Yazıklar olsun oturdum ağladım kadın olmak acı çekmek!

okudukça içim acıyor gerçekten cok zor insana saygı falan kalmamış... Doktor bunu yaparsa sokaktaki insan neler yapmaz

konuyu titreyerek okudum hatta yarida birakip gerisini biraz sakinlestikten sonra okudum bu bir vahset... sikayet edilmezse her kadina yaparlar.
birkez daha halime sükrediyorum ve böyle okuya okuya kendi ülkemden memleketimden sogumama neden oluyorlar... iyiki yurtdisinda yasiyorum ... o anda narkoz nerde deyip yerimden firlamistim bile kendime bu eziyeti cektirmelerine izin vermezdim... dogru birsürü caresiz kadinlar var paralari olmayan orada öyle bu böyledir bu islem böyle yapiliyordur diye ses cikaramayan ama bu nereye kadar böyle sürecek. benimde arkadaslarim devlet hastanesinde dogum yapmislardi... mecbur kalmak nedir bilemem belki ama odada 5 kadinla birlikte dogum yapmak yada o dogumu beklemek nasil bir iskencedir ya bu nasil birsey. sirf bu saglik sorunlari yüzünden ülkemde yasamayi göze alamiyorum. yazik cok yazik bu zihniyetteki insanlara...hepsini tutup akil hastanesine atmak istiyorum ve mahkemeye vereceksin böylelerini.
avusturyadayim insan haklari diye birsey var yapsinlar bakalim narkozsuz hangi ameliyati yapiyorlar görelim...
doguma girdi kardesim tek odadasin kimseyi sokmuyorlar öyle, arzuya göre esin girebiliyor yanina yada annen veya kardesin ama tek bir kisi ... daha sonra dogumu orda bekliyorsun ve bir ebe ve doktor oluyor basinda ben böyle biliyorum ve bu bir devlet hastanesi burda özel falan yok olsada herkese ayni muammele

ALLAHIM SEN KORU

''Gelen çocuk, rızkıyla gelir.'' ifadesi dini bir temele değil, halk arasındaki inanışa dayanıyor.
Bunu ülkemizin her köşesinde gözlemlemek mümkünken nasıl hala buna inanabiliyoruz???

Doğan her çocuk, rızkıyla doğduğu için mi sokaklarda bunca çocuk var??
Doğan her çocuk, kendini deli gibi arzulayan bir anne babaya sahip olma şansına nail mi acaba???
Doğan her can, onu herşeyden koruyacak, rızkı nasılsa gelecek diye mi yuvalarda sevgisizlikten
ağlıyor???

Hala rızkıyla doğan çocuk masalına inanıyorsanız ve rızkın sadece iki lokma yemek olduğunu
düşünüyorsanız yanılıyorsunuz... Sevgi en büyük rızk; ilgi, alaka rızk; karın tokluğu rızk;
başka hayatlara imrenmeden yaşama rızk; yaşamak için 'savaşmama' rızk; bazen 'çocuk
olabilmek' bile rızk...

Evet kürtaj korunma yöntemi değil ama sonuçta aile içi meseledir ve 'rızk' ile hallolmayacak
kadar derin bir meseledir çocuk sahibi olabilmek... Bunun tamamen farkına varıp, bakabileceğimiz
kadar çocuk doğurmak bana göre 'farz gibi' görülmelidir. Yine bunun farkına varıp istenmeyen
durumlara maruz kalan kadınların, istenmeyen çocuk doğurmasına da müsade edilmemelidir.
Çünkü o çocuk istenmeyen olmayı haketmiyor. Onun masumiyetini istenmeyen durumu yaşayan
insana anlatamayız ve belki ( Allah korusun ) bizler de maruz kalsak bu duruma, biz de istemeyiz.
Tüm bunlar yüzünden belirtilen yasal sınırlar içinde, denetim mekanizmasına tabi olarak izin verilmeli
kürtaja. Ama en önemlisi de her kürtaj yaptırana da uygunsuz yoldan gebe kaldığı iması yapılmamalı.
Bizzat şahidim, annem 37-38 yaşında spiral varken hamile kaldı kardeşime ve benim annem yıllarca
Aile Planlaması Merkezinde hemşirelik yaptı, kapı kapı gezip insanlara korunmayı anlattı...

( Konu sahibinden özür dilerim, biraz dışına çıktım konunun ama arada okuduğum yorum biraz
sarstı beni. )

çok acı o kadar acı ki bu ülke de maalesef tecavüze uğrayan kadınlar da aynı muameleyi görüyorlar....yaşadıkların için İnan çok üzüldüm ben de bir anneyim ve şimdi hamile kalsam ne yapacağımı bilemem bu herkesin başına gelebilir sonuçta karar bizim kararımız öncelikle herkesin sagı duyması gerekir.ama kadın olarak neredeyse sesimizi çıkaramadığımız bir dönem geçiriyoruz.bütün cefayı çeken biz istemediğimiz bir durumla karşılaşınca hakkını alamayan yine biz(söylenecek o kadar çok şey var ki bu konu da maalesef ki çözüm yok....tekrar büyük geçmiş olsun..

Belkıde haklısınız bır kadının en buyuk dusmanı gene kadınlar oluyor

benim iki bebegim karnımda öldü ve ikisini de kürtajla aldılar
ilkinde özel hastanede gerçekten sorunsuz bir operasyon geçirdim,3,5sene önce 500tl vermiştim
fakat kontrole doktorun muayenesine gittiğimde inanılmaz agrılarım vardı
doktorda çok agresif ve terbiyesiz denebilecek kadar kadınlara bagıran bir kadınmıs sonradan ögrendim
muayane için çatala yattım ama bir yandan kanamam var utandım,daha 3 aylık evliyim çünkü
kadın bana tut bezi derken beze afedersiniz kanım bulastı
kadın aynen şöyle, senin de iyiice psikolojin bozulmus,iyi bir bebek düşürdün dedi
sen doktorsan bende eczacıyım,havan mesleğineyse
ama ben tek kişiyi terslemedim eczanemde
zehir zıkkım olsun

2.kürtajımda doktorun özel muanesinde oldum
anestesi istedik basımda anestezi doktoru ellerimi tuttu basımı oksadı destek olmak için
hatta neden istemedin bebeği doğursaydın dedi
kadın doğumcumda missed abortus dedi(yani karnında bebeğin ölmesi)
o zaman sustu,özür diledi
neyse bayılıcam sandım ama tam bayılmadım
korkunc bir bas dönmesi eşliğinde vucudum sanki felc olmus gibi kıpırdamıyordu
acıyı hissediyordum
hiç durmadan cığlık attım
eşim işim bitince geldi defalarca öptü beni
çok canım acımıstı

tabiki böyle bir muamele tasvip edilemez, Ancak,

kürtaj edilen yavrunun o anneden kat be kat daha fazla acı çektiği benim içimi çok daha fazla titretiyor..

zorunlu kürtajları tenzih ediyorum...

zengin bir devlet olsaydık, istenmeyen çocuklara doğduktan sonra devlet el koysaydı ve evlat bekleyen nice aileler var onlara verseydi, dünyaya gelmek isteyen o yavruların aileleri olsaydı ne güzel olurdu...

Ne evliyim ne de hamile ama hakikaten bu yazıyı okurken kadın olmaktan nefret ettim sanki... çok kötü hissettirdi.
Kadının yaşadıkları çok üzücü... elbette ben de keyfi uygulamalara karşıyım ama bakamayacaksa da doğurmasının o çocuğun hayatını mahvetmesinin de bir anlamı yok.
Her insan hata yapabilir ama sen kimsin de kadınları bunun için suçluyorsun, ya da korkutuyorsun! aptal kadın!

Sadece bu konuda değil genel olarak devlet hastanelerinde yada ssklarda insanlara çok da fazla iyi davranılmıyor. Benim en büyük korkum ailemden birirnin allah korusun bir devlet hastanesinde can vermesi...
Benim ablam bir süre hastane de yatmıştı hemşireler milletin serumunu bile değiştirmiyordu insanlar serumun ayar yerinden kapatıp saatlerce onları bekliyorlardı... odalar yataklar pislik içinde doktorlar pervasız... tamam onlar da haklı bi sürü insanla uğraşıyorlar ama o insanların kabahati ne? hem hastalar hem de kötü muamele görüyorlar. Allah kimseyi oralara düşürmesin rabbim hepsine şifa versin. Bu kürtaj konusunda özellikle kötü bir muamele olduğunu düşünmüyorum çünkü genel olarak doktorlar zaten devlet hastanelerinde hastalara böyle davranıyorlar. Şikayet yada tedavileri ne olursa olsun...

Bir çocuk annesiyim, Allah'ıma şükür düşük yada kürtajım yok, korunduğum halde Allah'a hep dua ediyorum, kaza ile hamile kalıp (hiç bir yöntem %100 değildir diyor ya doktorlar ) kürtaja mecbur kalmayayım diye. Anne için ayrı acı, içindeki can için ayrı acı... Allah kimseye yaşatmasın (

Bu arada özelde doğum yaptım, orada böyle sıkıntılar yok ama devlet hastanelerinde doğumdan sonra kadınlara dikiş atarkende uyuşturmadan canlı canlı dikiyorlarmış..

Son düzenleme:
ben istanbulda devlet hastanesınde dogum yaptım, sezaryen oldum. gram kötü muamale görmedim. baska baska hastanelerde dogum yapan dıger arkadaslarım da cok memnun ayrıldılar hep. hatta bıtanesı düşük yapmıstı, kürtaj oldu, cok rahat gecmişti.

ben dogum sonrası 8 gun hastanede kaldım, bıkac kez ığne yaptılar. bana ığne yapmak dunyanın en zor işi herhalde. 5-6 kişi zor tutarak yapılır. kullandıkları iğneler incecik ve içindeki ilaç bıtınce pıttt dıye kendı atıyor cıkarıyor iğneyi. hiç hissetmedim diyebilirim bile. bilinen büyük bir ozel hastanede (hamile iken) rezil muamele gördüm daha da gitmedim. paramla rezil oldum yaa.

bu yazıyı okuyunca acaip geldi bana yani. ya cok ücra bi hastanede yapıldı ki bu böyle bır muamele yapmalarının özrü asla olamaz. yada piskopat ınsanlara denk geldiler.
gercekten yasanmıs ise bu olay cok feci gercekten.

ama bı arkadasında dediği gibi, narkoz verılerek yapılsaydı o cocugu aldırmanın manevı acısı daha mı az olacaktı?
Allah kimseye boyle bısey yasatmasın.

ben de sizin yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım.ömrümde bir kez kadın doğum polikiliniğine devlet hastanesine gittim,ilk ve son oldu,allah birdaha düşürmesin.hem de sizin dediğiniz gibi ücra falan değil,koskaca bakırköy devlet hastanesiydi.genç kadın doktor inanılmaz kaprisli şımarık biriydi,yanında iki genç erkek doktor daha vardı,bir de hasta bakıcı mı temizlikçi mi kim olduğunu anlayamadığım bir kadın herkesten önce kafasını bacaklarımın arasına uzattı,yeni evliydim,ilk defa jinekolojik muayene oluyordum,çok utanıyordum,ellerimle yüzümü kapatmıştım ağlamaya başlamıştım,kendime çok kızıyorum hatırladıkça,keşke ortamı gördüğümde bırakıp dönseydim.üstelik içeri 5,6kadını birden alıp soyunun diyorlardı,yanyana 3kabin vardı,içinde kirli çarşaf gibi bez parçaları,soyunanlar o bezleri belden aşağılarına sarıp ayakta bekliyorlardı,biri muayene olurken diğerleri de izliyordu.muayenemi yapan o genç kadın doktor giydiği eldivene benim vücut sıvım bulaştığı için muayene sonunda eldiveni öğürerek çıkarıp çöpe fırlattı,inanın saatlerce vücut temizliğimle uğraşmıştım gitmeden önce.ağlayınca bekarmısın sen diye sordular,ne yani evli kadın olunca aç diyene on kişinin ortasında rahatça açabiliyor muydu insan?o bir doktordu,doğum dokoru,eldivenine bişeyler bulaşması çok normal değil miydi,üstelik sadece şeffaf yapışkan bir akıntıydı,öğürmeye başlayınca kafamı kaldırıp bakmıştım,gördüm.aynı hastanede doğum yapan arkadaşım doğum sırasında bağırdığı için ebenin kendisini kocanın altına yatarken güzelmiydi diye azarladığını söyledi.
Yani birçok devlet hastanesinde kadına yapılan genel muamele bu,kürtaja da gitsen,jinekolojik muayeneye de gitsen aynı,sana insan değilmişsin gibi davranıyorlar

Yarısını okuyabildim.....

benim ağzımı açık bırakan ayrıca bir nokta var
kürtaj olmaya devlet hastanesine gidiyorsunuz ve doktor size bu şekilde davranıyor sizde hiç ses çıkamıyorsunuz
böyle bir şey var mı ya ben o kadını orda boğarım kim veriyor ona bu hakkı böyle saçma şey mi var ya
onun yapması gereken yorum yapmak aşağılamak falan değil
narkoz verilmemesi vs ona ayrıca şok oldum
insan neden kendine bunların yapılmasına izin verir ki, o anda kese doğrasa acısına katlancak yani
başıma gelmedi diyemi böyle diyorum bilmiyorum ama gerçekten mantıksız

boyle birsey olamaz !
Turkiye ne hale gelmis ? hep mi boyleydi yoksa ?
Yurt disinda yasiyorum ve Trye gelmeyi dusundum bi ara ama bazi kisilerin zihniyetinden ve bu okuduklarimdan sonra ASLA !
Idealist yapimdan dolayi ben orda kesin katil olurum ! ve asla kizimi orda buyutmek istemem !
Hayvana, bitkiye bile boyle muamele yapilmiyor !
O doktor olacak pislige diyecek hiçbisey bulamiyorum zaten, doktor olmus ama insan olamamis !

sessiz kalma INSAN HAKLARI MAHKEMESINE BASVUR, bu yapilan kadinligina, onur ve kisiligine buyuk hakaret !

bu dunya bana gore degil ya, ben bazi kadinlarin, çocuklarin, insanlarin yasadiklarini gorunce kendimden utaniyorum ve o yuzden hep bu gerçeklerden kaçma ihtiyaci duyuyorum...

Benim de bir düşüğüm oldu, sürekli kanama ve sancı halindeydim. Maddi durumumuzun da çok iyi olmadığı bir dönemdeydik, devlet hastanesine gittik. Eş dışarıda beni içeri aldılar, ulu orta masalar, sıra ile doktor gelip bakıyordu. Aklımı kaçırıyorum zannetmiştim, geldi hemşirenin biri senin neyin var dedi, hamileyim kanamam var dedim, iyi geç şuraya dedi sertçe, kibarca söyleseniz de geçerdim dedim, eblek bir şekilde suratıma baktı, her gün nelerle uğraşıyoruz biz biliyor musunun sen dedi bana, ben de zaten iyice gerginim, uğraşırken bu mesleği seçerken bana mı sordunuz ki hala siz diyorum, sizse bana ısrarla sen demeye devam ediyorsunuz dedim. Tartıştık biraz doktor hanım geldi ne oluyor burada diye, dedim ki başkalarını bilemem ama ben bu tavrı anlamadım, hamileyim ve düşük yapıyorum diye bu mumameleyi çekmek zorunda değilim dedim, beğenmiyorsan git başka yere dedi dedim gideceğim ama sizde önce bana "ben bu hasta kadını başka yere git diyerek yolladım" kağıdı vereceksiniz, ben de sizi sgk'ya şikayet edeceğim dedim, kadın sinirlendi muayne olacaksan ol, olmayacaksan olma dedi o sırada masada gencecik bir kız vardı olsun olsun 18 yaşında bana onu göstererek kusura bakmayın herkes bir değil biliyoruz işte ama bu tip cahillerle uğraşmaktan nevrimiz dönüyor gibisinden saçma sapan sözler etti.. sözde beni sakinleştirecek. Artık daha fazla dayanamadım ve dedim ki siz aklınızı kaybetmişsiniz, burada neye dönüştüğünüzün farkında mısınız? Hangi kadın buraya ulu orta açıp, bebeğinin durumunu sormaya ya da keyfine aldırmaya gelirki normal davranmanız çok mu zor, empatiniz hiç mi yok sizin dedim beyaz kodu yedim güvenlik eşliğinde çıkartıldım... Eşime olanları anlattım, çıktık gittik özel bir hastaneye, hastanenin başhekimi ile konuştuk, adamlar o kadar yardımcı oldular ki anlatamam, bebek zaten karnımda ölmüştü, beni zehirleme faslına geçmiş.. Bu sebeple hemen kürtaja alındım ve hiç bir şey hatırlamam, nasıl bir narkoz verdilerse en güzel rüyalardan uyanmıştım... rahmetli anneme teslim etmiştim bebeği.. (Ödemeyi de hastaneye 2ye bölmüştü, yarısını verip kalan yarısını da bir sonraki ay ödemiştim..

titredim!! irkildim! ürperdim. kadın doktor hemcinsine yaptığı muameleye bak biz neden böyle bir toplum olduk? halden anlamayan düşene bir tekme de ben atayım mantığını düstur edinmiş! kötü olduk kötü herkes kötü. ezebileceğim kim varsa ezeyim diyor herkes. ama lafa gelse okumuş aşmış insanlıktan nasibini almış geçinir o doktor. doktor değil kasap mı desek ama kasaplar bile kesmeden önce hayvanın gözünü bağlar ki daha fazla korkmasın acı çekmesin. ben ce bu vahşiye kasap bile denemez!!

Ülkenin şu gidişatı yüzünden, burada yaşamak istemiyorum artık.

bende aynı sekılde allaha havale edıorm

Valla kimse kusura bakmasin ama ben bu sekilde dusunmuyorum tmm belki durumun yoktur bakmak icin ama saglik ocaklarinda her ay ucretsiz yapilan korunma igneleri var hic olmadi oyle bisey yaptirabilirdin onlarin bunu yapmasi tabiki bi cinayet ama uyudugun zamn ne acin eksilicek nede onu alinirkn gormediginde vicdanin rahatliycak bi bebek.nasil aldirilabilir ki nasil kiyilir ona caresizce olucaklardan habersiz bianda onu biseyler cekmeye basliyo ve o ne oldugunu bilmiyo ona ne yapicaklarini bilmiyo acimasizda onu alip bide ustune cope atiyorlar nasil bi dusuncedir bu nasil bi mantikdir asil cocuk aldirmayi dusunmek basli basina bi cinayet...

İşin vicdan boyutuna hiç girmeyeceğim bu konuda sizin bir sıkıntınız yok gibi. Ama okurken bebeğe üzüldüğümü de net söyleyebilirim.
Benim anlamadığım şey neden bekleme esnasında hemşirenin dediklerine ses çıkarılmıyor ya da hastaneden çıkıp gitmemiştiniz? Yazdınız da ben mi görmedim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…