Yaz tatili için kitap tavsiyeleri

Alsimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.391
124
113
kızlaaaarr sizden kitap tavsiyesi istiyorum. bu sene sınav senemdi çok sevmeme rağmen fazla kitap okuyamadım, okuduklarımı da vicdan azabıyla okudum (ders çalışmayıp da kitap okuyorum diye.) yaz tatilinde bol bol okumak istiyorum ve tavsiye bekliyorum sizden. hani okudum ve hayatım değişti dediğiniz tarzda kitap var mı? fantastik romanlara, yakın tarih romanlarına, aşk romanlarına bayılırım. beni bu hayattan alıp bambaşka hayatlara sürükleyecek kitaplar istiyorum. okuyup etkilendiğiniz romanları söyler misiniz?

benimde sınav senemdi ama baya okudum :) vicdan azabıda az yaşadım yani yalan söylemeyim

fantastik olarak açlık oyunlarını öneriyorum heyecanlı ((o 1.kitap ateşi yakalamak 2.kitabı alaycı kuşta 3.kitabı)).biraz basit bir kitap ama sınavlardan sonra da ağır birşey okunmaz zaten :) hush hush seriside öyle

aşk kitabı olarak aşk ve gurur olabilir ((çevirisine aman diym dikkat et güzel olsun,hasan ali yücelinkilerden olabilir))

paulo coelho kitapları değişiktir güzeldir :)

biraz üzücüler ama uçurtma avcısı ve bin muhteşem güneş etkileyicidir

incir kuşları veya leyla boşnak soykırımını anlatır aşk öğeside var içinde ama hayattan soğuyabilirsin onu sonra oku :)

patti smithin çoluk çocuk kitabıda hoştur :) bir nevi otobiyogrofi

aslında bir sürü kitap var ama şimdilik aklıma gelen bunlar :) diğer kitap konularına da bakarsan daha çok fikir edinirsin bende aklıma gelirse yazarım :) iyi tatiller

çook teşekkür ederim gerçekten. dediğim bütün türlere tavsiye vermişsin. seri kitapları daha çok seviyorum zaten açlık oyunları aklımda bulunsun. çok duydum ama hiç okumadım.

hush hush serisine göz attım az önce netten. tam beğendiğim tarzda fantastiğe benziyor ve o da seri! bu mutlaka aklımda.

aşk ve gurur ise muhteşem görünüyor. onu da araştırdım. filmi de varmış bitince izlerim. ama önce kitap okunacak sonra film. bunu ciddi anlamda almayı düşünüyorum. çeviriye de bakarım. zaten uyuz olurum yabancı kitapların çevirisi düzgün olmadığında. kafayı yiyorum okurken.

paulo coelho dan sadece "piedra ırmağının kıyısında oturdum, ağladım"ı okudum.

uçurtma avcısını okumuştum ve bende çok etkilenmiştim. bin muhteşem güneşi okumayı da istiyordum zaten.

incir kuşları ve leyla... hayattan soğutacak kadar etkileyici ha? okurum ben bunları.

ay süpersin ya. çok sağol.

açlık oyunlarının ilki güzel diğerleri o kadar sarmadı beni
ejderha dövmeli kız da çk sürükleyici tavsiye ederim
serenadı okudum zülfi livanelinin çk tarih doluydu sıktı beni

okudunuz mu bilmem ama;
Khaled Hosseini - Bin muhteşem Güneş 'i kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum.. Etkileyici bir roman, hayatın gerçekleri çok canınızı acıtacak ama çok da şey öğretecek nitelikte..

Ve
Pink Freud un serilerine de bir göz atın derim :) oldukça eğlenceli kitaplar. Kesinlikle çook ama çook güleceksiniz :)) Aşkın her çeşidini göreceksiniz ve "işte ben" diyeceksiniz pek çok yerinde..

piedra ırmağının kıyısında oturdum, ağladım nasıl bir kitap bende onu merak ediyorum :) simyacı,brida da onun kitapları tavsiye ederim

incir kuşları ve leylada boşnakların 1990 lardaki acılarını anlatıyor.ikiside bir genç kız üzerinden...tutuldukları yerler,işkenceler,tecavüzler ve çaresizlik... yani dokunuyor içine ama gerçekler acıdır..öneririm...ikisini ard arda okuma ama :)

aşk ve gururun filmi güzel ama gene eksik kitaba göre :) ((darcy filmde süper )

piedra ırmağının kıyısında oturdum, ağladım fazlasıyla dingin ve sakin bir kitap. aşk ve din öğelerini ele almış. kötü bir kitap değildi kesinlikle; ama bittiğinde işte buydu ya diyip aşırı bir etkilenme olmamıştı bende. ama belki sen çok beğenirsin, zevkler farklıdır. :)

ikisini ard arda okuma demişsin, kaldıramam diye mi? ben bu tip tarihi şeylerden çok etkilenirim. tahminimce okuyup bitirdikten sonra kendimi boşnak soykırımını araştırırken bulurum ilk iş. ama bence tarihi bir roman anlatılırken kaynaklara başvurulmuşsa, -tabi sonuç olarak kurgu ama tarih çerçevesinde bir kurgu.- tarihi olan kısımlar objektif olursa fazlasıyla bilgilendirici oluyor. genel kültür açısından faydalı.

kitabını okuduktan sonra filmini izlersen hep öyle geliyor zaten insana. filme kitaptaki her ayrıntı sığdırılamıyor maalesef. o yüzden hep eksikmiş gibi geliyor. birde insan kitabı okurken hayalinde öyle canlandırıyor ki filmini izleyince hayaldeki kadar muhteşem gelmiyor.

bir an önce 2 hafta sonrasına ışınlanayım ya bitsin şu lysler...

açlık oyunlarının ilki güzel diğerleri o kadar sarmadı beni
ejderha dövmeli kız da çk sürükleyici tavsiye ederim
serenadı okudum zülfi livanelinin çk tarih doluydu sıktı beni

serenad tarih olarak neyi ele alıyor ki? merak ettim şimdi, onu da bir araştırayım. teşekkürler tavsiyelerin için.

o yazarın uçurtma avcısı adlı kitabını okumuştum, beğenmiştim. bin muhteşem güneşi okumayı da istiyordum zaten.

pink freud... ya aslında geçen gün kitaplara bakarken internetten pink freud, pucca vb. yazarların kitaplarına rastladım. bu yazarlar internetteki bloglardan falan tanınan yazarlar değil mi? kitaplarının isimleri o kadar hoş ki çok ilgimi çektiler. ama biraz tereddüt etmiştim yinede... gerçekten okunmaya değer kitaplar mı?

o zaman hiç vakit geçirmeden öncelikle Bin Muhteşem Güneş i alın..En az Uçurtma Avcısı kadar güzel ve etkileyici..

Evet tamda bahsettiğiniz gibi İnternet bloglarından ünlü olan yazarlar.. Bende yazarını bilmeden almıştım kitabın ismi ilgimi çekince, sonra birden bağımlıları oldum. Yenisi çıktığını duyar duymaz koşturuyorum almaya. Hiç tereddüt etmeden alın bence..
okunmaya değer mi sorunuza gelince kitaba ne açıdan baktığınıza bağlı :) edebi bir değeri yok benim düşüncem.. sadece fazlasıyla doğal, samimi ve gerçekçi.. hayatta hepimizin başına gelen ve gelebilecek olan konulara alaycı bir bakış açısı diyelim.

bu arada biraz ayıp bir dili var yazarların :) :)

amaaan azıcık ucundan ayıp dil çok da sorun olmaz.

bir de insan her zaman tarih, klasik edebi romanlar okuyamaz ki. arada şöyle pembe dizi tadında, kafaları güzelleştirecek, güldürecek, bir anlık da olsa dertleri unutmamıza yardımcı olacak kısacası kafamızı dağıtacak kitaplar da okunmalı... dediklerinizden kitapların böyle olduklarını çıkardım ve benim gözümde bu okunmaya gayet de değer. çok teşekkürler.

kesinlikle bende bunu demek istemiştim :) okunmaya değer bulmanız sevindirici..ve bunları düşündüğünüze göre de kitapları beğeneceğinize eminim
inşallah biran önce okuma imkanınız olur ve kitaplar üzerine de bir sohbette karşılaşırız

en az 2 hafta sonra okuyabileceğim. malum lysler falan... şimdiden alıp koymayı düşünüyorum aslında ama ben kendimi biliyorum aldığım an okumaya başlarım 2 hafta bekleyemem.

Son düzenleme:
en az 2 hafta sonra okuyabileceğim. malum lysler falan... şimdiden alıp koymayı düşünüyorum aslında ama ben kendimi biliyorum aldığım an okumaya başlarım 2 hafta bekleyemem.

hmm anladım sınavlar bitmemiş henüz... o zaman evet hiç almayın şimdiden, başladı mı elinden bırakamıyor insan.. öyle sürüklüyor ki kitaplar :) iki hafta sonra inşallah keyifle alıp okursunuz

hmm anladım sınavlar bitmemiş henüz... o zaman evet hiç almayın şimdiden, başladı mı elinden bırakamıyor insan.. öyle sürüklüyor ki kitaplar :) iki hafta sonra inşallah keyifle alıp okursunuz

inşallah, tekrar teşekkürler tavsiyeleriniz için.

aynen bende de öyle oldu :) okuduktan sonra araştırmaya başladım... kaldırmaya gelince...bence önce birini oku aradan br zaman geçsin sonra istiyorsan diğerini oku :)

aşk ve gururun filminde darcynin fazlası yok eksiği var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…