıyor. Hiç yanımda uyutacagimi sanmazdim. En son çare olarak yatırın diyeyim o zaman.

Gaz için şöyle bir tarif uyguladım: 1 çay bardağı kaynar suya çay kaşığının ucuyla kimyon attım. Soğuduğunda 1 çay kaşığı içirdim. Sabah ve akşam. Hergün aynı saatlerde verdim. Bunu kaçırdığım öğün ağlama krizleri yaşadık hep. Ben çok faydasını gördüm.

Uykusuzluk içinde gündüz uyuyacaksın bol bol. Daha çok yenisiniz, haliyle zorlayacak. Ama 2 saatte bir emip uyumayı tutturunca rahatlarsın. Çok uyumak olmasın talebin. Az uyumaya zamanla alışacaksın.

"Ayaklarını karnına çekiyor" demişsiniz ya sancıdan, bir an gözümün önünde canlandı o sahne, yüzüme gülümseme yerleşti minnacık bir yavru. Ama sorunuza yanıt veremeyeceğim ne yazık ki, minnakı öptüm:)

5 yildir uyumuyorum hayatim:) arka arkaya oldu cocuklarim sukur.. zmnla hallolacak seyler.. bu durumun gececegini bil once.. subatta dogum yapmstn dimi? Surda sabredecegin bir kac ay daha.. sonra yavas yavas duzene girecek.. tam girmesede girecek...cocuk bu aglar diceksin.. bazen pispisliycaksin bazen kendi kendine agliycak.. bolca karin masaji yap saat yonunde.. bisiklet hareketi yaptr. Ayak altina masaj yap..Bolca saril.. suan yapabileceklerin bunlar.. arada esin baksin karni toksa sen uyu bi kac saat. Bu gunduzde olabilir. Annen kv kim varsa bsksin bi kac saat uyu. Gunduz uyuyodur ilkaki bi kac saat ya da sende uyu o zmnki enerjin gelsin. Birak ev isini sal brz. Ben arada bir cay jasigi zeytin yagi verdim

Çok küçük ama ya
Korkarım ben

40 günlük bebek sen de çok uykusuzsun kesinlikle önermem birlikte uyumayı.

Destekçi olmadan yeni doğan bebeğe bakmak çok zor. Günde 3 saatten fazla ağlıyorsa inek sütü alerjisi düşünülüyor. O yüzden mama ver diyemiyorum. Alerji maması al ne olur ne olmaz diye onu dene. Manada sonra 3-4 saat kesintisiz uyuyabilir.

Bu sukintilari bende çektim inek sütü alerjisi varmış ben mama ilk zamanlar vermiştim sütüm çok azdı. Sut aetinca mamayi biraktik. Mama ver diyenler küfür ediyor gibi gelirdi. Simdiki aklım olsa alerji maması ile başlardım mama +anne sütu devam ederdim. Mamayı hiç kesmezdim

5 senedir bu sorunu yaşıyorum.. gece en az 3 kere kalkıyorum.. gerisini siz düşünün annelik zor iş... :anne: benim sıpamda uyku sorunu var onuda atlatırsak bir kocaman ohhh çekiçem inşallah... bebegin gazı bitince geçer inşallah ama kimi bebekte huy oluyo malesef allah kuvvet versin..

Oğlum iki aylık falandı günde 16-17 saat uyuması gerekirken bi o kadar uyanık kalıyordu. Ben dinlenemiyordum haliyle, eşim işten gelince yatardım hemen. Ne kadar uyursam kardır sonuçta. Şimdi oğlum 9 aylık, 10 haftadır hiç uyku yoktu, çığlık arıyordu 20 dkda bir falan. Babası başka odada yatıyor 4 gündür, hiç uyanmıyor.:işsiz::63::olamaz::olamaz: Dün gece birlikte yatalım, özledik dedik. Saat 12de çığlık atmaya başladı. Adamcağız da aldı yastığını gitti.:KK43: Bir daha da uyanmadı bizim dana :olamaz: başkası anlatsa inanmam, abartıyor derim ama bizi yanyana istemiyor sanırım :) tabii sen de öyle bir problem yoktur.

Biogaiayı dene mutlaka. Ben oğlumun gazı var diye kimyon çayı yapmıştım kendime, sütümü kesecek duruma getirdi.

Oğlum 2 yasinda halaaa gece uyanir. Yani demem o ki duzelmiyor azaliyor

40gunluk kusarsa bogulabilir yan yatirma yastigi alın ona nette var bakın ben ikizlerdi baslarinda nobet tuttum gece hala uyaniyoruz 3yaş ve calisiyorum bence sabırlı ol gittikce kolaylasıcak diye dusun ve sakın sinirini bebege yansıtma

damlalar hikaye kullanma kimyon tohumu kaynat kimyon agza bulasir tohumu etkili aktarda dolu var 2 cay kasigi gaz falan birakmaz

Kendi çocuğum yok ona göre :) sonra taşlaniyorum.
Ağlamadığı sürece uyu tabiki.
Not olarak, süt ürünleri ve gaz yapan besinleri yeme. Bebek de aşırı gaz yapıyor. Sütünden yavruya geçiyor.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve burda doktorlar ilk üç ay anneye süt ürünlerini ve fasulye, soya tarzi gaz yapan yiyecekleri yasakliyor. Salata yana çiğ sebze ayni sekilde önerilmiyor. Belki işe yarar

Back