Yazıklar olsun oturdum ağladım kadın olmak acı çekmek!

okurken dehşete kapıldım resmen . büyük geçmiş olsun psikolojik bi destek almalısın hatta hepimiz almalıyız acını içimde hissettim çok kötü şartlaar altında yaşıyoruz.. insan gibi müamele göremiyoruz bu ülkede nefret ediyorum her şeyden bu arada artık devlet hastaneleri kürtaj yapmayacak yasaklandı

Bende bi kadinim simdi sana bir cift sozum var. Akilli kadinla aptal kadin arasinda bence buyuk bi fark var. Akilli kadin hayatta geldigi yer nere olursa olsun oraya kendi kararlariyla gittigini bilendir. Aptal kadinsa basina her gelende cevreyi, duzeni, kocasini, ailesini ya da baska her seyi suclayip kendini caresiz hissedendir.

Bir defa ben neden istemedigim surece hamile kalmiyorum? O cocugu ben mi yaptim sen mi? Madem gucun yok neden boyle bir seyin olmasina izin verip sonrada ana karninda olusmus bi cani oldurme karari aliyosun. Hamile kalmamak icin alinabilecek o kadar cok onlem varki yaa? Neden surekli devlet ya da duzen suclanip duruyo? Niye hamile kalip duruyosunuz kardesim? Biz hamile kalmamayi basariyoruz da siz neden basaramiyosunuz?

Ayse Arman'ın eski bir yazısı bu. Bu ülkede kendi hemcinsi asagılayan kadınlar oldugu sürece hep böyle kalacak burası...''Kocanın altına yatmayı biliyorsun ama'' diyen hatun...Sana mı soracaktı esiyle birlikte olurken? Okuyunca gene cinlerim tepeme cıktı.

Allahım bizler olsun diye ağlarken
bu hakmı adaletmi içim kanadııııııı

çok kötü oldum, annemde hastalığından dolayı devlet hastanesinde kürtaj olmuştu ama bu şekilde davranılmamıştı, bay bir doktordu. bu davranış doktorlarda kesinlikle kişisel birşey. ve ben şunu bilir şunu söylerim, bayan doktorlar bayanlarla pek ilgilenmezler, açıklama yapmazlar nedendir bilmem. Erkek doktorlar bu konuda hem ilgili hem bilgilendirici ayrım yapmıyorlar yani. tabi istisnalar yoktur demiyorum, ama çevremde bu kanımı hep doğrulayan olaylar gelişmiştir.
o kadın da sormuyor mu nasıl olacak diye ? insan bir araştırır. ben doktora gittiğimde tüm kafama takılanları soruyorum özel de olsa devlette olsa bana cevap vermek zorundalar!!! bu olayda bayanın duygusallığı engel olmuş diyecem, ama gazeteye konuşmak aklına gelmişşe doktora sorup hakkını araması lazımdı ? bir anormallik sezdim sanki.
ama olay üzücü tabi, hem bir can gitmiş o daha bi üzücü, hem evladı kaybetmiş bir anne !!! yaşamadan bilinmez, herkese sabır vesin Allah(c.c)

Ben de bir kadinim benim de sana iki cift sozum var insanlari ayni durumda degilsen cata cat yargilama Rabbim sana oyle bir verir ki bu bebegi oyle bir duruma da sokar ki caren olmaz elin kolun baglanir buraya boyle pat pat yazdigin bu yaziyi hatirlarsin.
Asla ve asla kurtaji savunmuyorum bir cana kiymak var ortada ama asla da hunharca kimseyi elestirmedim de bugune kadar. Asla. Cunku karsindaki insan beser sasar demisler.
Sana daha yumusak bir bakis acisi diliyorum. Asla kimseyi kinama kinadigini yasamadan olmezsin. Klavye basinda ahkam kesmek insanlari yermek yadirgamak cok kolay. . .zor olan onun hidayete ermesi icin dua etmek.
Normalde ceval yazmazdim bu tarz bir yaziya ama o kadar nefret dolusun ki kayitsiz kalamadim.

Tuylerim diken diken oldu ya cok kotu oldum okuyunca Allah sabir versin o kadina

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1 tane sezeryan oldum ne aşağıdan ellendim ne yukarıdan prensesler gibi oldum
1 tane isteğe baglı kurtaj oldum bacaklarımı bıle acmadan narkoz verıldı
1 tanede 16 haftalık sunı sancıyla vakumla gebelıgım sonlandırıldı burada cok acı cektım ama nıye narkoz aldım son anda
hiç böyle bir muamele görmedim yani devlet hastanelerine o sebeble hiç güvenmiyorum bütün hersey özelde oldu benim

Aynı olayı bende yasadım devlet hastanelerinin narkozsuz kürtaj yaptıgını bildiğimden esimle özel bir polikliniğe gittik butfa yapılcak sabah ac karnına gelin falan fiyatta 7 yıl önce 250 idi. Sabah gittik polikliğin üst katına aldılar hemşire hazırladı beni snra kürtaj masasına yattım dr geldi direk o açma aletiyle girdi olaya ve bir iğne yaptı ordan agrı kesiciymiş ben panikledim narkozcu nerde falan derken aglamaya başladım dr acımaz böylesi daha iyi narkozu önermiyoruz dedi. Hemşire elimi tuttu sımsıkı ve dr başladı. Allahımmmm ben böyle bir acı hissetmedim hayatımda. Etimden et kopardılar o polikliğini inşeytim bağırmamla eşimden nefret etti beni oraya getirdiği için dr la kendi konuşmuştu çünkü. Meger biliyormuş narkozsuz oldugunu. Baya da uzun sürdü işlem ama böyle bir acı olamaz!!! Bayılcaktım nerdeyse. Eve gelince kendimi odaya kapattım iki gün boyunca agladım. Dikkat edin kızlar hamile kalmayın eger istemiyorsanız. Ben bide saglık ocagının ücretsiz verdiği prezervayiften kaldım hamile.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Buyuk konuşmak istemem ama ilk evladima hamile iken sira bekliyorum hastanede bi bayanla sohbete baslatik bayan kurtaja gelmis hemde 4uncu kez Allahtan korkar insan ya korunun ya da dogurun kurtaj hak felan degildir senin bedenin sen8n kararin diye birsey yok o cocuga sordun mu yaparken ya da oldururken hastanede cekilen aciyi da hak ediyolar oh olsun bile bile bosu bosuna dusuncesizce yapip sonra aldiranlara (mecburi saglik sebebi nedeni ile yapılan haric) kendi acinizi dusunuyorsunuzda o bebegin hayatini Allahi ahireti hic dusunmuyorsunuz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnsanlık dışı bir müdahaleyi, sırf kürtaj olduğu için neredeyse hak gören hemcinslerimin yorumlarını hayretler içinde okuyorum. Alakasız olacak belki ama, bir doktor, söz gelimi kanser hastasına "sigara içerken iyiydi ama" dese normal mi göreceğiz bu durumu? Veya araba çarpmış birine, "kör müsün baksaydın önüne" dese nasıl olurdu? Kürtaj da her kadının kendi kararıdır, doktorun vazifesi de kimseyi yargılamak değil, görevini en iyi şekilde icra etmektir.

yazıyı okurken kanım dondu resmen..daha nıce kadınımız bunları yaşıyor..hak mı? değil tabikide..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…