Bebek Beslenmesi yemek suları hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sena_nur1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
393
5
96
40
Samsun
merhaba arkadaşlar oğlum ek gıdaya geçti şuan 6 buçuk aylık.oğluma her gün çorbaları kendim yapıyorum zaten çok seçenek yok sebze karışımları ve tarhana.tarhanayı pek sevmediği için bir üsre ara verdik.doktor 15 gün sonra yemek sularına geçin demişti ama ben bir yanlışlık yaptım ıspanak yemeğini pişirdikten sonra ıspanak ve etten de attım.o gün oğlum midesi bozuldu.artık sadece sularının içine ekmek içi katacağım ama bu sefer soğan la pişirdiğim için acaba dokunurmu diye düşünüyorum.hangi yemeklerin sularını nasıl vermeliyim.birde etlere başlayımmı.ne kadar koymalıyım.zaten 2 kere çekilmiş yağsız et olması lazımmış.sizler neler veriyorsunuz bu aylarda çorba olarak.

canım doktor neden öle sölemiş bilmiyorum ama heryerde söleniyor artık yemek sularının hiçbi faydası yok yemeğin kendisinden yemeli bebek ama 6 7 ay bizim yediklerimizi tattırmak için erken geldi bana. sebze çorbası dışında yoğurt çorbası, şehriye çorbası yapabilirsin ama en besleyicisi sebze çorbası. hergün meyve püresi, çorba, yoğurt yemeli akşamlarıda muhallebi yapabilirsin.

cnm bebeğine yemek suyu verme sakın.benimde oğlum var 2,5 yaşına yaklaştı.ama hiç yemek suyu vermedik.dr'u yağlı suyun çocuğa ne faydası olacak.yemeklerden tiksinir dedi.eşimde dr. benim.eşimin arkadaşıydı zaten doktorumuzda.her görüşmemizde sık sık sorardım neler verebileceğimi.sebze çorbalarıyla başla çocuğuna ek gıdaya.ve kök sebzeler daha tatlımsı olduğundan ve tatları çok baskın olmadığından bebeklerin damakları reddetmiyor .patates-havuç ve bir tatlıkaşığı zeytinyağıyla küçük bir cezve içinde pişirebilrsin.istersen içine bir tatlıkaşığı kadarda pirinç atarsın.blendırdan geçirip yedirirsin.kesinlikle şu anda soğanlı-salçalı şeyler verme.yemek sularında bunlar mevcut o sebeplede tavsiye etmiyor dr'lar..
her gün taze olarak mayaladığın yoğurttan ver ılık ılık.taze yoğurtla yaptığın yayla çorbası(nanesiz tabi) tatlı meyvelerin pürelerinden bir çay kaşığı ile başlayabilirsin.6 ay tarhana vermek içinde çok erken cnm.8-9 aylıkken verilmeli demişti dr.etide 8,aydan itibaren vereceksin onada başlama hemen şu dönemde..şu an aklıma gelenler bunlar..sağlıklı günler bebişinize ve size...

Evet canım bende diğer arkadaşlar gibi şaştım kaldım.yemek sularının hiçbir besleyiciliği yok,yağlı tuzlu salçalı bir su sadece.ben hiç vermedim.önceleri hafif çorbalar,pÜrelerle başlayacaksın sonra bebeğin alıştıkça eklediğin malzemeleri çeşitlendireceksin.mesela şimdi yumurta kadar patates,aynı miktar kabak ve havucu az suyla haşlayıp püre haline getirip 1çay kaşığı tereyağı veya zeytinyağıyla vereceksin.birdahaki pişirmende 1tatlı kaşığı pirinç veya irmik ekleyeceksin kaynarken.sonraları azıcık azıcık brokoli,ıspanak ekleyeceksin alıştıkça.hafif çorbalar yapabilirsin şimdilerde,mesela biraz yoğurt,un,azıcık yumurta sarısı ve suyu çırpıp kaynat,az yağla ekmek içi doğra yedir.alıktıkça yine azar azar pirinç,şehriye,kuru nane eklersin.et için daha erken,birkaç ay sonra çorbalarına azar azar katmaya başlarsın.muhallebi verebilirsin,ilk seferde her şeyi ayıla bayıla yemesini bekleme,zorlama,az az yesin damağı alışacak.yemek suyunu lütfen verme,yazık bebeğine.ve lütfen üstüste üstüste aynı şeyi yedirme sürekli,bazılarında görüyorum bir çorba pişirip 3gün yedirlyorlar.sen aynı yemeği kaç öğün yiyebirlirsin üstüste,bunu düşün az pişir.

hepinize çok teşekkür ediyorum.aslında düşündüklerimi yazmışsınız..bencede çok saçma geldi dediğiniz gibi sebze çorbası yapıyorum.ama en fazla iki gün verdim genelde tek öğünlük yapıyorum.ama gerçekten seçenek çok az hep sebze çorbası beni bile sıktı.acaba yarına
sadece patetes püresimi versem.sizler verdinizmi sadece patetes.önce havuç patetes kabak herzaman bazen ıspanak brokoli geçen pırasa attım.bu hafta kereviz yaprağı atayım diyorum ama oğlum hiç sevmiyor.bende hep yoğurtla yediriyorum sade versem çorbayı kesin kusar.
az tuz ve salça koy dedi doktor ama bana o da saçma geldi.
ama sabah kahvaltı sonra meyve sonra çorba gece muhallebi arada bir öğün kalıyor ikindi öğünü onu bulamıyorum tekrar muhallebimi yapsam.bir kaç kitapta sebze çorbası iki öğün diyor.ama oğlum sevmiyor bende muhallebi veriyorum.
birde kaç saat arayla besliyorsunuz ben 3 -3.5 saat ve bana saatlerine yazan olursa sevnirim.ya çok soru sordum ama en zor anlar bizim için.onlar aç olunca bizler kahroluyoruz.anne sütü azaldı günlük 150 cc ancak içiyordur keşke çok olsada her öğün azda olsa versek.

şehriye çorbası salçasız nasıl yapılırki tatsız tutsuz olur tuz yok salça yok.

şehriye çorbası salçasız nasıl yapılırki tatsız tutsuz olur tuz yok salça yok.

sade yapma tatsız tuzsuz olur ama yoğurt çorbasına katabilirsin,ya da tavuk suyuna.sade suda haşlanmış şehriyenin besleyiciliği de olmaz.çorbalarını katı kıvamlı yap,daha küçük porsiyonda daha fazla besin değeri olur.normalde birincisi kahvaltı olmak üzere 3ana öğün,meyve,muhallebi,yoğurt gibi yiyeceklerle de 3ara öğün verilir.saatini uyuma uyanma saatlerine göre sen ayarlayacaksın.

3 ana öğün biri kahvaltı diğeri çorba ben çorbayla yoğurdu aynı anda veriyorum.diğeri ne?????????????*
ben muhallebiyi ana öğün sayıyordum gece verilen.
ara öğün 1.meyve 2.bazen mama yada anne sütü diğeri yoğurt ama sebzeyle verdim ikincisi defa yoğurt versem olurmu?
daha tavuk suyu yasak diye biliyorum koysam olurmu 6.5 aylık

Bak canımın içi deli ettin sen beni.şimdi şu 3ana öğün 3ara öğün kuralı var ya,o yemek düzeni tam oturmuş bebekler için.sen ek gıdaya yeni geçmişsin,azıcık sapma olabilir alışma sürecinde,çok kuralcı olma,çok zorlama,bebek tokken öğünü yediricem diye ağlatma kusturma tamam mı.bak diyelim ki sabah kahvaltısını yedi,bu birinci ana öğün,
1,1buçuk saat sonra biraz meyve püresi verdin diyelim,1kavanoz maması kadar,elma muz mandalina suyu diyelim,bu 1.ara öğün.
2saat kadar sonra öğle yemeğini ver,çorba veya püre,yoğurtlu veya yoğurtsuz.şimdi bu öğün 2.ana öğün.bu öğünde yoğurt yedirdim,başka öğünde yine yoğurt veremem diye bişey yok,1kere verdim bidaha veremem deme.
sonra yine 1-2saat sonra bi ara,bu da ikinci ara.mesela yoğurtlu bisküvi,muzlu yoğurt,yine meyve püresi veya biberonda bir mama olabilir.ama anne sütünü ara öğünden sayma artık,mesela kahvaltıdan sonra emzir,gece yatmadan ve gece uyandığında emzir ama açken karnı doysun diye emzirme çünkü artık tek başına anne sütü yetmez,yemeklerden sonra emzir.
Çorbasına tavuk suyu et suyu katabilirsin bişey olmaz,ilk seferlerde biraz sulandır ağır gelmesin
Şimdi sıra 3.ana öğünde,öğlen verdiğin çorba veya püreden ver tekrar.
Gece de uyumasına yakın muhallebi veya sütle ezilmiş bebe bisküvisi ya da tahıllı hazır gece mamalarından hazırla,tercih senin.işte sana 3ana 3ara öğün,bak yine söylüyorum daha ek gıdaya yeni geçmişsiniz,çok zorlama yediği kadar ver,3kaşık ta yese kar,üstüne emzir.bol bol da su ver,aklına geldikçe ver.tamam mı canım yardımcı olabildim mi?yine sorabilirsin istediğini

cevabın için saol buna benzer yapıyorum bende sadece sebze püresini çok sevmediği için iki kere vermek istemyorum.o kadar sık yemeyi sevmiyor bazen 4-5 saat aç kalınca daha iyi yiyor.aslında çok kitap okudum burdanda çok okudum insanın kafası karışıyor.şunu diyeceksin hepsine uyma zaten uymuyorum yine kendi bildiğimi oğluMA UYGUN OLANI YAPIYORUM.bir kaç sorum kaç öğün yediği ve et verildi?doktoruma sordum ver dedi kimi verme dedi.bende sordum 8-9 aylık olsa herşeyi vereceğim zaten sorun şimdi

benim oğlum artık 19 aylık hiç yemek suyu vermedim salça kesinlikle kullanmıyorum bütün yemeklerimi yazın yaptığım rende domateslerle yapıyorum çocuğuma da yemeklerimi gönül rahatlığıyla yediriyorum

yok cnm tavuk suyu olmaz bu ayda bildiğin doğru. şehriye çorbasına domatesle tat katabilirsin. sebzeyi severek yemesi zor oluyor çoğu bebeğin, azar azarda yese sen hergün yap çok önemliymiş sebze çorbası bağışıklığıda destekliyormuş. arada öğünün eksik kaldığında seviyorsa yoğurt verebilirsin ama sütüm azaldı demişsin oyüzden mama da olabilir çünkü en az 500 ml süt içmesi gerek diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…