• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaygın anksiyete bozukluğu ve sosyal fobi

Bir Eylul Aksami

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.289
24.474
348
28
Doktor tarafından bu tanılar konuldu bana. Üç ilaç yazdı biri s ile başlıyor asıl ilacım buymuş. Öteki ilacım da heyecanımı bastırmak için d ile başlayan ve uykumu iştahımı geri getirmesi için z ile başlayan ilaç. Bunları kullanan veya anksiyesi, sosyal fobisi olup da düzelen var mı

İlacın ilk alışma süresinde olan iç huzursuzluğu sanki içimde baskı varmış gibi sürekli hareket etme isteği falan...ama ilacın etkisi anca başlıcak daha10.gün anca 3 haftayı buluyomuş

İlacın ilk alışma süresinde olan iç huzursuzluğu sanki içimde baskı varmış gibi sürekli hareket etme isteği falan...ama ilacın etkisi anca başlıcak daha10.gün anca 3 haftayı buluyomuş

Ben iki gündür antidepresan kullanıyorum fakat hiçbir yan etki olmadı uykuya dalmakta zorlanıyordum ve iştahım yoktu şimdi baya uyuyorum ve iştahım da yerinde. Öyle diğer insaların söylediği gibi hayattan zevk alamama, hissizleşme falan olmadı hiç

Herkeste olucak diye bişey yok olmaması güzel bişey ama 2 günde sadece antidepresan içiyo olsaydın uyku durumun düzelmiş olmazdı 3 ilaç içtiğini söylemiştin biride uyku için oyüzden rahat uyuyorsun yan etkilerini hissetmemen normal... zatensonrada ilaç etkisini göstericek dahada iyi olucaksın...allah şifa versin..ben sadece antidepresan kullanıyorum yan etkilerini hissediyorum oyüzden...

Arkadaşlar bir şey soracağım size bende aniden başlayan çarpıntı problemi var. İki kez acillik oldum 200 e kadar çıktı nabzım. Kalp doktoruna da gittim ekoya ve o anki EKG ne bakıp bazı insanlarda olur böyle dedi. Psikiyatri ye gidip ilaca başladım ama hala geçmedi nerdeyse bir yıl olacak ilaca başlayalı . Nabzım hizlaninca vücudumu sıcaklık basıyor ve içten bir titreme oluyor. Fazlasıyla paniğe kapiliyorum. Benim durumumda olan var mi aranızda? Kalp ritmini azaltıcı ilaç da kullandım o da fayda etmedi. Holter takılmaya korkuyorum daha da heyecanlanip nabzım çok artarsa diye.

Doktor tarafından bu tanılar konuldu bana. Üç ilaç yazdı biri s ile başlıyor asıl ilacım buymuş. Öteki ilacım da heyecanımı bastırmak için d ile başlayan ve uykumu iştahımı geri getirmesi için z ile başlayan ilaç. Bunları kullanan veya anksiyesi, sosyal fobisi olup da düzelen var mı
Mrb cnm yıllardır bu sorunla uğraşıyorum dediğin ilaçları da kullandım. Sende ki durum nedir hangi şiddette

Mrb cnm yıllardır bu sorunla uğraşıyorum dediğin ilaçları da kullandım. Sende ki durum nedir hangi şiddette

Orta şiddette yaşıyorum. Kafamda hep kötü senaryolar kurup inanıyorum beynimi kemiriyor düşünceler. Kalbim çok hızlı çarpıyor, midem bulanıyor, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Sosyal fobi konusunda da kendimi dışarıya tam olarak ifade edemediğimi düşünüyorum topluluk önündeyken elim titriyor yüzüm kızarıyor aktif olamıyorum. Arkadaş çevrem var ama sınırlı

Anladım cnm demekki benim ki yüksek şiddette ben gebelik den dolayı ilaçları kestim çok kötü oldum göz teması kuramıyorum geriliyorm insanlarla konuşurken baya Problem yaşıyorm çevremde de kafa dengi birileri çok yok yalnızm baya ve git gide daha da içime kapanıyorm ama umitsiz değilim inşallah geçecek yada daha hafifleyecek

Ben de sizler gibiyim arkadaşlar.Sürekli bir hastalıktan korkuyorum.Şu sıralar da hayatı sorguluyorum saçma sapan sorularla.İnşallah geçer

Allah hepimize şifalar versin. İlaç kullanmadan evvel aklımda intihar düşünceleri yoktu şimdi ise her şey anlamsız ve boş gelmeye başladı. Ölsem kurtulsam diyorum, şimdiki dertlerimden kurtulsam bile yenileri gelecek nasılsa diyorum. Öyle yoruldum ki her şeyden.

Heyecan bastirmak icin olan ilacin ise yaratacagini dusunmuyorum. Bir ara onemli bir sunumum vardi ve heyecandan karnima agrilar giriyordu. Asla ve asla yapabilecegimi dusunmuyordum. Doktora gitmedim tek seferlik diye. Arastirdim iyice gittim eczaneden aldim bu heyecan gideren ilactan. Cok da iyi yorumlar vardi internette, heyecanin he si kalmiyor melek gibi oluyorsun falan diye. Sunumumun oldugu gun 2 veya 3 doz aldim etki etsin diye. Zerre etki etmedi. Tani benimki yanlis, doktora gitmeden kafama gore is yaptim. Sana doktor yazmis. Belki etkisi olur. Ama cok da baglama kendini ilaclara.

Heyecan bastirmak icin olan ilacin ise yaratacagini dusunmuyorum. Bir ara onemli bir sunumum vardi ve heyecandan karnima agrilar giriyordu. Asla ve asla yapabilecegimi dusunmuyordum. Doktora gitmedim tek seferlik diye. Arastirdim iyice gittim eczaneden aldim bu heyecan gideren ilactan. Cok da iyi yorumlar vardi internette, heyecanin he si kalmiyor melek gibi oluyorsun falan diye. Sunumumun oldugu gun 2 veya 3 doz aldim etki etsin diye. Zerre etki etmedi. Tani benimki yanlis, doktora gitmeden kafama gore is yaptim. Sana doktor yazmis. Belki etkisi olur. Ama cok da baglama kendini ilaclara.

Yok zaten ben bıraktım o heyecan için olan ilacı. Hem kullanırken de nabzımı yavaşlatıyodu biraz, mucizevi bir etki görmedim. Artık sadece doktorun asıl ilaç olarak yazdığı selectrayı kullanıyorum. Daha fazla ilacın bana zararı olur gibime geliyor çünkü bir yıl kullanacağım.

Allah hepimize şifalar versin. İlaç kullanmadan evvel aklımda intihar düşünceleri yoktu şimdi ise her şey anlamsız ve boş gelmeye başladı. Ölsem kurtulsam diyorum, şimdiki dertlerimden kurtulsam bile yenileri gelecek nasılsa diyorum. Öyle yoruldum ki her şeyden.

Seni çok iyi anlıyorum.Olumlu düşünmek çok zor ama biraz olsun kendimizi buna zorlamalıyız.

Seni çok iyi anlıyorum.Olumlu düşünmek çok zor ama biraz olsun kendimizi buna zorlamalıyız.

Sizde anksiyete bozukluğunun olmasının sebebi ne? Özel bişey değilse merak ettim yani.

Ben hiç hazırlıklı olmadığım bi anda erkek arkadaşım tarafından terk edildim ve aşka dair her şeyden soğudum. Öyle çok sevmiştim ve güvenmiştim ki şimdi kimselere verecek sevgim kalmadı ilerde biriyle evlensem bile kesin bırakıp gidecek diye kafamda kuruyorum. İçimde eski sevgilime karşı sevgim kalmamasına rağmen ya onu biriyle beraber mutlu görürsem diye kendimi yiyip bitiriyorum. (bu arada onunla aynı sınıftayız sınıf 120 kişi)

Benimkinin aslında bir sebebi yok kuzum.Yani daha doğrusu 6 sene önce babamı kaybettim hala atlatamıyorum.1,5 sene önce de yakın arkadaşımın ölümüne şahit oldum.Sanırım bunlar tetikledi.Hiç aklımdan çıkmıyor bu iki durum ne yazık ki..

Sakin olmaya çalış canım.Öyle şeyler olmayacak tamam mı?Sen değerlisin,en çok iyisin.Kendini üzme.

Benimkinin aslında bir sebebi yok kuzum.Yani daha doğrusu 6 sene önce babamı kaybettim hala atlatamıyorum.1,5 sene önce de yakın arkadaşımın ölümüne şahit oldum.Sanırım bunlar tetikledi.Hiç aklımdan çıkmıyor bu iki durum ne yazık ki..

Sakin olmaya çalış canım.Öyle şeyler olmayacak tamam mı?Sen değerlisin,en çok iyisin.Kendini üzme.

Çok zor şeyler yaşamışsın başın sağolsun. Annen, kardeşin, abin, ablan vs yakınlarına sıkıca tutun onlarla dertleş bol bol. Bana en iyi gelen şey beni seven insanlara tutunmak oluyor mesela.

Bende de var ölüm korkusu bu arada. Kendimin değil de yakınlarımın öleceğini düşünüyorum sık sık.
,
İlaç tedavisine ne zaman başladın, psikolog ile de görüşüyor musun?

Back