ye ic yat =gorumcem

Mecburmusun onun islerini yapmaya canim. Aciktim dediginde duymazdan gel, kendi kalkib getirsin bi zahmet. Evde hic oyle biri yokmus gibi davran. Bir soz soylerse de "aa duymadim ki" gibi seyler de

anasının babasının evinde istediğini yapar
bi zahmet evlenip çocuk yapacak yaşa geldiyseniz ayrı eve de çıkacaktınız
milletin evine gidip bi de nasıl yaşayacaklarına karışamazsınız

19 yaşında bir kızım var, çoğunuz 19 yaşındaki birine çocuk gözüyle bakmasa da anneler için yavruları 60 yaşına gelse de çocuktur.
Bu yaşına kadar tek bir iş yaptırmadım, karnı acıkırsa kendi hazırlayıp yer ama şunu yap bunu hazırla demedim, demem.
Çocuğumu iyi bir birey olsun diye yetiştiriyorum bana hizmet etsin diye değil, ilerde zaten kendine ait bir evi olur ve bilmediği herşeyi zamanla öğrenir ama erkek çocuğu olsaydı, kızımın aksine mutlaka ev işi yaptırırdım, kız çocukları eninde sonunda öğreniyor ve yapıyor lakin erkek çocuğuna bu bilinci aşılamazsanız ilerde suyunu bile eşinden ister, ayağına hizmet bekler. Erkek ana baba evladı da evleneceği kız ağaç kavuğundan çıkma mı?
Siz siz olun evlatlar arasında cinsiyet ayrımı yapmayın, bu ayrımla yetiştirmeyin yavrularınızı.

Görümce 17 yaşında bir çocuk benim gözümde, annesi ev işi yaptırmak istemiyorsa bu onların tercihi ama sizde görümcenize hizmet etmek zorunda değilsiniz, artık o ailenin bir ferdi olduğunuza göre görümcenize ablalık yapıp su, yemek istediğinde gülüm bende susadım kendine su almaya giderken bana da getirir misin ablacım, gel birlikte sofrayı kuralım hayatım gibi tatlı ve yumuşak bir dille ricacı olursanız bir müddet öfleyip pöfleyip itiraz etse de zamanla size uyum sağlayacaktır.
Unutmayın 17 yaş yiyip içip yatma zamanıdır, zaten ilerde o da yatacak fırsat bulamayacak, insan bir kere genç oluyor.

o kızın yani görümcenin o evde olduğunu biliyordun bunu bilerek o eve geldin,o yüzden iyi huzurlu yaşamak ve herkesle yüz göz olmamak için ya mune hanımın dedigi gibi tatlı dilli olun yada ayrılın o evden...çünkü o kız olması gerektiği gibi siz olmaması gerektiği gibisiniz...

arkadaslar esimin aileaiyle birlikte oturuyoruz 4 aylik evliyim bir gorumcem var 17 yasinda cocuk demeyin cunku cocuk gibi degil hic bi ise elini surmez yemek yaparim nette takilir gelmez acikir bana aciktim der ekmek alinacak gitmez cani bisey ister kendi gitmez ben eriniyorum der arkadasini ailesiyle birlikte eve cagirir pastalar borekler yapilir hiiic yardim etmez alismis birde cok kaprisli tripli biri en ufak biseyde sesi yukselir bagrinir cagrinir inat hatta ilk geldigim zaman dini bi sohbet sonunda ortada bisey yokken ilac icti filan ben bunla ne yapicam bilmiyorum kizlar bazen gercekten sikiliyorum kocamada soylemiyorum cunku araa kaliyo annesinden dolayi
Konu basligini görünce aaa benim gorimcelerimden bahsediyor biri dedim.. Ben 38 jaftalik hamileyken bile oturup bnm cay servisi yapmami bekleyen insanciklar.. Kimisi böle tatmin drn yapmadan anasi ne biçim yetiştirmişler der ama kendi kizlari yapmayınca hic bizi olmaz yorgundurlar bilmiyolardir hep bi bahaneleri vardır..

ben utandım ya.. bende 17 yaşımda iş yapmadim sadece ders çalışır yer içer yatardim:KK22:..

simdi evimde her işi yapabiliyorum.

bence siz ayri eve cikin. kim ne yapiyorsa evinde yapsin...

Kizin kendi evi, ister is yapar ister yapmaz. Siz ona hizmet etmek zorunda degilsiniz tabi ki ama onun hayatina da karisamazsiniz. Oraya siz gitmissiniz. Gorumceniz sizin evinize yerlesmemis. Ayni evde yasamayi kabul eden sizsiniz. Ona sorulmamistir bile. Ama siz evlenmeden once gorumcenizle oturacaginizi zaten biliyodunuz. Yapmaniz gereken ayri bir eve cikmak.

arkadaslar esimin aileaiyle birlikte oturuyoruz 4 aylik evliyim bir gorumcem var 17 yasinda cocuk demeyin cunku cocuk gibi degil hic bi ise elini surmez yemek yaparim nette takilir gelmez acikir bana aciktim der ekmek alinacak gitmez cani bisey ister kendi gitmez ben eriniyorum der arkadasini ailesiyle birlikte eve cagirir pastalar borekler yapilir hiiic yardim etmez alismis birde cok kaprisli tripli biri en ufak biseyde sesi yukselir bagrinir cagrinir inat hatta ilk geldigim zaman dini bi sohbet sonunda ortada bisey yokken ilac icti filan ben bunla ne yapicam bilmiyorum kizlar bazen gercekten sikiliyorum kocamada soylemiyorum cunku araa kaliyo annesinden dolayi

Çocuk değil demişsin ama çocuk işte. Ailesi işe el sürdürmediyse, bu şekilde alıştıysa, böyle bir hayat tarzı varsa sen geldin diye değişecek değil. Problemi siz kendiniz yaratmışsınız kafanızda.

Gorumcenin formulunu bulmussun, tebrik ederim. Yalniz biraz eksik sanki.:KK53:

ye ic yat = gorumcem + ( is yaparsa kendine/yatarsa kendine )

Ne o size hizmet etmek zorunda , ne de siz ona. Kendinizi annesi yerine koymayin cunku onun zaten bir annesi var. :cool:

Görümümü gördüm ölümümü gördüm vakası yapcak bişe yok:) sen ona kısmet ara. Hee daha 17 yediydi daha var kısmet aramaya :)

17 yaşındaki kıza mı kısmet arasın? :KK57:

sebep?
Yazıyı iyi okusaydın yaştan olmadı gibi bi ifade var.hem neden olmasın ki yaşı reşit olduktan sonra pek hala evlene bilir. Çocukmu bu ya17 yaşında gayette sorumluluklarını bilebilecek bir yaşta evdeki exiyetlere bak sen kabul edermiyfin?şahsen ben etmm

Hadi yaa anlayış kıtlığımız mı var yani kusura bakma canım buraya konu açtıysan her yoruma açık olacaksınız istediğimiz yere istediğimiz kadar yazma özgürlüğümüz var. Annesi öyle alıştırmış onun evi bilerek evlenmediniz mi bilerek gitmediniz mi, 4 aylık evliyken korunma yöntemleri varken gebe kalmadınız mı. Yapmayın işini, su getirmeyin, yemeğini ayağına getirmeyin sofra kurulan zamanlar haricinde acıkıyorsa kendi alsın neden yapıyorsunuz. Atatürkçülüğü savunan bir insan sanki biliyormuş gibi diyorsunuz yani 17 yaşında insan ev işi yemek yapabilir ama bu konularda fikri olamaz size göre arkadaş grubu içinde bu konulara girip ders vermeye, sen bir şey bilmiyorsun pozlarına girersiniz hem de böyle hassas bir konuda o da çeker gider odasına sinirlenip yani. Herkesin düşüncesi kendine neden örnekler veriyorsunuz. Çok burada konuşmayı biliyorsunuz eşinize de ayrı eve çıkalım diyebilseydiniz burada şikayet etmezdiniz eşiniz kaç yaşında acaba. Sende çocuksun çok büyüksün sanki o kişiden sen dört dörtlük ev hanımı mısın peki evinde çeşit çeşit yemek mi yapardın küçük yaşta valla evlenmeyi göze aldıysan getirdiklerini kabul edeceksin ayrı eve çıkacak gücün yoksa bu yani.
keske daha fazla begenme sansım olsaydı

Yazıyı iyi okusaydın yaştan olmadı gibi bi ifade var.hem neden olmasın ki yaşı reşit olduktan sonra pek hala evlene bilir. Çocukmu bu ya17 yaşında gayette sorumluluklarını bilebilecek bir yaşta evdeki exiyetlere bak sen kabul edermiyfin?şahsen ben etmm

ben zaten en baştan eşimin ailesi ile aynı evde yaşamayı kabul etmezdim o yüzden yaşanılan şey eziyetse bile isteye razı olunmuştur. ayrıca her yazıyı iyi okuyorum.

neyse sırf gelin hanım rahat etsin diye 17 yaşındaki bir gencin evlenmesinden yana olan biri ile msjlaşmanın manası yok ayrı dünyaların insanlarıyız :KK51:

Benim kucuk görümcem de aynı öyleydi. Evlenmeden oncesinden de tanışıyorduk esimin ailesiyle. Her neyse bizim ifaklikta oyle şımarık ki kimse gık diyemiyor. Biz evlendik abisini de cok sever biraz kıskançlık oldu. Derken ben buna hep guzel yaklaştım isteklerimi guzel söyledim. Özendirdim falan derken su an bi benden korkuyo. Hatta ailesi bisi isteyecekse benden istiyor. Bende evde bos olan bi odama yatak dolap alışma masası koydum istedigin zaman gel diye. Sınava hazırlanırken en bi ay bende kaldı. HEM is yaptırdım hem ders çalıştırdım. Herkes benim yanımda ki halini görünce sok oluyo resmen :) hatta iki gun once bendeydi bana kurabiye,pogaca yapmayı öğretir mısın abla senden öğrenmek istiyorum dedi:) sanırım
Nasıl yaklaşman gerektiğini bulman lazım. Benim görümcem canı bisi cekti diye kendi markete gitmeyip babasını isten getirttigini, bi kıyafeti o an kafaya koyduğu icin saat 9.50 da avm ye gidip kıyafet aldirdigini bilirim

Bir tanede bende vardı yani bekar olan dua et biran önce evlensin evlennince kendi başının derdine düştü kurtuldumbende görümce çok toplam 4 tane bekar olan farklı oluyor çok kıskançtı eşimle yan yana masaya dahi oturamazdık Takılma kendi haline bırak yani samimi olma önemseme

ben de bir gorumceyim. yillarca ayni evde yasadik abim, yengem ve yegenimle birlikte... ben de elimi hic ise surmeyen bir gorumceyim acikcasi. ama bunu bilerek yapmiyorum. okul dersane universite derken ev isine el surdurtmedi annem bana hic. bunu da yengemi kullanma amacli yapmayiz asla. her zaman da yengemi abla gibi gormusumdur. belki evin isine el suremedim ama yengeme oz kardesinden daha yakinimdir. etle tirnak gibiyiz. siz o kizin evine gelin gittiyseniz o da en ''yiyip icip yatma'' doneminde size hizmet edecek degil. cok bunaldiysaniz ayri eve cikin. oh valla, hem kizin evine gel. hem kizdan sikayet et.

Davranişini tabiki degiştirmek zorunda degil ama bu davranişlarini yemgesinin üzerinde uygulama hakkida 17 yaşindada olsa o kizda yok.Okuldan gelen bi kiza zaten bu zamanda dip bucak temizlik yaptirmiyo hiç kimse emin olun ama bir yemek hazirlanirken iki tabak sofraya koymak da zor olmasa gerek. İnternet basinda gecircegi yarim saatini evin icinde dolaşarak harcasa bile cok daha saglikli olur :)

Sofra iki tabak koyması da internet de oturması da kızın annesini ve babasını ilgilendirir....Yengeye laf düşmez...Kızın kendini kullandığını hissediyorsa hizmetini yapmıyacak... Farzedelim ki o evde görümcesi yok sonuç da o evde belirli işleri yine gelin yapacaktı görümceye fazladan bir tabak koymak mı mesele...Eger sürekli yenge şunu getir yenge bunu getir tarzındayda yapmıyacak işini ama ben burada ki 17 yaşındaki bir kız... Bazı aileler vardır kız 25 yaşına gelse de çoçuk gibi yetiştirir her ailenin yetiştirme tarzı başkadır demek ki bu kızıda böyle yetiştirdiler bu kızın ailesini ilgilendirir...
Yine söylüyorum birlikde oturmayı kabul etmişse evin düzenine değiştirmeye çalışması saçma ...Aksi halde daha 4 aylık bir gelinken kayınvalide,kp,görümce üçgeninde kalır....Kız da zaten abes bir durum varsa ailesi farkındadır. Bunu dille getirmek geline düşmezz.....

Back
X