• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeditepe unv. Hastanesi doğum fiyatları ve dr. Gazi yıldırım hakkında

DDderya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
17
0
86
İstanbul
arkadaşlar merhaba ,

33 haftalık hamileyim. yrd. doç dr. Gazi yıldırıma gidiyorum. önce Rukset Attar a gitmiştim ama hiç memnun kalmadım. sonra tavsiye üzerine Gazi bey e gittim ve yaklaşık 3. ayımdan itibaren de ona gidiyorum. çok memnunum doktrumdan. hastaneden gazi bey için doğum fiyatı 4500 TL ( SSK lı fiyatı) fiyat verdiler. içerisinde bebeğin ilk bakımları da dahilmiş. özel sigortam yok. SSK ile gideceğim. ancak kafamı karıştıran bazı şeyler var. doğumdan sonra bu fiyat üzerine o parası bu parası diye başka şeyler de koyarlar mı yoksa bu fiyata hastaneden taburcu olur muyum?
bir de çalışıyorum. bildiğim kadarıyla SSK doğum ücretinin tamamını yada bir kısmını veriyormuş. bu nasıl oluyor. hastaneye sordum ancak onlar böyle birşey yok SSK bizden kesiyor dediler.
Yeditepe de doğum yapan hatta Gazi beye doğum yapan var mı? doktor dan memnunum ancak normal doğum istiyorum. Gazi bey bu konuda nasıldır?
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

gerçekten Gazi bey hakkında yorum olsaydı çok iyi olurdu :(

Son düzenleme:
selamlar, ben de 24 haftalık hamileyim. 3 aydır Gazi Bey'e gidiyorum. Gerçekten çok memnunum ilgisinden ve sakin soğuk kanlı olmasından.

Henüz erken olmasına rağmen ben de aynı şeyi merak ediyorum. Doğal doğum konusunda nasıldır? En azından Yeditepe hastanesinin doğal doğum konusunda tutumu nedir? Doktor kadar ekibin, ebelerin de rölü çok önemli. Bebek dostu hastane olduğunu biliyorum sadece...

bebek dostu hastane ile ilgili :Ülkemizde doğum hizmeti veren hastanelerden,gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren,doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan,güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler Sağlık Bakanlığından bebek dostu hastane ünvanını almaktadır.

bilginize

Ben de daha once muayene icin Gazi Beye gitmistim. cok ilgili bir doktor. Fakat simdiki hamileligimde evime cok yakin bir klinikte baska bir doktorla devam ediyorum. Hastane olarak da cok begenmistim aslinda yeditepeyi. Hatta orada genel anestezi ile ameliyat olmustum. Dogumu orda yapmayi dusunuyorum ama normal dogum konusunda tutumlari nasildir bilmiyorum. Daha once orada normal dogum yapmis olan var mi acaba?

Gevyapan'a: Merhabalar, Gazi Bey isinde iyidir ancak oradaki hemsireler hasta bakimi konusunda kendilerini daha iyi gelistirebilirler. Ben 5 ay once orada dogum yaptim sezaryenle, keske normal dogum yapsaymisim. Hemsirelerden pek memnun kalmadim maalesef, yeni dogum yapmis bir anneye olumlu ve yapici yaklasmak gerekiyor cunki. Bebegi emzirmek veya mama vermek konusunda yardim istedigimizde ise sorularima net cevaplar alamadim, bu durum beni uzdu. Hastane secimi yaparken doktorunuzun yanisira lutfen dogum sonrasi bakim yapacak hemsireleri de gozonunde bulundurun, cunki ameliyat sonrasinda veya normal dogum sonrasinda doktor ile isiniz bitiyor. Guzel bir sekilde normal dogum yapmanizi umit ederim, simdiden tebrikler : )

Son düzenleme:
Bernadetta icin : Merhaba, Gevyapan'a vermis oldugum cevap sizin icin de gecerli. Dogum sekliniz nasil olursa olsun bence hemsireler ve ebelerin tutumu dogum sonrasindaki bakim icin cok onemli. Yeditepe Hastanesi iyi bir yer, begeniyorum ancak hemsirelerin yaklasimindan memnun kalmamistim, doktor olarak hepsi iyi oradakilerin, supheniz olmasin. Normal dogum yapmanizi da umit ederim, sezaryen sonrasi aci, bebekle iletisim zor oluyor. Simdiden bebeginiz hayirli olsun

Hasret1978 cevabın için teşekkürler. Doğal bir doğum istiyorum, minimum müdahaleli ve ilaçsız. Dediğine tamamen katılıyorum. Hem doğum sırasında hem de sonrasında (okuyup öğrendiklerime göre) esas iş zaten ebe ve ekipte. Doğumdan önce isteklerimizi açık bir şekilde doktorla konuşmamız gerekiyor sanırım ki, kendi ekibine müdahale edebilsin. Hemşireleri nasıl test edicez bilemiyorum :) Henüz Gazi beyle bu konuda hiç görüşmedik. Açıkçası doğal doğum hakkındaki tavrını çok merak ediyorum. Seninki sanırım kendi isteğinle olan bir sezaryandı, ama normal doğumla ilgili hiç görüşmeniz oldu mu doktorla? Yönlendirmesi nasıldı acaba?

Ayrıca sana da tebrikler, allah bebişinizi analı babalı sağlıklı ve mutlu büyütmeyi nasip etsin.

Hasret 1978 cevabin icin tesekkurler.
Hemsireler konusunda sana katiliyorum. Aslina bakarsan ben de hastanenin temizligine ve doktorloruna hayran kalmama karsin hastanede (baska bir ameliyat icin) kaldigim sure boyunca hemsire konusunda sikinti yasamistim hepi topu 2 kere ihtiyac duydugum hemsireyi bulmakta zorluk cekmistim. o katta sadece 1 nobetci hemsire birakmislardi. Fakat cok hemsireye cok ihtiyac duymadigimdan bu kisimlari unutmusum :)

sanirim ben yeditepe yerine sifa hastanesini tercih edecegim. o hastanenin hemsireleri konusunda hep pozitif seyler duydum.

:hulya:

Gevyapan'a :
Gec cevabim icin kusura bakmayin, yeni gordum mesaji.
Herseyin dogalini ve normalini istemekle en guzelini yapiyorsun Gevyapan. Ben de oyle istemistim ama maalesef sezaryen ile sonuclandi. Acikcasi sezaryen yapmak doktorlarin da isine geliyor, cunki riski cok az, dogumun ne zaman yapilacagi planli, progamli, yani suprize pek yer yok. Gazi Bey ile normal dogum yapmak istedigimi gorusmustum ancak birsekilde her ne kadar o da belki olabilir dese de farkinda olmadan sonucunda kendimi sezaryende buldum. Siz siz olun, normal dogum istiyorsaniz, kimsenin sizi yonlendirmesine izin vermeyin buyuk bir komplikasyon ongorulmedikce. Ikinci bir gorus almakta da herzaman fayda var diye dusunuyorum, yani ikinci bir doktoru da gormek iyi olabilir. Ebe takibi ve hemsire grubu, kesinlikle cok onemli, gecenin bir yarisi acil birsey oldugunda, bebek kucaginizda ne yapacaginizi bilmez iken o hemsirelere o kadar ihtiyac oluyor ki anlatamam.. Insan caresiz kaliyor ve onlarin size yumusak, incitmeden yaklasmasi cok onemli.. Umarim siz benimkinden daha guzel bir deneyim yasarsiniz..
Guzel, saglikli bir normal dogum dilegiyle.. Allah anali babali buyutsun insallah :-)

Son düzenleme:
Bernadetta'ya:
Yeni gordum mesaji, kusura bakmayin gec cevap icin.
Evet, iste insan ihtiyac duydugunda hemsirelerin orada olmasini umid ediyor..
Orada olmasi da ihtiyaciniza cevap vermesi anlamina gelmiyor baze :=(
Sifa Hastanesinin doktorlarini tavsiye etmiyor hicbir tanidigim ama hemsire ve ebelerinin cok ama cok iyi oldugunu soyluyorlar. Simdi yakinlarda dogum yapacak bir arkadasim disaridan doktorunu o hastaneye getirip orada dogum yapacak sirf hemsireler cok iyi diye.. Yani iyi bir secim olmus sizinkisi.. Hayirlisiyla, guzel dogumlar diliyorum , Anali babali buyusun insallah bebis ;-))

Hasret1978,
Teşekkürler cevabın için. Biraz moralim bozuldu ama olsun :). Temmuz randevumda detaylı görüşeceğim dediğin gibi. Şimdiden alternatif araştırmaya başladım zaten, ne olur ne olmaz... Yani sancı çekmeyi geçtim, normal doğurmama izin verilmeyecek endişesi canımı sıkıyor.

Sezaryan sebebini merak ettim açıkçası (son dakika mı oldu yoksa muayene sırasında mı sezaryan önerildin mesela), müsait olduğunda detaylı anlatırsan sevinirim. paylaşmak istersen tabi...

Sevgiler,

Gevyapan'a :

Selam, lutfen hic moralin bozulmasin..
Dikkat etmen gereken tek nokta gercekten sezaryene ihtiyacin var mi yok mu..
TIbbi acidan normal dogum riskli mi, bir sakinca mi var yoksa ne?Bunlara dikkat edilmesi lazim aslinda..

Dogum ne zaman kismetse?

Benim sezaryen olma nedenim aslinda biraz ilginc oldu,aslinda gereksizdi. Kisacasi normal dogurma konusunda hicbir risk yoktu ongorulen, ancak beni endiseli, heyecanli gorduler..Esim de bu icerikteki sozlere kapilip bu fikre onay verdi, iste insan evde yalnizken bebek gelmeye baslarsa nolur falan gibi, hastaneye nasil yetisir filan..
Ama inan ki, kaderin onune gecilmiyor, eminim ki oraya yetismenin bir yolu bulunurdu : - )
Doktor herhangi bir problem gormedikce normal dogum olur bence..O nedenle, senin hissettigin neyse oyle olsun, sana nasil daha dogru geliyorsa oyle yapmani oneririm, kalbinin sesini dinle bence : = )

Illaki sezaryen derlerse, genel anestezi olmayi dusunurum ben tekrar bebegim olursa.. Epidural, herkes iyi demesine ragmen hic de oyle degil..Bana hic iyi gelmedi, detaylara girmek istemiyorum cunki burada kimsenin ismini verip magdur etmek istemem,sadece isin iyi taraflarindan soz edebilirim.. ama epidural onermiyorum...Ama tabii ki herkesin vucudunda farkli etkiler oluyor, farkli durumlara..Senin tercihindir..

Normal dogumda, aciyi o gun, o an, belki 10 saat cekiyorsun, ama sonrasinda kuslar gibi ozgur, bebegin kucaginda, emzire emzire cikiyorsun hastahaneden 2. gununde.,bazen ayni gun.. o nedenle, umarim sen benim yasadiklarimi yasamazsin.. Sonrasinda ben Acibadem'in Bagdat Caddesi Polikliniginde Dr. Tayfun Osmanagaoglu'na gittim, ikinci gorus icin sen de istersen gidebilirsin..Cok iyi bir insan, sakin, sogukkanli, cok iyi bir doktor ve cok durust, durumun neyse sana uygun en iyi cozumleri buluyor. Bir de tabii Doktor Ibrahim Sozen var, o da cok ama cok iyi..Yani iste boyle...Umarim bir nebze yardimci olabilmisimdir..Hic endiselenme, sen rahat ol, rahat olunca isler daha guzel ilerliyor.. Stres yapma, bu gunlerin tadini cikar bence : - ) Sevgiler

Son düzenleme:
ben 2. aydan itibaren Gazi beyin hastasıyım çok da memnunum. gereksiz tahliller istemez, tüm sorularınıza içtenlikle cevap verir, gereksiz endişelere bazı doktorlar gibi hayali rahatsızlıklara mahal vermez çok da sıcakkanlı. Ancak son kontrolümde odada doktorla konuşurken hemşire geldi sert bi şekilde sizi odaya alalım dedi, biz doktorla konuşmaya devam ettik, hemşire yine geldi çok sert ve aceleci biçimde sizi odaya alalım dedi, doktor da bozuldu fark ettim ama anlam veremedim doğum ücreti 4500 tl olan, muayene ücreti indirimli 80 tl olan hastanenin hemşiresi kötü olabilir diye düşünmedim, sustum şu anda çok pişmanım nasıl ağzının payını vermedim diye. bunları daha önceden okusaydım güzel bir kalaylardım. neyse inşallah bir daha öyle bişey olmaz çünkü hemşire için doktordan olmak istemem. doğumdan sonra refakatçiniz olacaktır o hemşireyi ayarlar diye düşünüyorum.

O hemsire yine iyi..Oyle soyliyim size..
Hemsireler de istege bagli secilemiyor maalesef, kim nobetteyse o geliyor, bana oyle olmustu : (

Hasret1978,

Selam tekrar. Eylül'ün ilk haftası doğum görünüyor, şu an 30. haftamdayım. Aslında stres endişe falan yok şu anda. Sadece normal doğum yapmak istiyorum ve henüz Gazi Beyle de konuşmadığım için kafamda sorular oluştu. Yeditepe için de sezaryana alırlar hemen hiç uğraşmazlar diye söyleyenler olunca da, araştırmalara başladım. Yoksa Gazi Bey'den çok memnunum, Sevsevil'in dediği gibi ne gereksiz test ister ne gereksiz vitamin verir. Hep doğaldan yanaydı bugüne kadar ki, beni en çok rahatlatan özelliği de bu. Temmuz başında kendisiyle konuşacağım detaylı, o güne kadar ben de alternatif araştırıyorum ne olur ne olmaz diye.

ıbrahim Sözen'i de bu araştırmalarım sonucu buldum. ınternet sitesinde normal doğumu destekleyen yazılarını görmek içimi çok rahatlattı. Ayrıca çalıştığı hastane de normal doğum yanlısı. Odaları bile ona göre düzenlemişler, oda aynı zamanda doğum odası oluyor falan filan. ıyi bir alternatif gibi geldi, ve bir hayli içimi rahatlattı. Ne sezaryan ne epidural ne de gereksiz müdahale istemiyorum. Mümkün olduğunca doğal bir doğum ve bunu destekleyen bir ekip hayal ediyorum.

Cevapların için çok teşekkür ederim, gerçekten yardımcı oldun. Etrafımdaki herkesin son dakika bir sebepten dolayı sezaryane alınması sanırım paranoyaklık yarattı :). Dediğin gibi önceden isteklerini çok iyi bir şekilde belirtmek lazım. Doktorun değil bizim ne istediğimiz önemli.

Hemşire konusunda şaşırdım açıkçası. Gazi Beyin yanında genelde çok tatlı hemşirelere rastladım. Doğum katını gezerken de, sanırım Bahriye hemşireydi adı, çok sıcak ve ilgili davrandı. Biz burada güle oynaya doğurtuyoruz Gazi Beyle demişti hatta, çok mutlu olmuştum :)...

Tekrar teşekkür ederim, allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin bebişini.

Sevgiler,

ben de normal istiyordum ancak bebeğim iki hafta önden gidiyor ve haftasına göre kilosu fazla bu sebebeple doktorum sezeryan olabileceğini söyledi. herşeyi normal olsa da bebeğin kilosu 3.800 ü geçtiğinde sezeryana alıyorlar.

"İri bebek" planlı sezaryan sebebi değildir. En azından doğumun kendiliğinden başlaması beklenebilir. Ayrıca ultrasonla yapılan tahminler çok yanıltıcı olabiliyor. Bunları Dünya Sağlık Örgütü (WHO) söylüyor... 4kgnin üstünde denilip de 3.500 kg çıkan çok bebek var. Lütfen en azından bebiş karar versin ne zaman doğacağına...

"İri bebek" planlı sezaryan sebebi değildir. En azından doğumun kendiliğinden başlaması beklenebilir. Ayrıca ultrasonla yapılan tahminler çok yanıltıcı olabiliyor. Bunları Dünya Sağlık Örgütü (WHO) söylüyor... 4kgnin üstünde denilip de 3.500 kg çıkan çok bebek var. Lütfen en azından bebiş karar versin ne zaman doğacağına...

hımm bilmiyordum bu konuyu araştırıcam, bebek iri nasıl olsa sezaryan olacak ve her sezeryan gibi iki hafta önceden bebeği alalım deniceğini düşünüyordum. yalnız iri bebeği normal doğurmak beni hem korkutur hem de endişelendirir. farklı bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.

En azından doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyemez miyiz? diye sorabilirsiniz bence.

Sağlıklı bir bebek ve doğum dilerim size...

Back