Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
benim problemim yemek sorunu tam üç aydır her sofrada 2 yaşındaki canavarımla savaş halindeyiz. evdeki herkez artık çıldırmış durumda. ses yükseltmeyi denedik olmadı. tabak süsledim olmadı. istemiyorsan yeme elbet canın isteyence geliceksin dedim tam 1 gün aç gezdi ağzına bir şey koymadı
ama zorlamak daha beter ediyo. en son çare olarak sevdiği oyuncaklarını ortadan kaldırıp mama yemeden oyuncak yok dedim ama oda işe yaramadı başka bir önerisi olan varmı ??? unutmadan diyeceksinizki sevdiği şeyleri verseniz en sevdiği şey olan makarnaya bile bakmıyo. acaba midesidemi bi sorun var deyip bütün doktor kontrollerini yaptırdık sebep fiziksel değil. bu arada size birde sevdiği şeylerle süslenmiş bir tabağın resmi ne hissetimi belki daha iyi anlatır :2:
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
çevrenizde aynı yaşlarda güzel yemek yiyen çocuklar varsa onlarla biraradayken yedirmeye çalışın. daha doğrusu onlar yerken önüne koyup yemesini bekleyin. yedirmeye çalışmayın. belki onlardan özenip yemeye alışır yavaş yavaş.
SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
çocuğunuzun kaka durumu nasıl?
Biz de aynı süreci yaşarken kabız olan kızımın kakasını yapmakta zorlandığı için yemediğini farkettik.
Yani çocuk şartlanıyor,yemek yiyince kakamı yapamıyorum,belki böyle bir sorun vardır?
Kayıtlı Üye
çevrenizde aynı yaşlarda güzel yemek yiyen çocuklar varsa onlarla biraradayken yedirmeye çalışın. daha doğrusu onlar yerken önüne koyup yemesini bekleyin. yedirmeye çalışmayın. belki onlardan özenip yemeye alışır yavaş yavaş.
canım malesef oda denediklerim arasındaydı. hatta çok yakın bir arkadaşımın 7 ay küçük kızıyla hemen hemen her gün birlikteler onun maşallahı var ama bizimki özenmek ve yemek yerine kendi kaşığınıda ona beslemeye kalkışıyo
Hymary canım maşallah daha öncede belirttiğim gibi hiçbir biyolojik sorun mevcut değil. hatta normaldende iyi. ama belkide altında başka bir sebep olabilir bak bu hiç aklıma gelmemişti. hareketlerini biraz daha dikkatli inceliyim bakim belki bulurum.
canım bibereonla süt içiyormu süt içiyorsa geçiçi süreçtir sütün içine bisküvi koy pekmez koy balık yağı al iştah açar kesinlikle balık yağı başla seven seas portakallı yemesede içindeki vitaminler gelişimini destekler ben bebeğimden neler çekiyorum açlıktan ölmüyo diye şaşıyorum bazen tam20 aylık yapmadığım denemedğim kalmadı sadece uyurken içtiği sütü sayesinde ayakta duruyor
600 ml aptami jüniar içiriyorum gece 12 de 6 7 bisküvi koyuyorum sabah 8 de 200ml süte tekrar biküvi koyuyorum birde öğlen uykusunda sade süt içiriyorum bisküvi vermesemde yemiyor bendemecbur böyle yapıyorum bir ara yiyo bi ara yemiyor şimdi bugünlerde gene iştahsız sütle idare ediyoruz inşallah düzelecek..
kum tanesi...
Kayıtlı Üye
konunuz içeriği sebebiyle "beslenme" bölümüne taşınmıştır, bilginize...
faydalı paylaşımlar diliyorum...
Kayıtlı Üye
canım bibereonla süt içiyormu süt içiyorsa geçiçi süreçtir sütün içine bisküvi koy pekmez koy balık yağı al iştah açar kesinlikle balık yağı başla seven seas portakallı yemesede içindeki vitaminler gelişimini destekler ben bebeğimden neler çekiyorum açlıktan ölmüyo diye şaşıyorum bazen tam20 aylık yapmadığım denemedğim kalmadı sadece uyurken içtiği sütü sayesinde ayakta duruyor
600 ml aptami jüniar içiriyorum gece 12 de 6 7 bisküvi koyuyorum sabah 8 de 200ml süte tekrar biküvi koyuyorum birde öğlen uykusunda sade süt içiriyorum bisküvi vermesemde yemiyor bendemecbur böyle yapıyorum bir ara yiyo bi ara yemiyor şimdi bugünlerde gene iştahsız sütle idare ediyoruz inşallah düzelecek..
aldığı tek gıda herhalde ama oda benim içime sinmiyo işte. sanki aç kalıyomuş sanki uğraşmıyomuşumda aç bırakıyormuşum gibi geliyor. ben süte polen ve bal ekliyorum bisküviyle birlikte. pekmez ve süt birleştiklerinde birbirleriniörttüğünü duymuştum. ayrıca günde iki kaşık keçi boynuzu pekmezi içiyorum zaten. ayrıca bahsettiğin balık ağınıda bir yaşından beri veriyorum aylık aralar vererek.