Aslen Ordulu olan Yeliz Kuvancı 1987 yılının 3 Nisan ayında Ankara'da doğup, büyümüştür.Gönüllerde taht kuran güzel oyuncu ilköğretim ve liseyi Ankara'da tamamladıktan sonra babasının da teşvikiyle Ankarada Tiyatro kökenli insanların ders verdiği bir eğitim kurumuna kaydoldu. O güne kadar tiyatroyu sadece bir izleyici olarak tanıyan Kuvancı, akademiye yazıldıktan sonra konservatuar sınavları, tiyatro ve oyunculuk birbirini izledi.
KARİYERİ:
2010 yılında yönetmenliğini Zeynep Günay'ın üstlendiği ve senaryosunu Coşkun Irmak'ın yazdığı Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizide 38 bölüm oynayarak dizi oyunculuğuna başladı. Dizide canlandırdığı İnci Hoca karakteriyle adından söz ettirdi. 2011 yılında yönetmenliğini Şengül Halat Atakın, senaryosunu Banu Kiremitçi Bozkurtun yazdığı, yapımcılığını Barış Yöşün üstlendiği Seni Bana Yazmışlar adlı aşk-romatik türündeki dizide başrol oynayarak Zeynep karakterine hayat verdi. 2012 yılında yayıma başlayan ve halen devam eden yönetmenliğini Emre Kabakuşakın, senaryosunu Necati Şahinin, yapımcılığını Atalay Taşdikenin üstlendiği Böyle Bitmesin adlı dizide Nazlı karakterini canlandırmakta olup başrolleri Nergiz Öztürk ve Cemal Toktaşla payaşmaktadır.
TV DİZİLERİ :
(2010 / Kanal D) Öyle Bir Geçer Zaman Ki - İnci
(2011/ ATV) Seni Bana Yazmışlar Zeynep
(2012 / TRT1) Böyle Bitmesin - Nazlı