• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni akıllandım.

Yzhrmn

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
7
0
16
Ankara
Ben kıllarımı ilk almaya başladığımda (annemin baskısıyla diyeyim) jiletle aldım. Bu arada tüy dökücü kremler de kullandım tabii. Sonra ağdaya başladım. Şu an vücudumda o kadar çok batık var ki anlatamam. Doktora da gittim ama çözüm bulamadım. Doktorlar sadece lazer önerip gönderdi. Benim de bütçem lazere yetmez. Bu nedenle ağdaya devam dedim.

Bir de bu zamana kadar vücudumda olmayan tüyler çıkmaya başladı. Örneğin çenemde, göğsümde, göbeğimde falan. Almaya korkuyorum artarsa diye ama görünüşlerinden de rahatsız oluyorum. Yakında tatile gideceğim ve sir ağdayla alsam bile 2 3 gün sonra tekrar çıkmaya başlayacak. Ne yapacağım bilemedim. Siz ne önerirsiniz?

(Hormonal rahatsızlıktan olabilir belki ama ben bugüne kadar regl günlerimi hiç takip etmedim. O yüzden öyle bir sorun olabilir mi bilmiyorum.)

gögsünde göbegnde olması normal karşılanabilr.ama çenende cıkyosa mutlaka hormonal bi bozuklk vardır.bence gidip bi kan tahlili faalan yaptır.

kullandığın ilaç varsa onlar hormonlarını bozmuş olabilir. ayrıca saç veya cilt bakımında kullandığın malzemeler de yapabilir. benim kuaförüm saç dökülmesini önleyici şampuanların bile tüylenmeye yol açabileceğini söylemişti. köpükler cildindeki açık gözeneklere temas edince kılların daha koyu çıkmasına neden oluyormuş bu nedende cilt bakımında muhakkak önce tonikle silip sonra güzelce yıkamak gerektiğini saç bakımında ise saçı vücuttan ayrı yıkamak gerektiğini söylemişti. saç uzatan yağlardan falan kullandıysan onlar da yapıyo olabilir. ama sen yinede her ihtimale karşı bir dermatologa gidip hormon testi yaptırmalısın.

İlaç ya da herhangi bir cilt bakım ürünü kullanmıyorum. Bence de hormonal bozukluk. Peki hastanede hangi bölüme gitmem gerektiğini de söyleyebilir misiniz? Bir de tatile gitmeden hangi yöntemi kullanmalıyım sizce?

Son düzenleme:
İlaç ya da herhangi bir cilt bakım ürünü kullanmıyorum. Bence de hormonal bozukluk. Peki hastanede hangi bölüme gitmem gerektiğini de söyleyebilir misiniz? Bir de tatile gitmeden hangi yöntemi kullanmalıyım sizce?

endokrinoloji bolumune gitmen gerekıyo

Olmayan tüyler çıkmaya başladı demişsin.Bu yaşınla ilgili olabilir.Ergenlik dönemindeysen tüy oluşumu sonradan şekillenebiliyor.Eğer kalın değilse kıl şeklinde çıkmıyorsa, tüy şeklindeyse büyük ihtimal hormonal bozukluk değildir.Ama sen yinede için rahat etsin diye bi görün istersen.

Benim kuzenimde de vardı aynı sorun. Aşırı tüylenme ve olmaması gereken yerlerde tüy çıkıyordu.
Gittiler, hormlonlarında bozukluk, guatr, üstüne bide kist buldular.
Allah göstermesin ama bu durumları ciddiye alın. Gidin gösterin bi doktora. :31:

Zaten okulum açılmadan gitmeyi planlıyorum. Artık fiziksel rahatsızlığı geçtim sinirlerim bozuluyor çünkü.

Ayrıca 21 yaşındayım, ergenliğimi geçtiğimi düşüyordum ama onun da etkisi olabilir.

Back