ye ic yat =gorumcem

evet o düşünce özgürlüğünü Atatürk verdi...bilmem farkındamısınız...sever sevmez onu ilgilendirir ama karşıtı olan kişiler yani atatürkü sevenlerinde düşünce özgürlüğü var ve bunu rahatça yazar buda kimseyi ilgilendirmez...
Kimsenin bi sey verdigi yok size oyle geliyor. Buda benim dusunce ozgurlugum. Nokta

Herkes istedigi gorusu savunur ya bu dayatma nedir cok komik oluyo ters bi gorus olunca saldirmalar falan

Ben saldırmadım. Gayet temiz bir dille yazdım. Düşüncelerimi ifade ettim.

Konu sahibi bu konularda araştıran bir insan olsaydı, Atatürkçülüğü savundu bende peygamber efendimizden örnek verdim demezdi. İnsanlar istediklerini düşünebilir, ama mümkünse araştırıp, sorgulayıp düşünsünler. Televizyondan ya da 3,5 kişiden etkilenip fikir üretilmez.

Ha okursun, araştırırsın, gene sevmezsin, beğenmezsin. Diyecek sözüm yok. Ama o zaman fikirlerini tarihsel gerçeklere dayandırarak açıklarsın. Cümleler belli eder kendini. O yüzden lütfen beni saldırmakla itham etmeyin, şu forumda en dikkat ettiğim şey, üslubumdur.

17 yasinda birakin gezsin tozsun yesin icsin.. Hayat ilerleyen yillarda yeterince zor ve acimasiz ,tepesine binmeye gerek yok. İstese de istemese de Bazi şeyleri hayat öğretir ona.

Herkes istedigi gorusu savunur ya bu dayatma nedir cok komik oluyo ters bi gorus olunca saldirmalar falan

canım benim ters görüş falan yok çok büyük cahillik var..atatürkü peygamberimizle kıyaslamak kadar cahillik var...biri btün alemin peygamberi dini bir lider ve kutsal bir insan diğeri ise BİZ TÜRKLERİN KURTARICISI eşşiz bir lider DÜNYANIN SAYGIYLA ÖNÜNDE EGİLDİGİ BİR LİDER...bunun hala bu devirde karıştırılıyor olması ne acı ve cahillik

Ben saldırmadım. Gayet temiz bir dille yazdım. Düşüncelerimi ifade ettim.

Konu sahibi bu konularda araştıran bir insan olsaydı, Atatürkçülüğü savundu bende peygamber efendimizden örnek verdim demezdi. İnsanlar istediklerini düşünebilir, ama mümkünse araştırıp, sorgulayıp düşünsünler. Televizyondan ya da 3,5 kişiden etkilenip fikir üretilmez.

Ha okursun, araştırırsın, gene sevmezsin, beğenmezsin. Diyecek sözüm yok. Ama o zaman fikirlerini tarihsel gerçeklere dayandırarak açıklarsın. Cümleler belli eder kendini. O yüzden lütfen beni saldırmakla itham etmeyin, şu forumda en dikkat ettiğim şey, üslubumdur.
Belki okuyup arastirmistir bilemeyizki.. bencebbu konu kapanir birazdan

Hadi o kiz ergen sen niye dert ediniyorsun bunu.. Ayni evde yaşayarak zaten ailesine hizmet etmeyi kabul etmissin daha neyin şikayetini ediyorsun..

Ben mi yanliş anladim bilmiyorum ama orda kötüleme yok Atatürk icin orda ifade edilen konunun ne oldugunu anlamadan savundu diyo sanirim. Ve ayrica benim kizimin sorumluluğunu benim gelinim alamaz. O benim sorumluluğumdur ve nasil bi düşünce siZinki o ev görümcenizin ne demek o ev artik görümcesi kadar onunda evi. Benim kiZimda 14 yaşinda ev işimi yapıyo hayir ama yemegini tabagina koyabiliyo. Bir kadinin yaptigi hizmet kocasina mecburiyeti degil ikramidir. Bir gelinin görevi görümceye hizmet degildir

Haklısın, zaten yapmak zorunda değilsin, istemiyorsan yapma dedim.

Ama evlenen iki insanın evi, kayınvalidesinin yanı değildir. O yüzden milyon tane konu açılıyor, kendi evime çıkmak istiyorum diye. Ev ev üstüne olmaz, o evde yaşasalarda onların evi değil orası. Kv ve kp ile sorun yaşasalar, gidin kendinize ayrı ev açın derler, burası da sizin eviniz demezler.

canım benim ters görüş falan yok çok büyük cahillik var..atatürkü peygamberimizle kıyaslamak kadar cahillik var...biri btün alemin peygamberi dini bir lider ve kutsal bir insan diğeri ise BİZ TÜRKLERİN KURTARICISI eşşiz bir lider DÜNYANIN SAYGIYLA ÖNÜNDE EGİLDİGİ BİR LİDER...bunun hala bu devirde karıştırılıyor olması ne acı ve cahillik
Iste size gore bu boyle ama bana gore oyle degil. Herkesin dusuncesi farkli siz lider olarak gorursunuz ben baska bi sey olarak gorurum. Demek istedigim bu. Yani konu sahibinin dusuncesi bu olabilir birisi cikip peygamberinize inanmiyorum dese onada bi sey diyemem o peygamber diyememki cunku ona gore degil..

Belki okuyup arastirmistir bilemeyizki.. bencebbu konu kapanir birazdan

Araştırmadığı kurduğu cümleden belli.

Ayrıca bu işe gönül veren, yıllarca arşivleri tarayan, tarihi aktörlerle röportajlar yapan, anıları, günlükleri tarayan, yurt dışı arşivlerinden belgeler inceleyen insanlar var. O insanlarla görüşebilsek, o arşivlere ulaşabilsek ki eminim bazılarımız üniversitede bu tip çalışmalarda bulunmuştur, ki biri de benim, Atatürk'e karşı yapılan haksızlığın farkına varırdık.

Atatürk bir insandır, hepimiz gibi. Dini bir figür değildir.

Çok saygı duyulması gereken, 100 yılda 1 gelen, dahiyane bir zekası ve ilmi olan bir liderdir. Onun geçtiği yollardan geçen, onun kadar okuyan, araştıran, bilgili, kültürlü, ileri görüşlü bir lider bu ülkeye bir daha gelmedi.

Haklısın, zaten yapmak zorunda değilsin, istemiyorsan yapma dedim.

Ama evlenen iki insanın evi, kayınvalidesinin yanı değildir. O yüzden milyon tane konu açılıyor, kendi evime çıkmak istiyorum diye. Ev ev üstüne olmaz, o evde yaşasalarda onların evi değil orası. Kv ve kp ile sorun yaşasalar, gidin kendinize ayrı ev açın derler, burası da sizin eviniz demezler.
Peki bir kiz evlenip gittikten sonra kocasiyla kavga edince anne babasinin yanina sigininca hadi kizim sen kocanin evinede diyen cok eee o ev kızın evi degilmiydi peki

Araştırmadığı kurduğu cümleden belli.

Ayrıca bu işe gönül veren, yıllarca arşivleri tarayan, tarihi aktörlerle röportajlar yapan, anıları, günlükleri tarayan, yurt dışı arşivlerinden belgeler inceleyen insanlar var. O insanlarla görüşebilsek, o arşivlere ulaşabilsek ki eminim bazılarımız üniversitede bu tip çalışmalarda bulunmuştur, ki biri de benim, Atatürk'e karşı yapılan haksızlığın farkına varırdık.

Atatürk bir insandır, hepimiz gibi. Dini bir figür değildir.

Çok saygı duyulması gereken, 100 yılda 1 gelen, dahiyane bir zekası ve ilmi olan bir liderdir. Onun geçtiği yollardan geçen, onun kadar okuyan, araştıran, bilgili, kültürlü, ileri görüşlü bir lider bu ülkeye bir daha gelmedi.
Ya bazi insanlar dini kitaplara inanmiyolar tarih arsivine inanmayani hic yadirgamamr. Herkes o anlatilan tarihe inanmak zorunda mi yada inandi diyelim memnun olmak zorunda mi ben bunu anlatmaya calisiyorum

Dusundum buldum umdugunuz kisi degil maalesef.. tartismaya gerek yok.. size gore oyle bana gore degil
bak arkadaşım konu sahibinin tam da istediği şey buydu zaten görümce falan hikaye yani. .düşünüp bulduğun kişi ŞU AN NERDE BEN ÇOK İYİ ANLADIM BİR KERE DAHA SÖYLÜYORUM.sana ve senin gibi düşünlere.. BENİM ATAM ÇOK BÜYÜK İNSANDI VE BU ÜLKE İÇİN SENİN GİBİLER İÇİNDE OLSA ÇOKKKKK ŞEYLER YAPTI ..BİR KADIN OLARAK ONUN GİBİ BİR LİDERİN GÖLGESİNDE YAŞAMAKTAN ONUR DUYUYORUM...

Back
X