Yaz tatiline denk gelen dogum izni

Hocam eklenmiyor. Ablam da eylulde dogum yapti. Ablamin muduru de eklemisti. Tamamen bilgisizliginden yapti. Sonraki sene gelen mudur baya soylenmisti ablama. Sana ve bir onceki mudure usulsuzlukten islem baslatmam gerek falan demisti. Zar zor kapattirmistik konuyu. Kendinizi hic riske atmayin derim ben.

Iste benim de korktugum tam olarak buydu. Cok tesekkur ederim

Benim yasal sure 30.hafta ve agustosun 3.haftasina denk geliyor.
32.haftada iyi olursam bari seminere giderim 1 hafta dedim ama ondan onceki 2 hafta nolucak bilemedim.Calismadigim sure zarfinda nasil rapor alinir ki ?

Müdürünüz yanlış biliyor. Ekleyemez.

Hocam eklenemez.Ancak sizin calisir raporu alıp okul idarenize sunmaniz sizin yasal olmayan birşey yapmanız anlamına gelmiyor .Okul idarenizin doğum sonrası için olan analık izninize +5 hafta eklememesi gerekiyor ama eklerse okul idareciniz bu hatayı yapmış olacak sonuçta raporu izne çeviren okul.Bazi ilçeler bu konuda çok net ve okul idarecilerini bu konuda uyarıyorlar .Bazı il ve ilçelerde ise herkes kafasına göre davranıyor (memurların aktif olduğu sitelerde okudugum kadarıyla)

Eklenmez. Ben ilk dogumumu eylulde yaptim, eklenmedi. Bu da agustos sonu olacak ve yine eklenmeyecek. Acik bir sekilde yaziyor yonetmelikte. Yapanlar usulsuzluk yapmis. Keske eklenebilse, sonucta tatil zamanimizi biz secmiyoruz, diger devlet memurlari hem dogum izinlerini hem yillik izinlerini dogum sonrasina denk getirebilirken biz malesef bundan faydalanamiyoruz. Tabi simdi git ucretsiz izin al diyenler olacaktir. Devlet anne olan kadin calisanlarin hakkini gozetsin demek yerine bu sekilde cozum bulan insanlari da hic anlamiyorum. Kolay mi bu pahalilikta hem de yeni dogmus bebekle ucretsiz izne ayrilmak? Ama malesef durum bu.

Gercekten haklisiniz. Bu pahalilikta yeni dogmus bebegin masraflari da eklenince ucretsiz izne ayrilmak hayal gibi birsey.

Ekleyenler var hocam örnekler çok. Yazın sınavlar oluyor mesela görev istersek veya ihtiyaç varsa görevlendiriliyoruz değil mi? Yada kurs açsak çalışabiliyoruz. O yüzden müdürünüz nasıl dediyse öyle yapın.

Yönetmelikte açık diye bir şey söz konusu olamaz. Kafaya göre de iş yapılmaz. Burda müdürün bir inisiyatifi olabileceğini sanmıyorum, olsa olsa bilgisizliği olur.
Bağlı olduğunuz il milli eğitim müdürlüğü özlük bölümüne gidin ve nedir ne değildir öğrenin.
Varsa bu şekilde ekleten, evraklarını bulun ve emsal göstererek siz de hak talep edin. Yapılabiliyorsa zaten yapılacaktır.

Benim iki haftalık 15 tatilimi bile eklememislerdi. Fiilen calisilmayan süre eklenmiyor. Bu konuyu çok arastirmistim. Hayırlı doğumlar dilerim.

Sagolsun burdan bir arkadas link gondermisti ordan baktigimda resmi gazetede ayrica bir baslik acmislar ogretmenlerin yaz tatiline denk gelen dogum izinleriyle alakali. O maddede acikca eklenemez diye belirtmis. Keske dediginiz gibi eklenebilir olsaydi

Benim iki haftalık 15 tatilimi bile eklememislerdi. Fiilen calisilmayan süre eklenmiyor. Bu konuyu çok arastirmistim. Hayırlı doğumlar dilerim.
Arkadasim dogum yaptiginda onun 15 tatilini eklediler..ne kadar farkli uygulamalar var.iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim

Benim kardeşim sizin durumunuzdaydi onun okul başladıktan sonra eklediler. Biz de sizin gibi sanıyorduk ama müdürü ekleriz demişti.

Sanirim farkli yerlerde farkli uygulamalar gerceklesiyor..ozluk biriminden bilgi almak en dogrusu olacak sanirim. Bu kafa karisikligi baska turlu gitmeyecek. En basitinden 15 tatili daha bu sene bizim okulda eklediler ama eklenmeyen arkadaslar da varmis,sasirdim ve uzuldum iki hafta az bir zaman degil sonucta.

Benimde 1 haftam ara tatile denk gelmişti. Baska ilde arkadasım aktarabilmişti ama ben yapamadım bulundugum yerdeki milli eğitim olmaz dedi bir hafta olunca bende üstelemedim

Kuzenim ve arkadaşım ekletememişti. Ama başka ilçede çalışan bir arkadaş eklettiğini söylemişti. Bir açık mı var yoksa ilçeden ilçeye uygulamalar mı değişiyor bilmiyorum(maalesef ilçelerde farklı uygulamalar oluyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…