Bak canımın içi deli ettin sen beni
.şimdi şu 3ana öğün 3ara öğün kuralı var ya,o yemek düzeni tam oturmuş bebekler için.sen ek gıdaya yeni geçmişsin,azıcık sapma olabilir alışma sürecinde,çok kuralcı olma,çok zorlama,bebek tokken öğünü yediricem diye ağlatma kusturma tamam mı.bak diyelim ki sabah kahvaltısını yedi,bu birinci ana öğün,
1,1buçuk saat sonra biraz meyve püresi verdin diyelim,1kavanoz maması kadar,elma muz mandalina suyu diyelim,bu 1.ara öğün.
2saat kadar sonra öğle yemeğini ver,çorba veya püre,yoğurtlu veya yoğurtsuz.şimdi bu öğün 2.ana öğün.bu öğünde yoğurt yedirdim,başka öğünde yine yoğurt veremem diye bişey yok,1kere verdim bidaha veremem deme.
sonra yine 1-2saat sonra bi ara,bu da ikinci ara.mesela yoğurtlu bisküvi,muzlu yoğurt,yine meyve püresi veya biberonda bir mama olabilir.ama anne sütünü ara öğünden sayma artık,mesela kahvaltıdan sonra emzir,gece yatmadan ve gece uyandığında emzir ama açken karnı doysun diye emzirme çünkü artık tek başına anne sütü yetmez,yemeklerden sonra emzir.
Çorbasına tavuk suyu et suyu katabilirsin bişey olmaz,ilk seferlerde biraz sulandır ağır gelmesin
Şimdi sıra 3.ana öğünde,öğlen verdiğin çorba veya püreden ver tekrar.
Gece de uyumasına yakın muhallebi veya sütle ezilmiş bebe bisküvisi ya da tahıllı hazır gece mamalarından hazırla,tercih senin.işte sana 3ana 3ara öğün,bak yine söylüyorum daha ek gıdaya yeni geçmişsiniz,çok zorlama yediği kadar ver,3kaşık ta yese kar,üstüne emzir.bol bol da su ver,aklına geldikçe ver.tamam mı canım yardımcı olabildim mi?yine sorabilirsin istediğini