• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz tatiline denk gelen dogum izni

Ben kullanmıştım. 32. Haftada çalışabilir raporu aldım. 32. Haftam temmuz sonu gibiydi sanırım. O arada okulda müdür de yoktu direk milli eğitime gönderdim. Eklediler. Hiçbir sorunda yaşamadım

Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler mi :KK43: yani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?

Yanlış bilgi. Müdürünüz işi bilmiyor. Sonrasında uğraşırsınız baya. Siz bakmayın ona yaptığınız doğru. Arayın MEM'i görüşün onlar size anlatacaktır.

Yönetmelik açık fiilen çalışmadığın için eklenemiyor öğretmenlerde. Müdürün bunu nasıl yapacak bilmiyorum. Bu izinler sisteme eklenirken demek ki uyarı filan vermiyor

Yönetmelik açık fiilen çalışmadığın için eklenemiyor öğretmenlerde. Müdürün bunu nasıl yapacak bilmiyorum. Bu izinler sisteme eklenirken demek ki uyarı filan vermiyor
Raporu izne çeviren ve öğretmenin mebbisine işleyen direkt okul...bu yüzden idarecilerden kafasına göre ekleyen var.Manuel giriliyor izinli olduğu gün sayısı ...uyarı filan veren birşey yok yani.

Raporu izne çeviren ve öğretmenin mebbisine işleyen direkt okul...bu yüzden idarecilerden kafasına göre ekleyen var.Manuel giriliyor izinli olduğu gün sayısı ...uyarı filan veren birşey yok yani.
Emin misiniz?
Ben evrak götürdüğümde hemen hesaplayıp işlediler ve sistemden onay beklediler.
Öyle hatırlıyorum.
Hatta bi tarih tutmadı, bu hatayı hep yapıyorlar sistem kabul etmiyor, iyi hesaplayalım muhabbeti de oldu.

Emin misiniz?
Ben evrak götürdüğümde hemen hesaplayıp işlediler ve sistemden onay beklediler.
Öyle hatırlıyorum.
Hatta bi tarih tutmadı, bu hatayı hep yapıyorlar sistem kabul etmiyor, iyi hesaplayalım muhabbeti de oldu.
Gün sayısıyla ilgili olabilir ,yaza denk geldi /kışa denk geldi ile ilgili değildir. Günü sayarak takvimden ilerleyip iş başı yapılacak tarih yazılıyor.Evrak DYS den gönderiliyor.Ben doğum yaptigimda bu şekildeydi

Ögretmenler yıllık izinlerini yaz tatilinde ve sömestrda kullanırlar.657 ye göre böyle.bu nedenle yaz tatiline gelen dogum izni yillik izinde oldugunuz için aktarılmaz.müdürünüz muhtemelen mevzuatı bilmiyor.ama siz alın yine de.bir işlesin bakalım.bazı ögretmen gruplarında ile ilçe memlerin kafasına göre yaptıgını okumuştum.belki öyle birseydir.sesinizi çıkarmayın şöyleydi böyleydi diye uzatmayın bence.dogumdan sonra 5 hafta neredeyse 1,5 ay demek.bebeginizle geçireceğiniz onu emzirebileceginiz 1, 5 ay ne kadar kıymetli olacak sizin için

Back