İlköğretim Yorum ve Soruları yazı yazdıramıyorum

hayal8101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
163
6
38
34
İstanbul
mrb 1.sınıfa giden oğluma okulda yazı yazdıramıyorum hergün konuşmama ragmen hergün defterlerini k ontrol etmeme rağmen bir türlü yazı yazdıramıyorum evde de ödevlerini isteyerek yapmıyor hep zorla yapıyor ben başından ayrılıncada başka şeylerle uğraşıp saatlerce oyalanıyor bir ödev işkence gibi 3/4 saat sürüyor ödev ve yazı konusunda önerisi yada sonuç alanlar yardımcı olursa sevinirim

çok zor bir durum Allah yardım etsin. ablamın oğlu da 1. sınıfa başladığında yazı yazmak istemiyodu. öğretmen niye yazmıyosun dediğinde hatta bizde sorduğumuzda canım istemiyo diyodu. öğretmen ve biz çok uğraştık evde de zorla yazıyodu. kitaptan bakarak yazıyodu yanlış yazdın sil doğrusunu yaz diyince banane onlar yanlış yazmış diyodu şimdi 2. sınıfta bu sene diğer seneye göre daha iyi okula alışmaları biraz zaman gerektiriyo demek ki

Sakınha zorla,bağırarak,ya da korkutarak yaptırmayın çocuğa. Sevdirin yazmayı ve okumayı. Nasılmı?
Çocuğa ödevini yazdıktan sonra,seninle oyun oynayacağız,ya da sana masal okuyacağım,ve yahut mutfakta bir şeyler yapacağız gibi vaadler vermekle,heveslendirin. Ama verdiğiniz sözü de tutun,yoksa yapmazsanız eğer,daha da beter olur,güvensizlik sonucu,Kaş düzelteyim derken,göz çıkarmış olursunuz, bunu da unutmayın.
Bunu bir deneyin,bakın işe yarıyormu? Ben 3 çocuğumu ve arkadaşlarını böyle hevslendirirdim hep

bazen arkadaşlarına oranla çirkin yazdıklarını düşündüklerinden hevesleri kırılabiliyor..

sağ mı sol mu kullanıyor? bazen de sağ ile yaz diye zorlandıysa çabuk yoruluyor kötü yazıyor zorlanıyorlar..

bence çok üzerine gitmeyin.. iyice soğumasın inatlaşmasın..

nedenini bulmaya çalışmak lazım mecburen.. ödev mi yapmak istemiyor sadece yazı yazmak mı istemiyor..

sevdiği arkadaşları ile toplanıp ödev yapsalar.. onlar yazarken o da heveslenir..

ödev dışında yazı yazmasını gerektirecek aktivite yapsanız bakalım o zaman nasıl olacak.

sağ kullanıyor ama ödev deyince de aynı yazı da aynı okulda hiç yazmıyor öğretmenide bişey demiyor iyice soğumasın diye ama hepten boşluyor öğretmen biz yazı yazarken o kafasına göre takılıyor diyor :) banada keşke hep tenefüs olsa diyor ders olmasa öğretmenine de yazı yazmamak için bir defa defterimi evde unuttum demiş ama defter çantada halbuki :)

valla zaten güzelce söylesemde olmuyor bağırsamda olmuyor kızsamda olmuyor ama her halukarda mecburen yaptırıyorum o sorumluluğu verdirmek için pes etmiyorum ama bazen insanın tahammülü olmuyor işte işten gel yemek oydu buydu ev topla akşamdan yarına yemek yap birde saatlerce ders bitmeyince bazen sınırlar aşılıyor işte

böyle giderse benim umudum zaten artık 2.sınıfa kalacak gibi okuması allahtan iyi bütün sınavlardan 100 alıyor okuma olunca ama yazısıda güzel bu sıkılıyor galiba 2 yaşından beri de kreşe gidince bunaldımı diyorum bazen ama okul açıldığından beri yazı hevesi yok hergün önce defterlerine bakıyorum gene yazılmamış diyorum ben aklıma yazdım diyor ya bide :)))

Benim küçük yiğenim tam da anlattığınız gibi bir çocuktu. Bir türlü başedemşyorlardı onla. Çaresiz kalıp,öğretmen tuttular ona. Bir kaç ay uğraştırdı,ama sonuc süper :) dün telefonda bana ödevini su gibi okudu. Şaşırdım. Yani bazen çocuklar anneyi dinlemezler,ğgretmenden çekinirler,imkan varsa bir deneyin derim.

aslında bu her konuda öyle tek çocuk bende biraz fazla şımarttığım için çoğu konuda söz geçiyorum aslında zamanında verdiğim yüzü sadece biraz geri almaya çalışıyorum yemek konusunda da aynı önüne yemekte koysam o yemek saatlerce kalır oynar oyalanır en sonunda ben gider yediririm :) yada tv açar izler yemek orda kalır ama şuanda bari dersi yazıyı kurtarayım diyorum :)

Bizim oğlan tıpkı anlattığınız gibi:) sabah kahvaltıyı yatakta yer. Okula gitmesi de zordu. Sağolsun o hocası,sevdirdi okulu da çocuğa. Düzelecek,ama önerimi düşünün derim. Ilerde daha da zorlana bilirsiniz. Çalışan bir anne için,stres yapar çoçuğun böyle halleri.

önerileri tek tek denicem tabiki herşeyi oyunla yapmak istiyor ama okadarına da bende sabır kalmıyor çünkü her dakka herşeyi oyunla yaptırmak görevi sorumluluğu olduğunu bilerek yapmasını istiyorum ve aslında benim istediğim ödev dediğimde tamam anne diyen yemek dediğimde tamam anne diyen çocuk istiyorum buda ne zaman oluyor bilmiyorum ben çok şey mi istiyorum acaba diyorum bazen kendime ve ona :)))

oyunla karışık öğretebilirsin.ya da ödev yaptıktan sonra yazı yazdıktan sonra ödüllendirme yapabilirsin.

Yoo çok şey istemiyorsunuz :) gayet normal,sizi anlıyorum. Dediğiniz zaman,gelecek:)) ama çocuktan çocuğa değişir,9,10 yaşında ola bilir örneğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…