Yazz 24+4'ü kullanmayı unutmak

baliketlikiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
1
0
1
İzmir
Merhaba arkadaşlar bir süredir yazz 24+4 doğum kontrol hapını kullanıyorum ve 2 gün art arda kullanmayı unuttum. 3. gün aklıma gelince hemen bir tane içtim ama eksik hapları içmenin doz açısından iyi olmayacağını düşündüm. Kutuda da yeterli açıklama yok malesef. Ne yapmalıyım bilgisi veya fikri olan varsa benimle paylaşabilirse minnettar olurum. Şimdiden teşekkürler :)

Aynı durum şimdi benim başıma da geldi. Ben de 1 tanesini aldım ama 2.sini almadım. Sizde bir sorun oldu mu? Nasıl devam ettiniz?

Merhaba. ;Ben de yazz ı çoook uzun süre kullandım. Eğer yazz ı her gün gece yatmadan içiyorsanız (öneğin saat 23:00 gibi) unuttuğunuz ilacı 12 saat gecikme ile içebilirsiniz (saat 11:00 gibi). İlacı korunma amaçlı kullanıyorsanız ilacı hangi günlerde unutmuş olduğunuz önemli. Bildiğim kadarıyla bir süredir içiyorsanız bu tip unutmalarda bir şey olmuyor. Ki bana olmamıştı :) Eğer her hangi bir sağlık sorunu nedeniyle içiyorsanız tam gününde yine adet olursunuz. Her hangi bir sakıncası olmaz. NOT: Bunlar 4 yıllık deneyim ve prospektüs sayesinde söylenen sözlerdir :)

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var hapın 2. Kutusunun 5. Gününde hapı kullanmayı 12 saatten fazla unuttum ama 24 saati geçmedi. (Normalde geceleri 00.00 da içiyordum bunu aklıma geldiğinde 14.00 civarı içtim. ) ve bugünün sabahında ve önceki günlerde de ilişki de mevcut. Bu hapta 24 saat mi 12 saat mi önemli? Hapın içinde unutma durumundaki tedbirlerde 24 saatlik gecikmeler için söz konusuyken, internette yaptığım araştırmalarda bu durumlar için 12 saat söz konusu. Ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…