Yavru kedi sahiplenmek istiyorum

Öncelikle bütün hayvanlar için geçerli bu. Bebek büyütmekle bir hayvanı evlat edinmek arasında fark yok bunu bilmelisin. Özellikle konu kediyse öncelikle alman gereken bir önlem var
Camlara kedi teli taktırmak "zorundasın" Çünkü kediler 10 kez de düşse tekrar bir kelebeğin peşine atlayabiliyor. Bebek işte... Bakımı zor mudur sorusuna gelince evladını bakmak ne kadar zor gelirse insana ancak o kadar zor olabilir. Büyük bir sorumluluk. Koltuklarının tırmalanmasına perdelerinin delinmesine sinirlenip bırakacaksan hiç alma arkadaşım. Ama yok ben bunlara takılmam diyorsan bir kedi dünyanın en güzel şeyidir net. Ama tavsiyem cins değil barınaktan alman. Köpek olsa anlayabilirim apartmanda ufak ırk arıyorsundur vs ama kedi de en güzeli tekir. Hem oyuncu hem sağlıklı. Üstelik sana ihtiyacı olan bir cana yardım etmenin tadı bambaşka

Annesiyle büyümüş bir kedi alın, 3 aylık olması iyidir, anneden bir çok eğitimi alır. Benim kedim bizim evde doğan kediydi, annemin kedisiydi, tüm yavrularını sahiplendirmiştik biri kaldı, o da annesini uzuuun süre emdi, şöyle diyeyim (kardeşleri sahiplendirdiğimiz ailelerle de iletişimdeydik) kardeşleri kızgınlığa girdi bizimki hâlâ annesini emmek istiyordu. Annesi her konuda eğitti, davranışları da çok düzgün. Mesela siz kedi yaramazlık yaptığında dövemezsiniz ama annesi dövüyordu yanlış yaptığında Bu şekilde temiz titiz bir kedi oldu annesi gibi, şimdi o benimle birlikte yaşıyor annesi annemlerde yaşamaya devam ediyor Allah uzun ömür versin.
Cins kedi konusunda ısrarcı olmayın, kedi sahiplendiğinizde onu sakın sokağa bırakmayın. Bir kedinin bakımları iyi yapılırsa 7-8 sene yaşayacağını düşünün bu süreçte hastalanabilir, mesela bir kedimde tümör vardı ameliyat oldu, veteriner masraflarından kaçınacaksanız asla sahiplenmeyin. Çünkü bazen duyuyorum kedisi hastalanınca sokağa bırakan merhametsizler var. Gerekçesi ise ameliyat masrafı. Kızgınlık dönemine girdiği için kedisini sokağa atan var, neymiş evi kokutuyormuş. Asla bunları yapmayın. Kısırlaştırma operasyonları 400 civarı, bu önümüzdeki sene 500 olabilir, bu masrafı da düşünün.Ortalama kedi mamalarına biz aylık 400 TL harcıyoruz minimum. (Çünkü özel istekleri, ıslak mamaları bazen tavuk balık gibi gıdalar da alıyoruz.) Aşı zamanlarında veya hastalıklarda Veteriner masrafları da oluyor. Yani bence Aylık 300-400 kediye ayıramıyorsanız sahiplenmeyin çünkü sokağa bırakıyorsunuz.
Başta annesiyle büyümüş dedim ama bizim şimdi bir de öksüz bir yavrumuz var, onu da diğer kedim çok sevdi neyse ki... Öksüz yavrulara bakmak da çok özel bir duygu ama çok daha fazla ilgi ve sevgi göstermelisiniz ayrıca annesinden yapmaması gerekenleri öğrenmediği için çok daha sabırlı olmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…