• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz tatiline denk gelen dogum izni

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.602
4.132
333
Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler mi :( yani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?

Çok garip ama farklı ilçelerde(veya illerde) farklı uygulamalar oluyor.
Yönetmelik açık mı değil bilmiyorum.
Benim iznimi aktardılar, 34. haftada yaz tatili başlamıştı.
Okul olur dediğine göre aktaracaklar.

Aktarmayacağız deseler bile siz raporunuzu zaten alın ve okula verin.

Memur olduğunuz için 32. Haftada zaten çalışabilir ya da çalışamaz raporu almanız lazım. Öğretmen olmanız, tatilde olmanız değiştirmez, memursunuz sonuçta. Eğer rapor almazsanız, işletmezseniz hak kaybınız olur.

Benim de 32. Haftam tatile denk geliyor. Raporunu yine de alacağım ama müdürüme sordum ekletilmez diye biliyorum, yine de öğreniriz demişti en son. Dediğiniz gibi sanırım yönetmeliklerde bi açık var. Umarım daha sonra size sıkıntı çıkarmaz

Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler mi :KK43: yani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?
Bununla ilgili yonetmelik var. Yaz tatiline gelen dogum izinleri dogum sonrasina eklenmiyor. Ben eylulde dogum yaptim eklenmedi bana

Mudurum konuyu ayrintili bilmiyorsa yani yanlis biliyorsa, yasa disi bir is yapmis konumuna duser miyim sizce? :(
O kadar cok benzer örnek var ki
Kimi aktarmıs kimi aktaramamıs
Bi yandan öğretmensiniz bi yandan kamu calısanısınız sorgulanırsanız kamu tarafına sıgınırsınız ki sanmıyorum da bişey olsun insiyatifle ilerliyor belliki
Bir önce ki mesajımda Mevzuatın koydugum linki okuyun yinede

Bununla ilgili yonetmelik var. Yaz tatiline gelen dogum izinleri dogum sonrasina eklenmiyor. Ben eylulde dogum yaptim eklenmedi bana
Ben bunu ayni bu sekilde mudurume soyledim, suan tatilde de olsan devlet memurusun cagrildiginda geleceksin sonucta o yuzden ekleyebiliriz dedi. Birsey de diyemedim ama mantigima da yatmadi. Yasal olmayan birsey de yapmak istemiyorum. Mudure hayir siz yanlis biliyorsunuz da diyemedim. Hamilelikten sanirim en ufak sey stres yapiyor bu izin meVzusu da beynimde dag gibi buyudu, cozemiyorum :(

Şu an sadece çalışabilir diye rapor vereceksiniz. İzin zamanı gelince de sizin izninizi devreye sokacak olan idarecileriniz. O yüzden sıkıntı çekerse onlar çeker diye düşünüyorum

Mudurum konuyu ayrintili bilmiyorsa yani yanlis biliyorsa, yasa disi bir is yapmis konumuna duser miyim sizce? :(
Hiçbir şey olmaz ama olacaksa ucu en son size dokunur.
İzni kim onaylarsa o hesap verir.
Ama bu kadar takılacak bir konu değil, yıllardır tartışılır, yıllardır kimi aktarır kimi aktaramaz.

Müdürünüz dediyse yapılabiliyor demektir. Sonuçta o kadar hafta doğumdan sonra bebekle zaman geçirmek demek yabana atmayın.

Tabi ıvır zıvır raporları alıp iki yıl kadar evde olacaksanız çok da önemli bir zaman değil..

Yalnız aldığınız rapor sonradan değiştirilebiliyor mu oradan emin olamadım..

Ben özel sektördeyim. 35. haftada rapor aldım. Meğer 2 hafta daha çalışabilirmişim. Ağırlaşırım rahat edemem sandım ama gayet iyiydim. Rapordan 1 ay sonra doğum yaptım.
2 haftayı oğlumla geçireceğim zamandan çalmışım. 2 ay ücretsiz izin ekletip 4,5 aylıkken işe döndüm..

Arkadaslar merhaba, devlette ogretmenim. Suan 32+2 gunluk hamileyim. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu alarak 37.haftaya kadar calisip dogum sonrasi iznine ekletebiliyormusuz. Ancak ben nasilsa yaz tatilindeyiz dolayisiyla calisamadigim icin dogum sonrasi iznine ekletemeyecegim diye doktordan calisabilir raporu almamistim. Suan okuldan mudurumuzle gorustum. Calisabilir raporu al yaz tatiline denk gelen sureyi dogum sonrasina ekleyelim dedi. Hocam ama fiilen calismadigim icin ekleyemiyoruz sanirim dedim. O da devlet memurusun diye ekleyebiliyoruz dedi. Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar? Ozellikle dogumu yaz tatiline denk gelmis ogretmen arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirlerler mi :KK43: yani suan yaz tatilinde oldugumdan aktif olarak calisamadigim halde calisabilir raporu alarak dogum sonrasi iznime ilave etmek mumkun mu?
müdürünüz haklı devlette çalışan öğretmen ekleyebiliyor diye biliyorum bende ama mesela ben özelde öğretmenim biz ekleyemiyoruz

Biz yaz tatilinde izinli sayiliyoruz cagirilirsan gelirsin gibi bir durum yok. O yuzden dogum izni eklenmiyor. Zaten su anda izinlisiniz istemeseniz de dogum oncesi calismiyorsunuz yani

Back