- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
- 448
- Konu Sahibi Yokgibiyim
-
Dedin sandım cnm önce ufaktan ignele olmuyorsa direk böyle deHer yaptigim yemegi tatliyi kahveyi elestiriyorsun eksik arıyorsun.Ben senin evinde böyle mi yapıyorum önüme ne konduysa hepsinden yiyorum. Asla eleştirmiyorum eline sağlık deyip kalkıyorum sen neden devamlı her yemeğimi tatlimı türk kahvemi elestiriyorsun begenmiyorsan yeme içme benim yaptıklarımı ama burun kivirip eleştirme onu yemem bunu yemem yok kahve sulu olmuş deme.Canım pek birşey istemiyor de geç. Zorla yedirmiyom sonuçta begenmiyorsan kendin yap desem net konuşsam nasıl olur
Bana kalsa hiç görüşmücem utanmadan devamlı evime geliyorlarSeni saf bulmuş sen ondan büyük olmana rağmen seni eleştiremez saygı denilen birşey kalmamış kendisinde ilişkini kes muhattap olma seni kıskanıyor.
Güldüm kız.Annen sinirlenmiş demekki.Ben eltimi boğmamak için zor dayanıyomYa anneme anlattım anlatmaz olaydım nasıl sövüyo eltine kadıncağız sinirlendi durduk yere
Amin canımBöyle kaynanalarda var Allah yardım etsin
Evet canım anlamazsa böyle uzun konusimDedin sandım cnm önce ufaktan ignele olmuyorsa direk böyle de
Aynen ama savunmuyor kocam iştebunu yapması doğru değil ama seni savunması gerekir
Güzel fikir canım sağolasinCevap verirsen ciddiye alındığını görüp içten içe sevinir. Hatta laf kavgasına girer haklıyken haksz duruma bile düşürür. Onun bu halini eşin de farkettiyse böyle eleştiri yaptığı zamnlarda eşinzle birbnze bakn dalga geçer gibi gülün. Bişey mi oldu diye sorarsa yok yok aramzda bişy vrdıda o gldi aklımıza deyin. Anlar ona güldüğünüzü acayip sinir olur hem laf dalaşına girmemiş olursunz hem de yaptığı yanına kar kalmamş olur.
Ya da başka birinin yanında yaptı lafının üzerine hemen dalga geçer gibi gülün hani olur ya kötü kadın kahkahası gibi.
Zamanla da siz onu eleştirmeye başlyn ama cevap verrse sakın uzatmayın. Öç alır gibi değil de gerçkten eletrlecek birşy varmş gibi olsun eleştirileriniz.
Böyle insanlarla laf yarıştırılmaz üste çıkmayı mazlumu oynamayı iyi becerirler. Oyüzden siz de alttan alttan yapacaksnz.
Anladım canım bu daha doğru olurHayır hayır öyle deme. O zaman sen suçlu olursun. Sen sadece böyle pis muzur bir sırıtışla senin yaptıklarını da biliyoruz canım diyeceksin
O işi uzatınca. Dersin ki canım ben nezaketen kim ne yapsa yerim ama kimi severek kimini inceliğimden
Çok üstüme geliyor ama kafaya takmamak elimde olmuyor. Hep sustum bundan sonra bende onun ağzının payını vercemBen gerçekten böyle şeyleri sorun etmenizi anlamıyorum. Bence dert görmemişsiniz, kendinizi huzursuz etmek için bir şeyler arıyorsunuz. Yaptığınız yemeyi, pastayı beğenmezlerse beğenmesin. Siz de aynı eleştirileri kendisine yaparsınız, olur biter. O zaman bıçak sırtı gibi eleştirilerini keser.
Evet canım ben bu eltime bi dur demezsem işler daha da beter olcak halletcem bu sorunuVerin tabi ki birde büyük sizsiniz siz anlayışlı olayım derken o tamamen işin şeyini çıkarmış sonradan daha da beter olur allahım yardımcınız olsun
Bu zamana kadar hep ortam gerilmesin diye sustum ama dediğiniz gibi eltim hep ezdi beni,hep eleştirdi.Bu saatten sonra o benden korksun ezdirmicem kendimi. Haddini bildircem o pisligeValla kusura bakma da sen de iyi niyetten mi yoksa söyleyemediğinden midir hiç birşey demeyip anca altta kalıyorsun. Tabiki o kadar tartışmaya girecek boyutta degil ama en azından lafını Altan alttan sok yani seni bildiğin eziyor
Evet dedigin doğru.Bir kere cevap versem çok çok rahatlicam.Bundan sonra eltim beni eleştirince hemen anında vercem cevabını ben üzülceme o üzülsünBir kere cevabını verirsen çok rahatlayacaksin ve emin ol iki yil önceki tatliyi 5 saat önceki kahveyi kafana takıp dert edinmeyeceksin.
Kaynıma çok güzel olmuş tatlı dedim. Kaynımda marketten aldım tatlıyı. Karım kıvamını ayarlayamadı ben yaptım deyince.Ben de kaynıma marketten aldığını söylemesen senin yaptığına inanırdım kendi kendini ele verdin dedim gülümsedim bu kadar.aslında o sütlaç da tam zamanı gelmiş
kız hazır mı aldın tatlıyı onu da kocana mı yaptırdın deseydin
senin konuşmalara insan cevizli ev baklavası falan bekliyorduk demek lazımmış
ama seni anlıyorum canım kafayı sürekli nereden laf bulayım da nereden laf sokayım diye düşünemiyoruz onlar gibi
Amin canimBöyle kaynanalarda var Allah yardım etsin
Bence de beni kıskanıyor kendi yapamayınca benim yaptıklarımı eleştiriyorAman he de geç ne uzuyorsun kendini yada onun sana yaptığını kaynın duymadan sende ona yap nasıl oluyormuş o da görsün eltim benden buyuk ama hiç böyle birşey yapmaz kahvaltı bile hazırliyor olsam yapılacak bişi var mı diye sorar en Son evinde çorba yaptım çok güzel olmuş eline sağlık dedi doğum yaptı evine gittim bulasiklarini yıkadım yemeğini yaptım ütüsüne yardım ettim yardımlaşmak varken anlaşmak varken ne diye böyle yapıyor acaba kiskancligi var heralde
Kıskançlık alametleri eltindekiKızlar merhaba bayadır konu açmıyordum artık delirmek üzereyim moralim çok bozuk. sorun benden 3 yaş küçük eltim.Kızın benle sorunu ne çözemedim.Olabildiğince kısa anlatmaya çalışcam.Kocamla bazen tartışmalar olsa da güzel bir evliliğimiz vardı.Evliliğimin ilk senesiydi hamileydim ve birinci evlilik yıl dönümümüz için kocama kendi ellerimle 2 katlı yaş pasta yaptim krem şantiyle meyvelerle bir güzel süsledim en üstüne de eşimle benim ismimizin baş harflerini yazdım çok güzel oldu.O gün eltim ve kaynimda bizdelerdi kocamla başbaşa kalamadığımiz yetmiyormuş gibi eltime ve kaynıma ikram ettiğim pastama eltim kaynım pastanın keki yerken biraz sağa sola kayıyor diye güldüler dalga geçtiler.Sonuçta ben o pastaya emek vermiştim ve o gün benim için özel bir gündü. keki dolapta biraz sertleşmiş olabilir ondan kaymistır kusura bakmayın dedim salak gibi ama o günü unutamadim.Oğlumun bebek mevlüdü oldu kıymalı pidenin kıymasına kadar laf etti eltim.Kocam çok güvendiğimiz yerden almasına rağmen eleştirdi durdu ağlıcak noktaya getirdi beni.Neymiş evdeki etten kiyma olsaymış ne kadar güvenilir yer olsada içine ne karıştırdıkları belli değilmiş.Ya evde et var yeteri kadar yok az var. 30 kusur kişiye kıyma çıkmaz o etten.Mevlüt pidesine laf edilir mi ya. Ona kalırsa kendi pilav üstü tavuk yaptırdı kendi oğlunun bebek mevlüdünde tavuğu kendi besleyip büyütmedi ki marketten aldı hepsi hormonlu,tavuk çabuk büyüsün diye hormon veriyorlar tavuğa.Ama kimse laf etmedi,bende eleştirmedim yedik.Niye benim oğlumun mevlüt pidesi sorun oluyor eltime anlamıyom.Nimet eleştirilir mi ya.Evime yemeğe gelir onu yemem bunu yemem burun kıvırır ne pisircemi şaşırdım.3 hafta önce ben onun evine yemeğe gittim yemek konusunda benim kadar yetenekli deği ama ben nezaketen yedim eline sağlık dedim kalktım eleştirmedim. Tatlıyı kaynım yapmış markette hazır sütlaç aldım yaptım dedi.Ben ilk evlilik yıl dönümümde hamile halimle kendi emeğimle pasta yaptığım halde karıkoca gülmüşlerdi.Madem eltim bu kadar hamarattı tatlıyı niye kendi yapmadı niye hazır tatlı aldı ve o hazırı da kocasına yaptırttı diye sorarlar insana.Hazır tatlının bile kivaminı tutturamamış kocasına yaptirtmış. Kızlar benim demek istediğim beni bu kadar eleştirdiğine bakılırsa kendinin çok marifetli olması gerekir.Kalbimi çok kırıyor bana kaynanalık yapmaya kalkıyor sürekli eksik bulmaya çalışıyor.Ben benim yemeklerim kahvem tatlılarım gündeme gelsin istemiyorum eleştirmesin kalbimi kirmasin yeter bana.Yemicekse yemesin ama laf söylemesin istiyorum.Napmam lazım kızlar.Nolur bana yardım edin kocamın hatrına görüsüyom ve kaynanamda da karşılaşınca aynı, türk kahvesi yapıyom suyuna sekerine kahve miktarına kadar eleştiriyor ve herkesin için bol köpüklü kahveme çok sulu olmuş deyip beni küçük düşüyor halbuki kahvem kivamindaydı o hariç herkes beğendi ama delircem bu kıza artık.Bir akıl verin nolur
Evine gitme, evine de alma.Bu zamana kadar hep ortam gerilmesin diye sustum ama dediğiniz gibi eltim hep ezdi beni,hep eleştirdi.Bu saatten sonra o benden korksun ezdirmicem kendimi. Haddini bildircem o pislige
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?