Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi YavruPancarın yavrusu❤️

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

YavruPancar

Yaşadıkça öğreniyorum
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
1.341
3.149
Merhaba herkese,
Daha önce gebeliğimde bir konu açmıştım, bebeğimin aylık gelişimini falan yazıyordum, şimdi ise doğum sonrası bebeğimle ilgili yaşadıklarımı tecrübelerimi yazmak istiyorum.

Öncelikle bebeğimi tam 9 ay 10 günlükken suni sancı alarak normal doğum yoluyla dünyaya getirdim,
3,750gr
53cm doğdu.

Doğumdan sonra ilk üç gün ağız sütü geldi sadece bebeğim de ödemini attı, 300gr civarı verdi. Dr ilk hafta bebeklerde ağırlığının %10unu kaybetmesinin normal olduğunu söyledi. Üç gün sonra tekrar gelin dedi, gittik ve doğum kilosuna ulaşmıştı şükür.

Doğumdan sonra ilk üç gün etrafım çok kalabalıktı, herkes sütün var mı diye sorup durdu hepsine de evet var sütüm dedim. Üç gün sonunda asıl sütüm geldi şükür.

İlk haftalarda sütüm artsın diye komposto meyve suyu içmekten fenalık gelmişti ama sonra biraz "anne bebek emzirme sayfalarını" araştırınca boşu boşuna o kadar şekerli gıda aldığımı aşırı şekerli gıdaların süt üretimini baskıladığını, sütün artması için bol bol emzirmek, su içmek ve fırsat buldukça uyumak gerektiğini öğrendim. Şekerli gıdaları mümkün mertebe azalttım, bebeğim her uyumasında ben de yanında uzanıp uyudum, nerdeyse sürekli göğsümdeydi, sütüm kademeli olarak arttı şu anda da gayet bol şükür.

Bebeğimin ay ay gelişim bilgileri de şöyle:

22.01.2016- 53cm-3,750gr-37cm(baş çevresi)

4.02.2016-56cm-4,200gr-38cm bç

25.02.2016-61cm-5,300gr-39cm bç

04.04.2016-64cm-7,200gr-41cm bç

22.04.2016-65cm-7,950gr-42cm bç

24.05.2016-66cm-9,200gr-44cm bç

Oğlum yerde yatarken yüzükoyun dönebiliyor, yüzükoyunken ellerinin üzerinde kalkarak köprü kurabiliyor, mama sandalyesinde oturabiliyor ama desteksiz tek başına yerde falan tam oturamıyor henüz.
İki hafta boyunca tadım günleri yaptırmıştım taze mevsim meyveleri ve yoğurtla,

son bir haftadır da günde bir ara öğün ev yoğurdu ve bir ara öğün sebze meyve filesinde taze mevsim meyvesi veriyorum.
Mevsim meyveleri şeftali, erik, armut, karpuz, çilek şeklinde verdim. Hepsini severek yedi. Bunun dışında her istediğinde uyku öncesi ve gece boyunca her uyandığında anne sütüne devam tabiki.

Oğlum doğduğundan beri iştahlı bir bebekti, bundan sonra da iştah problemi yaşamayız umarım.

Bu arada geçtiğimiz hafta alttan iki dişimiz çıktı.

26 temmuzda aşımız ve rutin takibimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…