Iste benim de korktugum tam olarak buydu. Cok tesekkur ederimHocam eklenmiyor. Ablam da eylulde dogum yapti. Ablamin muduru de eklemisti. Tamamen bilgisizliginden yapti. Sonraki sene gelen mudur baya soylenmisti ablama. Sana ve bir onceki mudure usulsuzlukten islem baslatmam gerek falan demisti. Zar zor kapattirmistik konuyu. Kendinizi hic riske atmayin derim ben.
Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler miyani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?
Hocam eklenemez.Ancak sizin calisir raporu alıp okul idarenize sunmaniz sizin yasal olmayan birşey yapmanız anlamına gelmiyor .Okul idarenizin doğum sonrası için olan analık izninize +5 hafta eklememesi gerekiyor ama eklerse okul idareciniz bu hatayı yapmış olacak sonuçta raporu izne çeviren okul.Bazi ilçeler bu konuda çok net ve okul idarecilerini bu konuda uyarıyorlar .Bazı il ve ilçelerde ise herkes kafasına göre davranıyor (memurların aktif olduğu sitelerde okudugum kadarıyla)Ben bunu ayni bu sekilde mudurume soyledim, suan tatilde de olsan devlet memurusun cagrildiginda geleceksin sonucta o yuzden ekleyebiliriz dedi. Birsey de diyemedim ama mantigima da yatmadi. Yasal olmayan birsey de yapmak istemiyorum. Mudure hayir siz yanlis biliyorsunuz da diyemedim. Hamilelikten sanirim en ufak sey stres yapiyor bu izin meVzusu da beynimde dag gibi buyudu, cozemiyorum
Gercekten haklisiniz. Bu pahalilikta yeni dogmus bebegin masraflari da eklenince ucretsiz izne ayrilmak hayal gibi birsey.Eklenmez. Ben ilk dogumumu eylulde yaptim, eklenmedi. Bu da agustos sonu olacak ve yine eklenmeyecek. Acik bir sekilde yaziyor yonetmelikte. Yapanlar usulsuzluk yapmis. Keske eklenebilse, sonucta tatil zamanimizi biz secmiyoruz, diger devlet memurlari hem dogum izinlerini hem yillik izinlerini dogum sonrasina denk getirebilirken biz malesef bundan faydalanamiyoruz. Tabi simdi git ucretsiz izin al diyenler olacaktir. Devlet anne olan kadin calisanlarin hakkini gozetsin demek yerine bu sekilde cozum bulan insanlari da hic anlamiyorum. Kolay mi bu pahalilikta hem de yeni dogmus bebekle ucretsiz izne ayrilmak? Ama malesef durum bu.
Sagolsun burdan bir arkadas link gondermisti ordan baktigimda resmi gazetede ayrica bir baslik acmislar ogretmenlerin yaz tatiline denk gelen dogum izinleriyle alakali. O maddede acikca eklenemez diye belirtmis. Keske dediginiz gibi eklenebilir olsaydiEkleyenler var hocam örnekler çok. Yazın sınavlar oluyor mesela görev istersek veya ihtiyaç varsa görevlendiriliyoruz değil mi? Yada kurs açsak çalışabiliyoruz. O yüzden müdürünüz nasıl dediyse öyle yapın.
Doğru evet benim de eklenmedi iki haftalık sürem o süreçte zaten tatil olduğu için.Benim iki haftalık 15 tatilimi bile eklememislerdi. Fiilen calisilmayan süre eklenmiyor. Bu konuyu çok arastirmistim. Hayırlı doğumlar dilerim.
Arkadasim dogum yaptiginda onun 15 tatilini eklediler..ne kadar farkli uygulamalar var.iyi dilekleriniz icin tesekkur ederimBenim iki haftalık 15 tatilimi bile eklememislerdi. Fiilen calisilmayan süre eklenmiyor. Bu konuyu çok arastirmistim. Hayırlı doğumlar dilerim.
Benim kardeşim sizin durumunuzdaydi onun okul başladıktan sonra eklediler. Biz de sizin gibi sanıyorduk ama müdürü ekleriz demişti.Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler miyani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?