Yengem.

cokzorbirsecim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
2.799
6.257
Kızlar konu yengem.birkac günlüğüne bizi ziyarete geldiler.normalde yengem çok şen Şakrak biridir ve cok severim. Ama bu geldiğinde çok durgun ve degismisti.biraz sohbet ettik ve anlattı.

15 yıldır evliler iki çocukları var.ikisi de çalışıyor. Yengem artık sadece çocuklar ve kendi için yaşadığını, Dayımın ondan, sicagi ya da rahat edemedigini soyleyerek ayrı uyudugunu, en ufak tartışmada dahi yengemin gönlünü alacak hicbirsey yapmadığı gibi sanki suçlu yengem mis gibi kendini geri çektiği, yengem konusmuyor diye onun da konusmadigi umurunda bile olmadigi, şunca yıldır güzel bir söz özel bir kutlama kendini özel hissedebilecegi hic birsey yapmadığı,konusabilecekleri hiçbir konunun olmadığı vs. Anlattı. Kisilik yonunden de cok farklilar gercekten.begeniler tercihler vb.Duygusal olarak dayıma güven duymadığıni soyledi.
Güven konusu da bunlar Anneannemin evinde tartışırken dayım yengeme git demiş. Yengem de ailesinin evine gidiyor 2 saat uzağa. Bunlar kendi evlerine dönme zamanı dayım gidip almiiyor yengemi direk geliyor yaşadıkları ile. Yengem ise baslayacagi icin çocuklarla otobüsle dönüyor. Bir de aralarında altın davası var onu tam bilemiyorum ama yengeme sormadan satmış yengemin altınıni galiba.bu olaylar 5-6 sene öncesi oluyor.
Yengem bunları hiç unutamadigini sahip çıkılma hissini hiç yasamadigini, Dayımın unutturmak için herhangi birsey yapmadığını,yengemin varlığı ile yoklugunun hic umurunda dahi olmadigini falan anlattı.
Dayim da iyi bir işi olan, evinin eksigin gören, çocuklara ilgili, kiskanma kısıtlama vb hiç olmayan biri.yengem o konulardan çok rahat yani. Yengem bunları da söylüyor rahat olduğu konuları.
Ne yapmayı düşünüyorsun dedim.boyle devam edeceğim kendi işime bakacagim dedi.Sizce duzeltmek icin neler yapılabilir?
Kızlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz boyle bir evlilik olabilir mi merak ediyorum.

Dayınız eşine karşı yapılması gereken sorumlulugu yapmıyor. Bu şekilde evlilik yürümez bence. Sonuçta mutsuz iki insanın o evde çocukları da mutlu olmaz. Huzurlu bi yaşam olmaz. Rabbim yardımcısı olsun

ii bir baba ii bir ev sahibi ama iyi bir koca değil 15 yıl diyorsunuz 15 yıl önceki mevzularmı sadece sorun bana biraz birbirlerinden kopmuşlar gibi geldi düzeltmek için en baştan başlamak gerekli tabi iki tarafında düzeltmeyi istemesi gerekiyor bence tazelenerek herşey güzelleşecekse bi adım atılabaliri am abişey değişmeecekse ve mutsuzlarsa yapılacak tek bişey var

Erkeklerde belli dönemler bu tur Sıkıntılar olabiliyor
Ilgisiz hayattan bıkmış bi hal alıyorlar ben babamdan biliyorum
Bi sure sessiz kalıp esine zaman verebilir
Ya da destek almasını sağlayabilir
Ama güç bir durum Allah yardım etsin

Yengen kaç yaşındaki, ancak 60 ından sonra bu şekilde bir evliliğe belki OK der bir insan.

Bir çözüm yolu en azından denenmeli. Eş terapisi gibi bişey olamaz mı?

Yengem 37 yaşında kızlar. Dayim 48.
Aynı şeyleri ben de dedim. O zaman diyor ki ben zaten sevilmekten ilgilenilmekten umudu kestim.en azından rahatım var diyor.karisan görüşen yok geçimle ilgili sıkıntı yok.bosansam baskasi olsa ondan bulacagimin garantisi yok diyor. Riske giremem cocuklar var filan.O da vazgeçmiş. Dayımın karakteri bu olmuş.

Sanirim dayin yengeni esi olarak degil de cocuklarinin annesi olarak goruyor ve yengen de bu duruma alismaya calisiyor. Ama zor gerçekten Allah sabir versin

Ayrica da sizi tebrik ederim objektif bakisinizdan dolayi
Teşekkür ederim.yengem benim bir tanem o kadar tatlı entellektüel espirili bir kadın ki.ama Dayımın yanında hiç kendi olamıyor gibime geliyor. Dayim da çok iyidir kişilik olarak ama onların sorunu nasıl diyeyim ikisi de ayrı dünyaların iyi insanları.

dayı beyefendi ikili ilişkilerde sıkıntılı dmeek ki.. bir evlilik terapistini kabul eder mi acaba dayımız

yengen dayinla hic konusmayi düsünmüsmü.
yani yengen yaklassa aktivitelerde bulunsa nsl olur acaba

Eğer birbirlerine olan saygılarını yitirecek kadar şiddetli şeyler yaşamadılarsa bir evlilik terapistine gitmeleri iyi olur.

yengen dayinla hic konusmayi düsünmüsmü.
yani yengen yaklassa aktivitelerde bulunsa nsl olur acaba
Aslında şöyle bunlar aynı konular yüzünden onlarca tartışma yaşamışlar mesela ayrı uyumak, Dayımın yüzük takmamasi,gönül alıcı hareketlerde bulunmaması, umursamamasi vb. Yani bu konular artık kronik olmuş ve çözümsüz.yengemin durumu da şu evliliği bitirsek bundan daha mutlu olacağımin garantisi yok çocuklarla ilgili evin geçimiyle ilgili diyor.
Bu arada bir kaç kez boşanma mevzusu olmuş geçmişte dayım hiç itiraz etmemiş. Sen nasıl istiyorsan demiş.
Yengemin en büyük yılgınlıgı bu zaten...kendine ihtiyaç duyulmamasi olsa da olur olmasa da olur mantığı var dayimda.
Bu evlilik ne olur sizce.

her şey bir yana, insanlar anlaşamayabilir de, boşanmayı bu kadar çabuk kabullenen insanın sevgisi yok diye düşünürüm.
arada sevgi yoksa evli kalmanın da anlamı yok demektir bana göre.

dayin istemiyor gibi geliyor bana.
yani huy muy bahane gibi.
kaybetmeyi bile göze almis yoksa coktan kendine ceki düzen verirdi.
sanki dayinin kafasinda bitmis.
yengen bitirmezse belki bi süre sonra dayin istemiyorum bitsin diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…