Yavru Kedi.

sorcia8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
628
169
Kizlar benim ki pek dert degil ama cok acil yardima ihtiyacim var. Dun bahcemizde bir kedi dogum yapti iki yavrusunu da birakti ve gitti. Sonrada geri gelmedi. Bende kedileri alip veterinere goturdum ki birinin gobek bagi bir et parcasina bagli bi sekilde dusmustu. Doktor disinin dogum yaparken bi organini dusurdugunu soyledi. Ve kedileride dusuk yapmis. Sanirim sonrada öldü sandi ve gitti. Velhasil ben kedilere sahip ciktim dunden beri yemiyorum icmiyorum onlarla ilgileniyorum aptamil al dedi veteriner aptamil ve siringayla besliyorum, popolarina ve cinsel organlarina vurarak tuvalet ihtiyaclarini gideriyorum. Yalniz ne yaptiysam bir turlu isitamadim. Sicak su torbasinin ustunde polarlar serdim havlulara sardim kurutma makineleriyle kuruttum yok olmadi. Daha deminde bi tanesinin burnu tikandi hirladi hirladi nefes alamadi ve öldü. Simdi elimde tek kedi kaldi onu yasatmak istiyorum. Eve de babamdan gizli aldim cunku alerjisi var. Fakat bu yagmurlu havada disarida birakamazdim yavrucaklari.. Neyse kizlar simdi oteki kedininde burnu tikandi. Ve olecek diye korkuyorum. Bi onerisi olan var mi bu sekilde.iki gunluk kedi bakmis olan var mi lutfen yardimci olur musunuz yasatabilir miyim bu kediyi?

Cnm öncelikle hayvanseverliğinden dolayı kutluyorum seni. Bunu da petarkadas vb sitelere sorarsan daha çok yardım alırsın. Kolay gelsin, umarım elindeki yavru Yaşar.

Imkanlari cok kisitli bi yerde misiniz? Aptamille yavru kedi beslenmez eger son care degilse.
Birazdan yazacagim size bilgisayara gecip

Öncelikle duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim sizi :KK9:
Ölen kediye çok üzüldüm. İnşallah diğerini yaşatmayı başarırsınız. :KK42: Süt anne bulma şansınız yok mu? Veterinerlerde de toz halinde satılıyor olması lazım. Eğer bulamıyorsanız pastörize sütü besleyici hale getirmelisiniz. 100 gram süte 2 yumurta sarısı, 1 kesme şeker ve 1 çay kaşığı margarin yağı katabilirsiniz. Sıcaklığının 30-35 derece olması gerekiyor.

Bu konuda fikrim yok ama seni tebrik etmek istedim kediciklerle boyle ilgilendigin icin.

Canım o kadar küçük kediyi annesi olmadan yaşatmak çok zor. Aynı şeyi yaşadık çünkü ve kurtaramadık :KK43: umarım yaşar. Polar battaniyeden kaldırma, mümkün olduğu kadar sıcak tut.

sıcak tutman önemliydi üşütmüş ve ölmüş biri diğeri de ölür veterinere götürmen lazım burnunu açsın antibiyotik versin tuzlu su versen burnuna hapşırır belki açılır burnu

tepesine bir lamba yakın lambayla ısınsın. yaşaması zor çok minikmiş anne sütünü hiç almamış ama inşallah başarır.

Öncelikle süt anne bulma şansınız var mı? İlan verebilirsiniz çeşitli sitelere, duyarlı insanlar oldukça fazla.
Yoksa petshoptan veya internetten kediler için 'süt tozu' ve 'biberon' sipariş edebilirsiniz. Anne sütüne en yakın beslenme biçimi bu süt tozlarıyla oluyor. Eğer bulamazsanız da bebek mamalarında taurinli ve laktozu azaltmış olan mamayı seçmelisiniz, kediler doğuştan laktoz intoleransı ile doğuyor.
Kedi şu an karton kutunun içinde mi? Değilse ısıtmanız daha zor olur. Alanını kısıtlayın, dört tarafı kapalı bir kutuda olursa sıcak su torbasının ısı vereceği alanı azaltmış olursunuz ve daha iyi ısıtır. İki tane de sıcak su dolu pet şişeyi karton kutunun içine koyarsanız daha iyi olur sıcak su torbası ile birlikte. Evde olduğunuz müddetçe göğsünüzde uyutabilirsiniz, vücut ısınız onu ısıtacaktır.
Bu arada 3-4 saatte bir beslemeniz ve hemen ardından tuvaletini yaptırmanız gerekiyor, ufak fedakarlık yapmanız gerekecek gece uykusundan ama inanın değer. Tuvalete çıkma durumu nasıl? Dışkılama problemi çekmesi olası ve çok tehlikeli.

Burnu çok tıkalıysa eczaneden serum fizyolojik alıp çok çok az miktarda damlatabilirsiniz.

Aklıma ilk gelenler bunlar sormak istediğiniz sorular varsa çekinmeyin lütfen. Bir sürü annesiz kedi büyüttüm.

Veteriner daha fazla bilgi vermeliydi. :KK12:

Kıyamam ya benim de pek bilgim yok ama bizim burda çok fazla kedi var hepsine elimden geldiğince bakar beslerim ama anası bırakıp gidince yaşamıyor yeni doğan bebekler maalesef:cry:

Böyle vicdanlı biri olduğunuz için teşekkür ederim.

Ben cok baktim öyle sizin gibi sokakta bularak, aslinda herseyi dogru yapmissiniz, birde yavrunun isinmasi icin üzerinizi cikartip ciplak vucuda dayayin yavruyu üzerinizide örtün ama kafasi disarida kalsin, burnu icin ne yapilir bilmiyorum ama belki nemli bir pamukla silebilirsiniz.
Buarada Allah sizin gibileri korusun, duydukca okudukca gurur duyuyorum vicdan sahibi insanlarimizla, insallah yasatirsiniz bebegi..

Yavru kediyi sütle beslesen daha iyi değil mi canım,aptamil katı değil mi,nasıl yesin onu,annesi neden bırakmış çok yazık.

Yavru kediyi sütle beslesen daha iyi değil mi canım,aptamil katı değil mi,nasıl yesin onu,annesi neden bırakmış çok yazık.

Arkadaşı uyarmak için yazıyorum lütfen yanlış anlamayın

Kediler laktoz intoleransı ile doğar, sütle beslemek çok yanlış. Bu aşamada laktozsuz süt bile verilmemeli ihtiyacı olan vitaminleri alamaz. Aptamilin biberon mamaları da var. Tabii o da en son çare olarak kullanılır

Arkadaşı uyarmak için yazıyorum lütfen yanlış anlamayın

Kediler laktoz intoleransı ile doğar, sütle beslemek çok yanlış. Bu aşamada laktozsuz süt bile verilmemeli ihtiyacı olan vitaminleri alamaz. Aptamilin biberon mamaları da var. Tabii o da en son çare olarak kullanılır
Onu bilmiyorum da sıvı olmalı yani,biz de çok küçük kediye katı besin vermiştik ve boğazında tıkandı kaldı öldü kedicik o zaman çok küçüktük bilemedik ne yapmamız gerektiğini,üstelik kedinin annesi de vardı.

Onu bilmiyorum da sıvı olmalı yani,biz de çok küçük kediye katı besin vermiştik ve boğazında tıkandı kaldı öldü kedicik o zaman çok küçüktük bilemedik ne yapmamız gerektiğini,üstelik kedinin annesi de vardı.

Sanırım çocuğunuz da yok, nasıl anlatsam, aptamilin toz mamaları oluyor, formül mama da deniyordu sanırım, su veya süt ile sulandırıp bebeğe içiriyoruz :)
Zor şartlarda kalınırsa taurinli ve laktozu azaltmış bebek mamasını da aynı şekilde sulandırıp kedilere içirebiliriz ama en son çare diyebilirim.

Yoksa dediğiniz gibi katı mamaya geçiş süreci için kedi daha çok küçük.

Veteriner daha fazla bilgi vermeliydi. :KK12:

Kıyamam ya benim de pek bilgim yok ama bizim burda çok fazla kedi var hepsine elimden geldiğince bakar beslerim ama anası bırakıp gidince yaşamıyor yeni doğan bebekler maalesef:cry:

Böyle vicdanlı biri olduğunuz için teşekkür ederim.

Ben de sizin gibi duyarli birine tesekkur ederim Allah sizin gibileri eksik etmesin.

Sanırım çocuğunuz da yok, nasıl anlatsam, aptamilin toz mamaları oluyor, formül mama da deniyordu sanırım, su veya süt ile sulandırıp bebeğe içiriyoruz :)
Zor şartlarda kalınırsa taurinli ve laktozu azaltmış bebek mamasını da aynı şekilde sulandırıp kedilere içirebiliriz ama en son çare diyebilirim.

Yok zaten biberon mamasi kullaniyorum. Hani bu ek gidaya baslarken kullanilanlardan sivi yani.

Bu konularda pek bilgim yok, doğrudur :)

X