Yeditepe Üniversiteli kızlar buraya...

merve-ber

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
44
0
286
Hatay
Selam kızlar ben Yeditepede uluslararası ilişk. okuyorum. Yeditepeli gençlik tanışıp kaynaşalım burada. Heycanla bekliyorum kimler var acaba....

Evet doğru duymuşsun canım Hukukta iyi ama baya bir zorluyorlar. Sadece hukukta değil genel manada bi öğrenci bırakma tutumları var. Sen burslu mu düşünüyosun?

ben de yeditepe yazmıştım ama sıralamalar çok oynadı geçen sene, araya sayısallar girmiş, hiç beklemediğim bir yere girdim, umduğumdan çok iyi bi yere yerleştim şimdi senin gibi uluslararası okuyorum ama başka bir üniversitede, halbuki alıştırmıştım ben kendimi yeditepeye gidicem diye

Ben yazmayı düşünüyorum yarı burslu psikoloji pdr falan. Babam da özel üni.lerde kasten sınıfta bırakıyorlar falan diyor ama ben eskide kaldı artık onlar diyorum.Önermiyor musun yani?yazmasam mı ki:26:

Ben de burslu olarak çocuk gelişimi düşünüyorum. Yeditepe evimize yakın diye tercih edebilirim. Ama bazı endişelerim var. İlk olarak ben başörtülüyüm, olumsuz yaklaşım olur mu diye endişe ediyorum. Orada okuyan arkadaşlara soruyorum: Hocalarda falan bu yönde olumsuz tutum geliştiren, kasten bırakan falan var mı?

evet canım burslu düşünüyorum

İstemeden kulak misafiri olmuş gibi oldum Geçen sene sınava girdim ben de,hukuk istiyordum.Puanım geldiğinde de ilk sıraya yazacağım iki aday vardı başta,birisi Ankara Üni. birisi de Yeditepe.Kararsız kaldım bir süre.Araştırdım fazlaca.Çok fazla bilgili ,akademisyenlerle de muhabbeti olan bir rehber öğretmeni bana hukukta devlet üniversitesi yazmanın daha iyi olacağını ama illa ki özel diyorsam yalnızca Bilgi Üni.nin yazılabileceğini anlattı.Yeditepe sağladığı imkanlardan dolayı hukukta yer edinmiş bir üniversite fakat benim bildiğim,duyduğum hukukun temel noktalarında bile yalnız Yeditepe değil özel üniversitelerin çoğunun mezunlarının yetersiz kaldıkları.Eğitimin %70 i ingilizceydi sanırım.Hukuku benimsemek için çok okumak gerek,çok şey öğrenmek gerek ve ingilizce olduğu zaman daima daha basite indirgenir.Bu yüzden özel üniversitelerin çoğunun mezunlarının en basit hukuki terimleri tam bilemediklerini duydum.Ayrıca hakim veya savcı olma idealindeysen tercihin devlet üniversitesi olmalı.Eğer illa özel yazacağım diyorsan TOBB yada Bilkent yazılır çünkü gerçekten sağlam hocaları var.

Ayrıca özel üniversitelerin puanı devletlerden niye daha yüksek o zaman diye kafanda soru işareti oluşabilir ;çünkü kontenjan farkı çok.Devlet 800 alırken özelin en fazla alanları 60 alıyor.En az alanlar en üstte yer alıyor çünkü taban puanları tavan puan ile hemen hemen aynı oluyor zaten.

İyice araştırmadan karar vermezsin umarım :)

Kızlar çok alakasız bir şey soracağım kusura bakmayın lütfen
Yeditepe üniversitesinin etrafı nasıl?
Gelişmiş bir yer mi gelişmemiş bir yer mi? Veya tam dibinde olmasa da yakınlarında gelişmiş bir semt var mı? Öğrencilere hitap eden gezilecek çarşı cafe restaurant.
(okulla alakalı değil, okulla bir bağlantım yok da semtle ilgili bilgiye ihtiyacım var)
Çok teşekkür ederim şimdiden

Fazla gelişmiş bir yer sayılmaz. Üniversiteden dolayı birkaç kafe vs. açılmış o kadar.

Yeditepeli kızlar, okulda başörtüsü sorun oluyor mu? birçok özel ve devlette serbest ama yeditepeyi merak ediyorum..

evet ben de çok merak ediyorum başörtülü öğrencilerin yeditepede okuma şartları nelerdir? yeditepeli biri yardımcı olabilir mi acaba kampüse ya da derslere girilebiliyor mu?

evet ben de çok merak ediyorum başörtülü öğrencilerin yeditepede okuma şartları nelerdir? yeditepeli biri yardımcı olabilir mi acaba kampüse ya da derslere girilebiliyor mu?

Kızlar merhaba...Üniversiteye eskiden başörtülü öğrencileri almıyorlardı ama gecen seneden beri basörtülü öğrenciler girebiliyorlar gayet derslerinide dinleyebiliyorlar

Merhaba :) konu açılalı bir yıl olmuş ama yazmak istiyorum, Yeditepe PDR bölümünü tavsiye eder misiniz bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…