ye ic yat =gorumcem

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo
Atatürkçülükle peygamberimiz arasındaki bağlantıyı anlamadım.Anladım da anlamadım diyelim.Çünkü senin gibilerin zihniyetini anlamak istemiyorum.Savunduğun şeyi o kadar doğru kabul ediyorsun ki,buraya bile rahat yazabiliyorsun.
17 yaşında kız.Ergen döneminde.Okuyor.İster naz yapar,ister şımarır.Varsa söylenecek birşey anası babası var.Sen hizmet etmek zorunda değilsin.Zorunda olmadığını da belirtirsin.Ama 25 yaında kurulu düzene gelin gidiyorsan biraz olanı kabullenmesini bilemlisin
.

Atatürkçülükle peygamberimiz arasındaki bağlantıyı anlamadım.Anladım da anlamadım diyelim.Çünkü senin gibilerin zihniyetini anlamak istemiyorum.Savunduğun şeyi o kadar doğru kabul ediyorsun ki,buraya bile rahat yazabiliyorsun.
17 yaşında kız.Ergen döneminde.Okuyor.İster naz yapar,ister şımarır.Varsa söylenecek birşey anası babası var.Sen hizmet etmek zorunda değilsin.Zorunda olmadığını da belirtirsin.Ama 25 yaında kurulu düzene gelin gidiyorsan biraz olanı kabullenmesini bilemlisin
.

bence bu arkadaşın amacı bu ortalığı karıştırmak...

Gerçekten ben de senin gibi düşünüyorum... evin kızları olarak bizlerde böyleydik, bende pek o yaşlarda elimi işe sürmezdim, eee eve gelin geldi diye sürecekte değilim, ha ayrıca şunuda belirtmek lazım ; onun isteğini yapmak senin değil annesinin bileceği iş.(konu sahibine söylüyorum tabi)

Ben hatta evleninceye kadar annemin yemeklerini yedim, evin islerini hiç yapmazdim. Bizim evede bir gelin gelse ve bu davranisimi yadirgasa ben o gelinin öyle hesabini verirdimki,.. Ve dedigini katiliyorum, tabiki görümce, gelinden is beklemeye hakki yok fakat gelininde görümceye karismaya hiç hakki yok.

potansiyeline hasta oldum konu sahibi, olayı görümcenden Atatürk'e nasıl bağladın yahu :KK53:

Sanirim konu sahibi bu konuyu, popüler konu yapmaya çalisti o cümleyi konuya dahil ederek. Yani o zaman üyeler arasinda tartisma olur, konu rahat 50 sayfa bulur diye umdu heralde fakat herkes bir olup konu sahibine saldirdi ve konu sahibin plani fos oldu :KK48:

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo

madem o masada peygamberimizi savundun ki ne alaka...peygaberimizin şu sözlerinden de haberin vardır dimi..insanları sevin hatalarını örtün ki allahta sizin hatanızı örtsün madem savunucun sende görümcenin hatalarını örtüver...bence sen bahane peşindesin

Ben ordaki Atatürk olayinda konunun ne oldugunu bilmeden savundu diye anladim

Iki alakasiz seyi birbirine karistirip sohbet malzemesi etmeyin bundan sonra bence. Yapilacak sey belli. Onu bizzat ilgilendiren konularda isteklerini yerine getirme. Onun misafirlerini sen agirlama. Onun yemegini sen hazirlama. Kendini kendi kendine sorumluluk almak zorundaymis gibi gosterme insanlara. Yapma, bu kadar basit.

ATATÜRK ile peygamber efendimizin ne alakası var ki onu anlamadım sen kimi savundun ki..kız senin gibi örümcek bir beyinle bir arada olduğu için içmiştir ilacı kesin. kızım ATATÜRK OLMASAYDI sen söz sahibi olamazdın..bak ne güzel özgürce konuşabiliyorsun kimin sayesinde acaba ..şu an benimde sinirlerimi sen bozdun ne olacak şimdi bende mi konu açayım..

Ben 17 yaşındayken, annem mutfağa sokmazdı beni. Yemek yap kızım demezdi. Temizlik yaptırmazdı. Hiçbir şeye elimi sürmedim evde.

Ev benim evimdi, yedim, içtim, yattım. Allah razı olsun annemden, sen derslerine çalış kızım, ilerde kendi evin olduğunda zaten her işe koşacaksın, bari şimdi yapma dedi. Ufak tefek şeyleri öğretti elbette ama yine de hiç bir şey yaptırmadı bana.

Orası sizin eviniz değil, görümcenizin evi. Canı ne isterse onu yapar. Size saygısızlık etmedikten sonra itiraz edemezsiniz, hakkınız yok. İstemiyorsanız, suyunu götürmeyin, yemeğini yapmayın. Ama şikayet edemezsiniz.

Daha ayrı ev açacak durumunuz yokken evlenip hamile kalırken düşünecektiniz. Ev ev üstüne olmaz demişler, siz orada misafirsiniz, görümceniz ise ev sahibi.

Ayrıca, ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince... diye kurduğunuz cümle zaten sizi ele verdi. Açıkçası, asıl siz bilmiyorsunuz Atatürkçülüğün ne olduğunu.

Peygamberle, ülkemizin kurucusunu kıyaslayacak kadar kafanız karışmış. Atatürk ülkemizin kurucusu, dünyadaki tüm ülkelerde saygıyla ve hayranlıkla hatırlanan, düşünceleri, idealleri, yaptığı işlerle özlemle anılan bir liderdir. Fakat ne hikmetse bi ülkemizde hakettiği değeri göremedi.

Kadın olarak sahip olduğunuz tüm haklar, miras, boşanma, okuma, çalışma, ve birey olma gibi, hepsini ona borçlusunuz. Bunu sakın unutmayın. Oy almak için Atamızı ya da peygamberimizi alet eden siyasi ve dini aktörlere de itibar etmeyin. Eğer biraz olsun değişime ve gelişime açıksanız da gidin araştırın, bol bol okuyun.

Görümcenizle uğraşmamış olursunuz hem. Vaktinizi eğitime harcayın, boş işlere değil.

Ben ordaki Atatürk olayinda konunun ne oldugunu bilmeden savundu diye anladim

neyi savunduğunun önemi yok ki, en azından fikrini söyleyebilen biri, konusahibi gibi düşüncelerini saklayıp kendini sıkıntıya sokmuyor. Ha intihara kalkışıyor, o ergenliğinden. İlerde mutlu olur, konusahibi her zaman dert sahibi olur.

Aman burda yazar , döner yine yapar bunları şımartıp hazıra alıştırırlar. Buraya yazacak birşeymi ? Kendin yap de geç ? Koca kız ... Bunun hesabını vermek zorundada değil . Ay annem böyle görümceme bizim yanımızda bıdı bıdı geldimi yine hizmetini yapar . Alıştırdığı için görümce bizede kafa tutar. Abimde siz yapmak zorundasınız diyo . Boşuna nefes Tüketmeyin . Yap bacım , bugünde limonlu kek yap görümcene

ATATÜRK ile peygamber efendimizin ne alakası var ki onu anlamadım sen kimi savundun ki..kız senin gibi örümcek bir beyinle bir arada olduğu için içmiştir ilacı kesin. kızım ATATÜRK OLMASAYDI sen söz sahibi olamazdın..bak ne güzel özgürce konuşabiliyorsun kimin sayesinde acaba ..şu an benimde sinirlerimi sen bozdun ne olacak şimdi bende mi konu açayım..
Dusunce ozgurlugu varrr ister sever ataturkj ister sevmez canim kimse karisamaz.

Ben 17 yaşındayken, annem mutfağa sokmazdı beni. Yemek yap kızım demezdi. Temizlik yaptırmazdı. Hiçbir şeye elimi sürmedim evde.

Ev benim evimdi, yedim, içtim, yattım. Allah razı olsun annemden, sen derslerine çalış kızım, ilerde kendi evin olduğunda zaten her işe koşacaksın, bari şimdi yapma dedi. Ufak tefek şeyleri öğretti elbette ama yine de hiç bir şey yaptırmadı bana.

Orası sizin eviniz değil, görümcenizin evi. Canı ne isterse onu yapar. Size saygısızlık etmedikten sonra itiraz edemezsiniz, hakkınız yok. İstemiyorsanız, suyunu götürmeyin, yemeğini yapmayın. Ama şikayet edemezsiniz.

Daha ayrı ev açacak durumunuz yokken evlenip hamile kalırken düşünecektiniz. Ev ev üstüne olmaz demişler, siz orada misafirsiniz, görümceniz ise ev sahibi.

Ayrıca, ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince... diye kurduğunuz cümle zaten sizi ele verdi. Açıkçası, asıl siz bilmiyorsunuz Atatürkçülüğün ne olduğunu.

Peygamberle, ülkemizin kurucusunu kıyaslayacak kadar kafanız karışmış. Atatürk ülkemizin kurucusu, dünyadaki tüm ülkelerde saygıyla ve hayranlıkla hatırlanan, düşünceleri, idealleri, yaptığı işlerle özlemle anılan bir liderdir. Fakat ne hikmetse bi ülkemizde hakettiği değeri göremedi.

Kadın olarak sahip olduğunuz tüm haklar, miras, boşanma, okuma, çalışma, ve birey olma gibi, hepsini ona borçlusunuz. Bunu sakın unutmayın. Oy almak için Atamızı ya da peygamberimizi alet eden siyasi ve dini aktörlere de itibar etmeyin. Eğer biraz olsun değişime ve gelişime açıksanız da gidin araştırın, bol bol okuyun.

Görümcenizle uğraşmamış olursunuz hem. Vaktinizi eğitime harcayın, boş işlere değil.
Herkes istedigi gorusu savunur ya bu dayatma nedir cok komik oluyo ters bi gorus olunca saldirmalar falan

Dusunce ozgurlugu varrr ister sever ataturkj ister sevmez canim kimse karisamaz.

evet o düşünce özgürlüğünü Atatürk verdi...bilmem farkındamısınız...sever sevmez onu ilgilendirir ama karşıtı olan kişiler yani atatürkü sevenlerinde düşünce özgürlüğü var ve bunu rahatça yazar buda kimseyi ilgilendirmez...

Ben mi yanliş anladim bilmiyorum ama orda kötüleme yok Atatürk icin orda ifade edilen konunun ne oldugunu anlamadan savundu diyo sanirim. Ve ayrica benim kizimin sorumluluğunu benim gelinim alamaz. O benim sorumluluğumdur ve nasil bi düşünce siZinki o ev görümcenizin ne demek o ev artik görümcesi kadar onunda evi. Benim kiZimda 14 yaşinda ev işimi yapıyo hayir ama yemegini tabagina koyabiliyo. Bir kadinin yaptigi hizmet kocasina mecburiyeti degil ikramidir. Bir gelinin görevi görümceye hizmet degildir

Herkes istedigi gorusu savunur ya bu dayatma nedir cok komik oluyo ters bi gorus olunca saldirmalar falan
kimse saldırmıyor da yeğenine empoze etmeye çalışması tepki görüyor sadece.Kız Atatürkçüyse neden vazgeçirme yoluna giriyor ki,giremez..Kız da tepki göstermiş doğal olarak..

Back
X