ye ic yat =gorumcem

4 aylık gelin olarak henüz tepki için erken..
siz susun annesi abisi babası konuşsun..sizden yemek istiyorsa kibarca bozun onu..mutfakta hazır diye..
göze batmayın..sabredin.

Vallahi hayat çok tuhaf. 18 yasinda evlenmis, kv'desinin yanina tasiniyor ve üstelik hamile, gidip yasitini sikayet ediyor.

Ortada 2 tane çoçuk var aslinda..

Bu konuda o kadar çok söylenilcek sey var ki ama söylemiyorum. Zaten ise yaramaz ki artik bu saatten sonra. Sadece yazik, gerçekten çok yazik...

O zaman konu sahibi evlenip ev hanımı olmayı seçtiği için 17 yaşındaki görümcesinden de aynı şekilde düşünmesini bekliyor. Evi çekip çevirsin falan...
21 yaşındaydım mezun olduğumda ve o yaşa kadar evimizde nescafe yapmak dışında hiçbir şey yapmadım.

Iki alakasiz seyi birbirine karistirip sohbet malzemesi etmeyin bundan sonra bence. Yapilacak sey belli. Onu bizzat ilgilendiren konularda isteklerini yerine getirme. Onun misafirlerini sen agirlama. Onun yemegini sen hazirlama. Kendini kendi kendine sorumluluk almak zorundaymis gibi gosterme insanlara. Yapma, bu kadar basit.

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo

Bu konu buradan sonra iflah olmaz. Atatürkçülüğün ne olduğunu bilmeden savunduğu kanısına nereden vardınız? Ayrıca iş yapmaması mı sıkıntı yoksa fikir ayrılıklarınız mı?

canlarim annesinede aynisini yapiyo ama o artik kabullenmis huyu bu degismiyo diyo okuldan geliyo aciktim diyo ya mutfak orda git ye dimi ama ama yok sanki gorumcem degil kaynim var ilac meseleside ataturkculugu savundu ne oldugunu bilmeden bende peygamber efendimizdrn ornek verince masadan kalkti odaya kitledi kendini filan bilmiyom ne olacak ya cok sinirlerim bozuluyo
O tarz seyleri ustu kapali yaz banlanirsin. Hem misafir cagirip hem kendini odaya mi kitliyo off tam bi ergen

dağdan gelip bağdakini kovmak oluyor ama bu, kendi annesi babası bir şey derse der, sizin sinirlerinizin bozulmaması için ayrı evde oturmanız şart.

Burada sizde de hata var kusura bakmayın bir kere eşinizin demek ki aile geçindirecek vasfı yok ki ayrı eve çıkamamışsınız daha 4 aylık evlisin kendi evinize kira da olsa çıkamadan hamile kalmışsınız. Yaşınızın çok büyük olduğunu sanmıyorum hatta kaçarak evlendiğinizi filan düşünüyorum yoksa görümceli evde ne işiniz var ya da çok acele olmuş evliliğiniz 4 ayda hemen gebe kalabilmişsiniz. Yapmayın siz de işini yatağını kendi toplasın, ekmek almaya gitmiyorsa da misafirine yemek yapmayın şikayet ederse eşinize söyleyin. Kaynananızla bir sorununuz yok sanırım ama dediğim gibi baştan yapmışsınız hayatı iyi cesaret kaynana evinde 4 aylık evli halinle hamile olmak şikayet ediyorsunuz sonra da.

Muhtemelen sen her istediğini yaptığın için böyle olmuştur. Sen niye veriyormuşsun yemeğini kalksın kendi alsın, hatta bir iki iş ver yapsın. Hizmetçi'yle yenge aynı anlamlara gelmiyor. Bi ara kulağını çek:KK51:

arkadaslar esimin aileaiyle birlikte oturuyoruz 4 aylik evliyim bir gorumcem var 17 yasinda cocuk demeyin cunku cocuk gibi degil hic bi ise elini surmez yemek yaparim nette takilir gelmez acikir bana aciktim der ekmek alinacak gitmez cani bisey ister kendi gitmez ben eriniyorum der arkadasini ailesiyle birlikte eve cagirir pastalar borekler yapilir hiiic yardim etmez alismis birde cok kaprisli tripli biri en ufak biseyde sesi yukselir bagrinir cagrinir inat hatta ilk geldigim zaman dini bi sohbet sonunda ortada bisey yokken ilac icti filan ben bunla ne yapicam bilmiyorum kizlar bazen gercekten sikiliyorum kocamada soylemiyorum cunku araa kaliyo annesinden dolayi
sen neden onlarla yaşıyorsun bu bir..
17 yaşındaki kız elini kaldırmıyorsa koymayın önüne bir bardak su gebersin gitsin açlıktan susuzluktan...
büyük konuşuyorum evde benden küçük genç kız var tövbe billah kalkmam yerimden o bana hizmet etsin...

17 yaşında okuldan gelecek ve tabi ki acıktım diyecek. Yoksa o sizden küçük diye size yemek mi hazırlayacaktı. Hani söz dinletin diyenler olmuş da, hizmet mi etsin size?

Bu konu buradan sonra iflah olmaz. Atatürkçülüğün ne olduğunu bilmeden savunduğu kanısına nereden vardınız? Ayrıca iş yapmaması mı sıkıntı yoksa fikir ayrılıklarınız mı?
KONU ÇOK YÖNLÜ OLMAYA başladı şimdi bir yorum yapardım ama .........

Yapmayin... Sizi zorlamiyorlarsa bu konuda sikinti yok bence.

Sen o eve hizmetci olarakmi gittin gelin olarak mi 17 yaşinda bir kız herşeyi yapar becerir. Kayinvalidenle konuş o evlendiginde kim getircekmiş herşeyi ayagina yok öyle bi dünya. Bir şey isterse elin ayagin tutuyo git yap de ve eşinize söyleyin bu durumu gerekirse eşin kardeşine benim eşim sana hizmet etmek zorunda degil desin

Benimde babannem ve gelini birlikte yasiyor 22yasinda görümcesi var yengemin elini hiç biseye sürmez sofrayi kaldirmaz temizlik yapmaz her şey o kadina bakar ama yillardir duzelmedi..

konu sapıtacak(Atatürk hz.muhammed ayrımı için intihar ne alaka ise) anlaşıldı banlanacaklara şimdiden hayırlı uğurlu olsun ben kenara geçiyorum bu taraf derinmiş...

kararsz 2013 18 yasinda evlenmis ayni yasitini sikayet ediyo diye banami diyosun 25 yasindayim yanlisin var tartismayalim

Eh bu yinede baze seyleri degistirmez. Sonuçta görümce senin evine yerlesmemis, sen onun evine yerlesmisin. Görümce evi çekip çevirmek zorunda degil, sana yardim etmek zorundada degil. Bu yasa kadar böyle yetismis ve senin ona hiç karismaya hakkin yok.

Ha senden pasta, börek beklerse elbette yapmazsin, sonuçta onun hizmetçisi degilsin fakat görümce senin tabirin ile "yiyip, içip yatiyorsa" bu onun hakkidir. Kendi evinde yaptigi ve ya yapmadiklarini sana mi soracak?

Ayri eve çikmak varken, 1,2 yil hamile kalmak için beklemek varken sen bu hayati seçmissin. O zaman sonuçlarina katlanman gerek. :KK14:

Bu konuya birşey yazarım da neyse... Siz çok iyi biliyorsunuz anlaşılan.
Bence sizin amacınız farklı. Öyle olmasaydı bi konuda tartıştık vs derdiniz ama siz ilk mesajınızdan itibaren bunu vurgulamışsınız.

Ergen tripleri çok normal.
Senden birşey istediğinde yumuşak bir dille uyar ve yapma.
Alışırsa daha da ileri boyutlara taşır bunu.
Neden aynı evde kalıyorsunuz? Çıkma şansınız yok mu?

Back
X