• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yerken boğazımda kalacak korkusu

blockb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
74
19
3
32
Kendimi bildim bileli böyleyim. Yemek yerken boğazımda kalacak diye korkuyorum. Ama her yemeği yerken değil. Uzun çubuk makarna yerken, yaprak sarması yerken(yaprak sarmasının o damarlı kısmı sert sert ağzıma gelince endişeleniypuö. Bir türlü yutamıyorum.) nodle (uzak doğu makarnası, bu da çubuk makarna gibi) sert ve de bir türlü parçalanamayan et yerken. Daha da vardır mutlaka ama aklıma geliypr şimdi. Diğer yemekleri yerken de arada oluyor.
Korkum tam olarak şu; nefes boruma kaçıp öleceğimi düşünüyprum. Aynı şey hap içerken de oluyor. Mesela hap yutamam ben. Adet oldupumda o acıyı çekerim ama yine ağrı kesici içmem. Çünkü bir şeyi uzun uxun çiğnemeden yutamıyorum bu korkumdan dolayı. Benim gibi olan var mı? Ne yapacağım ben? Şu an ekleyeceğin başka bir şey yok. Yardımcı olursanız sevinirim
İyi bayramlar

Yiyecekleri fazla çiğneyerek yemek faydalıdır iyi bişeye sebep olmuş korkun.

Bunun özel bir adı vardı, bilmem ne fobi diye aklıma gelmedi şimdi. Artan bir hal aldıysa, bir psikolog ile çalışmayı deneyin, böyle böyle panik atak geliyorum diyor yani. Hiç çekilir dert değil valla.

Bunun özel bir adı vardı, bilmem ne fobi diye aklıma gelmedi şimdi. Artan bir hal aldıysa, bir psikolog ile çalışmayı deneyin, böyle böyle panik atak geliyorum diyor yani. Hiç çekilir dert değil valla.
Panik atakla bağlantosını anlayamadım?

Aynısını ben de yaşıyorum ama ben daha önce de birkaç kez tıkanma tehlikesi geçirdiğim için oluştu bende.Hatta hap da aynı şekilde yutamadığım için doktora hep yalvarırım varsa iğne formunda ya da eritilebilir olanı,en olmadı küçük ve kaygan olanı olsun diye.Çünkü ancak öylesini yutabiliyorum ki onda bile bazen zorlanabiliyorum.Seni çok iyi anlıyorum.Ne yazık ki ben çözüm bulamadım,sadece dikkat etmeye çalışıyorum:KK43:

Aynısını ben de yaşıyorum ama ben daha önce de birkaç kez tıkanma tehlikesi geçirdiğim için oluştu bende.Hatta hap da aynı şekilde yutamadığım için doktora hep yalvarırım varsa iğne formunda ya da eritilebilir olanı,en olmadı küçük ve kaygan olanı olsun diye.Çünkü ancak öylesini yutabiliyorum ki onda bile bazen zorlanabiliyorum.Seni çok iyi anlıyorum.Ne yazık ki ben çözüm bulamadım,sadece dikkat etmeye çalışıyorum:KK43:
Bende çocukken yoktu ama birden oldu nedenini ende bilmiyprum

Kendimi bildim bileli böyleyim. Yemek yerken boğazımda kalacak diye korkuyorum. Ama her yemeği yerken değil. Uzun çubuk makarna yerken, yaprak sarması yerken(yaprak sarmasının o damarlı kısmı sert sert ağzıma gelince endişeleniypuö. Bir türlü yutamıyorum.) nodle (uzak doğu makarnası, bu da çubuk makarna gibi) sert ve de bir türlü parçalanamayan et yerken. Daha da vardır mutlaka ama aklıma geliypr şimdi. Diğer yemekleri yerken de arada oluyor.
Korkum tam olarak şu; nefes boruma kaçıp öleceğimi düşünüyprum. Aynı şey hap içerken de oluyor. Mesela hap yutamam ben. Adet oldupumda o acıyı çekerim ama yine ağrı kesici içmem. Çünkü bir şeyi uzun uxun çiğnemeden yutamıyorum bu korkumdan dolayı. Benim gibi olan var mı? Ne yapacağım ben? Şu an ekleyeceğin başka bir şey yok. Yardımcı olursanız sevinirim
İyi bayramlar
Bende küçük yeğenlerim için korkuyorum boğulacaklar diye. Yanımda kuruyemiş, patlamış mısır yedikleri zaman ecel terleri döküyorum. Kendim asla ikram etmem bunları. Koskoca yeğenime bile zeytin yerken içinde çekirdeği var ha diyorum. Elimde değil.

Bende küçük yeğenlerim için korkuyorum boğulacaklar diye. Yanımda kuruyemiş, patlamış mısır yedikleri zaman ecel terleri döküyorum. Kendim asla ikram etmem bunları. Koskoca yeğenime bile zeytin yerken içinde çekirdeği var ha diyorum. Elimde değil.
O konuyu da çok dğşündüm. İşeride çocuğum olursa e yapacağım diye. Sırf bu yüzden işk yardım dersi alacağım

Panik atakla bağlantosını anlayamadım?

Yutma fobisi, boğulma, nefessiz kalma korkusu, düşünün ki genzinize hakikaten bi şey kaçtı, refleks olarak öksürür zaten herkes de, siz ne derece sakin kalabilirsiniz? Panik seviyeniz ne olur?
Bu ufak andan sonra yemek yerken stres seviyenizi kontrol edebilir misiniz?

Bir de istemsiz kilo verme sorunlarına, yeme bozukluklarına kadar götüren bir şey olabilir mantıken, korkarak pek çok şeyi yemekten vazgecebilirsiniz, ilerlemesi halinde.
Mantıken irdeliyorum salt, çok bir bilgim yok, böyle bi yöne doğru gidebilir gibi geldi bana.
Biraz gamlı baykuşa bağladım sanki ama yani olur mu bilinmez.

Bu yüzden bir psikolog ile çalismanizda fayda var, en azından durumunuz hakkında sağlam yerden bilgi edinir, kendinizi tahlil etme fırsatı bulursunuz.

Son düzenleme:
Karpuz,su,pirinc pilavi.
Bunlarda da oluyordur cunku bende oluyor.

İyi bayramlar

Valla ben olsam fazla değişmezdim ne güzel uzun uzun çiğniyorsunuz işte ömür boyu kilo derdiniz olmaz bence. Uzmanlar da fazla çiğneyin diyor mideye de sağlıklı hem. Ben çok hızlı yerim mesela yemekten aç kalkarım 5 dk sonra tok olduğum hissi anca gelir düşünün.

İyi bayramlar

Canım bu panik atak başlangıcı olabilir.
Psikiatriye gidip konuyu anlatın açıkça onlar size ne olduğunu anlatır. Bana panik atak gibi geldi ama bilemiyorum belki başka birşeydir.. geçmiş olsun

Bence de psikologa gidin. Ben küçük çocuklar için endişe ederim sadece. O da kötü bir tecrubem oldu onun için.

Kuzum pskolojiktir o,ilk yardim bilgin olsun bogazimda kalirsa ne yaparim yanindakilerede goster annene vs.ya da o anda sana nasil müdahele edilecegini ogren yonlendirirsin insanlari yardim.etmeleri.acisindan bu seni psilolojik olarak rahatlatir bence ...yaninda sivi seyler olsun bunlari yerken su ayran vs buda iyi hissettirir....ayrica cok cigne agzinda lapa.olana kadar cigne buda iyi gelir takilmaz....

Bende de oluyor karanfil.yuttuyordum 6-7tane ki serttir catal gibi bazilari ,korkyordum dua ede ede yut

Birde gecenlerde bana oldu yemek boruma birsey kacti gayri ihtiyari öksurdum yani fizyolij olarak donanimliyiz merak.etme

Korkma ustune git

Benimki de su içerken boğulmak.
Nefes nefese kalıyorum su içerken bazen yutana kadar nefes alamıyorum tıkanıyorum, cırpınıyorum eğer şişeden içiyorsam. O yuzden minik minik içmeye calısırım.
Su içmek benim için ugrastırıcı bir şey.

geçen bir konu vardi saçma sapan görüntüler diye o konuya benzettim yorumda yapmıstım hatta hani ölüm korkusu falanmi buna neden oluyo diye düşündüm şuan bendede var yemek konusunda çok hızlı yiyince oluyo :-D ama otobüste yada heryerde kendime bir sahne üretiyorum hayal dunyamda ölüm ile ilgili değişik bir durum ..

Merhabalar herkese geçmiş olsun , çok zor bir durum maalesef bende yaşıyorum. Bir kez kılçık takıldı bademciğime geçsin diye çok uğraştım o sırada herkes ekmek ye geçer su iç geçer derken ben yutkundukça hissediyordum hatta fazlaca kusmama rağmen geçmedi ışıkla baktığımda boğazıma gördüm nerede olduğunu soluğu acilde aldım tabii dr iki dakikada çıkarttı uzun makas gibi bi aletle tabii oldukçada şaşırdı. Neyse daha sonra pasta yerken kendimi yerden yere attım boğazıma bi şey takıldı diye yine kustum olmadı acile gittim kbb ye git dedi kbb gastroentolojiye git dedi orada endoskopi yaptılar bir şey çıkmadı zamanla geçti. 2 gğn çnce yine balık yerken kılçık takıldı diye attım kendimi yerden yere acile gittim yok dedi kbb ye git dedi gittim ben göremedim gastroentolojiye git dedi gittim endoskopi yapmam gerek dedi fakat başka bir tedavi gördüğüm için anestezi alamayaktım eve geldim internette gördüğüm şeyleri yaptım işte kola iç sıçak iç ekmek ye muz ye falan finalde muz yerken indiğini hissettim ve zamanla his gitti ara ara geliyor ama bence psikolojik. Neyse sonuç olarak muhtemel kaygı bozukluğunun tetiklediği bu yutkunma korkusu yüzğnden sürekli bir şeyler boğazımda kalıyor sanıyorum ve çıkış nedeni yine muhtemel o boğazıma takilan ve acil doktorunun çıkarttığı o pislik kılçıktan sebep (3 cm büyüklüğünde ) ve artık kendime engel olamıyorum ne yesem boğazımda kaldı zannediyorum. Ağladığım oluyor , yutarlen kalbim çarpıyor, yutunca bekliyorum boğuluyor muyum diye, iştahım kesildi, yemek yemek istemiyorum ve çok zor zaten 40 kgyim 28 yaşındayım. Hayatı zindana çeviren aslında bildiğim gerçekleri unutturan bir fobi. 28 senedir yemek yiyordun kardeşim diyorum kendime abartma ama olmuyor su içerken bile korkuyorum umarım geçer ve iyileşiriz herkese tekrar geçmiş olsun diliyorum..

Panik atak bu anlattığınız. Çevremde birkaç kişide var zor bir hastalık ama tedavi olup tamamen atlatılabiliyor.

Back
X