Tatlı Tarifi Yengemin pratik kalburabast tarifi(resimli)

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
245
ağızda resmen dağılıyo çok harika bir tatlı

önceden şerbeti hazırlayın.şerbet çok yoğun olmasın.

1 su bardağı erimiş margarin
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi
aldığı kadar un

şerbeti iççin
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

öncelikle margarini eritin.sonra bir yoğurma kabına dökün. üstüne yarım su bardağı suyu koyup biraz karıştırın.daha sonra unu azar azar dökün .yumuşak bir hamur haline getirin ele yapışmayan ama kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacak en son kabartma tozunu koyp iyice yoğurun.sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde bastırıp elimizle kırdığımız iri ceviz içlerinden koyup açık ağzını büzün ve ister kalburda istersenizde makarna süzgeçine bastırıp şekil verin.yağlanmış tepsiye dizin.fırında üstü ızarana kadar pişirin.
tatlılar pişince soğumuş olan yada ılık olan şerbetin içine teker teker atıp 5 10 sniye kadar bekletip servis tabağına dizin.

hamurun özelliği yumuşak yoğurulmasıdır ağızda dağılması için.
afiyet olsun.

Son düzenleme:
dscf4322.jpg

dscf4321b.jpg

dscf4325.jpg

dscf4326m.jpg

hhmm nefiss görünüyocokacimcoook mutlaka deniycemyerimseniben
cok duydum ama hic yapmadim tarifte elimin altinda artikin tarif icin tesekkürler canimopuyorumnanaktan
ellerine saglikopuyorumnanaktan

çok şerbete batırın çok olsun şerbeti biz öyle çok şerbetli sevmiyoruz kuru ağızda dağılan cinste seviyoruz cnm yani kişiye kalmış

döktürmüşsün yine kıssssssssssssssssssssssssssssssssss:)ellerine sglık şekerimmmm her yaptıgın gibi buda pek bi güzel gözüküo:)

before
foto0239x.jpg

after (benimkiler baya bi kabardilar anlamadim ama bakalim - tadina varinca anliycaz ne oldugunu)
foto0240f.jpg

ha bide ben catalla cimcikladim :roflol:

X