• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-- Yazardan semeler --Okuma grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nesli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nesli

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
2.510
2
358

Arkadaşlar bu çok keyifli bir uygulamaymış fakat bir şekilde
devamı gelmemiş...
Katılımlarınızla yeniden canlandırmayı deneyelim derim ben.
Önerisi olan varsa eklesin.
Ben derim ki bir yazar belirleyelim, katılanlar o yazara ait bulabildiği - ilgilendiği bir kitabı okuyup paylaşsın..

a.s

Son düzenleme:

Arkadaşlar bu çok keyifli bir uygulamaymış fakat bir şekilde
devamı gelmemiş...
Katılımlarınızla yeniden canlandırmayı deneyelim derim ben.
Önerisi olan varsa eklesin.
Ben derim ki bir yazar belirleyelim, katılanlar o yazara ait bulabildiği - ilgilendiği bir kitabı okuyup paylaşsın..

a.s

bence güzel fikir hem değişiklik olur bizimi içinde :dance:

aycancığım bu taraflar pek gözde bölümler değil ne yazık ki. Belki sadece ikimiz başlayacağız belli mi olur. Hadi bir kaç tane yazar öner bakayım a.s

aycancığım bu taraflar pek gözde bölümler değil ne yazık ki. Belki sadece ikimiz başlayacağız belli mi olur. Hadi bir kaç tane yazar öner bakayım a.s

reşat nuri güntekin
osman aysu
ayşe kulin :jeyyar:

Son düzenleme:
gerçekten güzel bir paylaşım olur hepimiz için.
bende Canan Tan ve Orhan Pamuk'u öneriyorum

Kızlar, lokal gibi olacak sanırım burası, U.L lokali a.s
Pazar akşamına kadar bekleyelim başka öneri gelmezse önerdiklerimizden biriyle başlayalım olur mu? yerimseniben kaydirigubbakcemile5

eevt canım haklısın vallaşakkıdı
tamam nesli dediğin gibi yapalımmm

Bende varım kızlar tam kafa dağıtmak için süper bir bölüm ..N eslim sen süperin ötesi harikasın a.s.

Bence ayşe kulin ayşe kulinle yolcuğum Adı aylin kitabıyla başlamıştım.Roman tarzını seviyorsak önerim Veda
adszgka.png
[/IMG]

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez.
Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.
Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu.
Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor...

Birçok kişiden ilgi gören ve çok tavsiye ediyorlar her okuyan hayata bakış açım değişti diyor
THE SECRET

Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan 'Sır'ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler 'Sır'rı biliyorlardı; ve şimdi 'Sır' dünyaya açıklanıyor.

'Sır'rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.

Sizce dünya nüfusunun sadece %1'lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?

Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?

Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz

Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?

Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?

Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?

Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız cevabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.

'Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır.'

(Ralph Waldo Emerson-Filozof)

Son dediğim kitabı bende daha okumadım ama şu yaşadığımız sıkıntılı dönemlerde okumamız gereken bir kitap diye düşünüyorum

The Secret okudum, baya etkilenmiştim. En yakın zaman da tekrar okusam iyi olacak. Veda`yı merak ediyorum. Henüz okumadım. Ayşe Kulin`nin kitaparını beğeniyorum. Önerileriniz bana uyar. Son karar için pazarı mı bekliyoruz? Yani ben de varım.

The Secret okudum, baya etkilenmiştim. En yakın zaman da tekrar okusam iyi olacak. Veda`yı merak ediyorum. Henüz okumadım. Ayşe Kulin`nin kitaparını beğeniyorum. Önerileriniz bana uyar. Son karar için pazarı mı bekliyoruz? Yani ben de varım.
evet canım, bu akşama kadar fikirler gelsin öyle kararlaştıralım :)

efendi.jpg

Sizin hiç idam edilmiş akrabanız var mı?
Onların var! Hem de üç kişi!
Sizin akıl hastası akrabınız var mı? Peki intihar eden akrabanız? Onların var! Hem de sayıları şaşırtacak kadar çok!
Sizin başbakanlık yapmış akrabanız var mı?
Onların var, hem de on yıl!
Milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış siyaset adamı akrabalarınız var mı?
Onların var, sayıları yirmiye yakın!
Avrupa güzeli, futbolcu, şarkıcı, yazar, diplomat akrabalarınız var mı? Onların var!
Sizin, büyük amcası Gazi Osman Paşa için yazılan kahramanlık marşıyla, yüz yıl sonra darağacına gönderilen Dışişleri bakanı akrabanız var mı? Onların var!
Sizin Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine başkanlık etmiş akrabalarınız var mı?
Onların var!
Sizin Mustafa Kemal'in huzurunda evlenen akrabanız var mı ya da Osmanlı Sarayı'na damat olan akrabanız?
Onların var!
Adı, İzmir Suikastı'na karıştığı için idam edilen akrabanız var mı?
Onların var!...
Onlar yüz yıl hep göz önünde oldular. Ama bir sırlarını hep saklı tuttular...
İzmirli Evliyazade Ailesi'nin Sırrı Neydi?

Bence eğer okumadıysanız bu kitaba başlayalım arkadaşlar, sonra da burda düşüncelerimizi paylaşırız.... Bu arada SIR yani SECRET kitabını ben de merak ediyorum, uygun bir zaman bulunca okuyacağım ama ondan önce okunması gereken kitaplar beni bekliyor....

Naşide gökbudak butun kitapları
ben şimdi sıdıka hanımı okuyorum
roman severlerin elinden düşüremeyecekleri bir kittap
şiddetle tavsiye ederim:))

arkadaşlar bende ayşe kulin'in kitaplarını çok beğenirim..
bu arada orhan pamuktan masumiyet müzesi favori kitaplarım arasında....

kitap hakkında naçizane yorumum
aşkı tüm benliğine sığdırmış ve bunu her hücresinde farklı farklı yaşayan bir adam,unutulmaz eşyalar,unutulamayan bir kadın ve Aşk...
bu kitap benim için unutulmaz bir romandı.
orhan pamuk'un diğer kitaplarını da beğenirim ama bu kadar beni sürükleyememişti

aslında ortak bir yazar üzerine yoğunlaşmayı, belli bir süre içinde o yazarın farklı kitaplarını okuyup paylaşmayı planlamıştım, ancak öyle sanıyorum ki ortak bir yazar bulamadık henüz. (Ben de biraz rahatsızım ve gereken özveriyi gösteremedim, kusuruma bakmayın)

En Son Yürekler Ölür

275623_k_9374.jpg
n.gif
Canan Tan
Altın Kitaplar Yayınevi;
İstanbul, 2009, 15 x 25 cm, 424 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9789752110595

Bu kez yazar, aşk'ın yanı sıra organ nakli konusuna da dokundurmuş kalemini. Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında geçen çarpıcı bir öykü. Yanı başımızda yaşanıyormuşçasına gerçek...

'Sen, gözlerinden ateşler saçarak, zehirli oklarını bana yöneltirken, ben sana âşık oldum Nehir...'

'Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz...'

Yüreklere düşen ilk kıvılcımlar... Sonsuza dek süreceğine inanılan aşk, mutluluk... Ve o uğursuz kaza! Kadının belleğinde kalan son sözcükler... 'Sıkı tutun Nehir! ...'

(Tanıtım Bülteninden)

arkadaşlar ben bu kitabı okumak isterim... siz?CADIARZU

Neyse bihafta daha öneri bekliyip karar verelim neslim gereken özveriyi sonuna kadar veriyorsun..

arkidişlerim o zaman öncelikle yazar belirleyelim... bi anket açalım... 5-6 tane yazar ekleyelim. ençok istek alan yazar zaten en çok okunmak istenen yazardır ve anket sonucuna göre o yazarın kitaplarından birini seçip hemen okumaya başlayalım...şutarafagitti

Back