• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Açılan bölümlerden...

Turuncu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
232
8
118
Arkadaşlar en büyük arzum edebiyat okumaktı fakat başaramadım. açıköğretim fakültesi çalışma ekonomisi bölümüne kayıt yaptırdım ve bu yıl birinci sınıfı bitirdim. şimdi de türk dili ve edebiyatı bölümünün açılmış olduğunu öğrendim. zaten en büyük arzumdu ve gönlüm o bölüme kaydı.direk o bölüme geçme şansım var mı? yoksa tekrar öss'ye girip, tercih yapmam mı gerekiyor?

seninle aynı durumdayız. ben de çeko okuyorum ilk senem. türk dili ve edebiyatına geçmek için araştırdım fakat tekrar sınava girmek gerekiyor.
hem dersaneden hem de aöf merkez bürodan bilgi aldım.

direk geçme şansınız yok maalesef tekrar sınava girmeliydiniz,edebiyat, sosyoloji, felsefe ve uluslararası ilişkiler bölümlerine girmek için barajı geçmek yeterli. Ancak çok talep olursa seneye belki puanlı yada kontenjanlı yapılabilir diye duydum. ıkinci üniversite durumuda daha önce herhangi bir üniversiteden mezunsanız össye girmeden istediğiniz açıköğretim fakültesi bölümlerine kayır yaptırabiliyorsunuz.

direk geçme şansınız yok maalesef tekrar sınava girmeliydiniz,edebiyat, sosyoloji, felsefe ve uluslararası ilişkiler bölümlerine girmek için barajı geçmek yeterli. Ancak çok talep olursa seneye belki puanlı yada kontenjanlı yapılabilir diye duydum. İkinci üniversite durumuda daha önce herhangi bir üniversiteden mezunsanız össye girmeden istediğiniz açıköğretim fakültesi bölümlerine kayır yaptırabiliyorsunuz.

ewet arkadaslar seneye bunlar puanlı çünkü cok talep olmus yıgılma bu senekılerı bir sans wurdu yararlanan yasadı ama ben zati edebıyat okuom rahatım :kedi:

Türk dili ve edebiyatı okusak nerelerde iş bulabiliriz. AÇıköğretimde okuduktan sonra bu bölümü herhalde formasyon alınabiliyordur değil mi yoksa sadece bölüm okumanın bir yararı yok

evet alınıyomuş tatlım bende çok araştırdım örgünden hiç bi farkı yok sadece okurken çok zorlanıcaksın

ewet formasyon alabılıosun ama gercekten örgune gore cok zormus cunku osmanlıca falan cok zor we hocayla bıle zor olan ders bu we bölümden cıkınca dershanede calısabılıosun tabi cok duusk bı fıata kpss kazanmak baya zor yani dewlete gecmek zor bısey yani

Çalışan başarır ama şuda bir gerçek çok çalışmak gerek...

Bende okuyacağım inş:)

Back