- 17 Ocak 2020
- 28.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.876
- 598
- Konu Sahibi dayler dayler
-
Benimkiler ten rengi yazmıştım bir günMorellerim.
Bir de 'arttırmak' değil 'artırmak'
'Ne.... Ne... ' bağlacı da fazlaca yanlış kullanılır.
Örneğin; bir kıyafetin olmadığını anlatmak için, 'Ne sana ne bana olmadı bu kıyafet' diyorsak, aslında tam tersi o kıyafetin olduğunu söylemiş oluyoruz. Bu bağlaç, kullanılan yüklemin tam tersini ifade eder bize. Doğrusu; 'ne sana ne bana oldu bu kıyafet' şeklindedir. Bu şekilde kullandığımızda kıyafetin olmadığı anlamı çıkmaktadir
Bana kalırsa kullandığın duruma göre değişebilir. Eğer az uyuma ve uykuya muhtaç olma durumunu ifade ediyorsan 'uykusuz', az ya da çok uyuma durumundan bağımsız üzerindeki uyku halini atamamışsan 'uykulu' denebilir. Başka bariz bir fark var ise bilmiyorum. Ancak canım uykuluk çektiBen şeye çok takılıyorum
Çok uykusuzum
Çok uykuluyum
Hangisi doğru anlamca aynilar
Ovv saten de vardı değil mi?Amaaan bu hatayı saten herkez yapıyor abartmayalım
Bir de falan yerine felan o kadar çok okudum ki artık bana da falan kaba gelmeye başladı bir baktım felan yazıyorumArkadaşlar, birçok kelimenin yanlış yazımına şahit oluyor ve konuyla o an ilintili olmadığı için, içim içimi yese de, bir şey yazamıyorum. O halde sık kullanılan, yanlış bilinen kelimelerin doğrularını yazalım, belki biz de yeni bir şeyler öğrenirizBaşlıyorum;
Yalnış, Yanlış
Yanlız, Yalnız
Morel, Moral
Aceba, Acaba
Regli, Regl
Yapdık, etdik, Yaptık, ettik
Filan versekBir de falan yerine felan o kadar çok okudum ki artık bana da falan kaba gelmeye başladı bir baktım felan yazıyorum
Bak işteBana kalırsa kullandığın duruma göre değişebilir. Eğer az uyuma ve uykuya muhtaç olma durumunu ifade ediyorsan 'uykusuz', az ya da çok uyuma durumundan bağımsız üzerindeki uyku halini atamamışsan 'uykulu' denebilir. Başka bariz bir fark var ise bilmiyorum. Ancak canım uykuluk çekti
Biz daha çok kelime hatalarına takılıyordukNoktalama isaretinden sonra bosluk birakilir. Yeni cumlenin ilk kelimesi buyuk harfle baslar.
Konu basligi “Yazim Yanlislari”. Noktalama isaretleri de yazim yanlislarina girer. Siz kelime hatalarini yazmaya devam edebilirsiniz.Biz daha çok kelime hatalarına takılıyorduk
Mesela bı insan idrara nasıl idral diyebilir
Boğaz nasıl buğaz olarak yazılır
Deyil var ney var eylence var tiken var
Ohooo bunlara gelene kadar neler varNoktalama isaretinden sonra bosluk birakilir. Yeni cumlenin ilk kelimesi buyuk harfle baslar.
HeycanHeh aklıma en gıcık olduklarimdan biri daha geldi;
Karekter, Karakter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?