- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
Kedi miyavlaması açın telefondan, aramaya geliyorlar o zaman. Alıp alamayacağınıza bakarsınız. Belki yaklaştırırlar. Çok küçüklerse kendi kendilerine mama yiyemezler onlar. Annelerini emmeleri gerekir. Kapının kırılıp alınması şart yoksa soğuktan ve açlık susuzluktan ölebilirler. O ufaklıktaki kediler annesiz evde besleniyorsa pet şişelere sıcak su doldurup kutularına koymak gerekiyor çünkü. Hatta biberonla beslemek gerekiyor. Lütfen peşini bırakmayın, elinizden geleni yapın. Kıyamam o canlara ben, ölmesinler. Çok korkmuşlardır annesiz şimdi, bekliyorlardır hala.
+1
Çok korkmuşlardır
Kedi miyavlaması açın telefondan, aramaya geliyorlar o zaman. Alıp alamayacağınıza bakarsınız. Belki yaklaştırırlar. Çok küçüklerse kendi kendilerine mama yiyemezler onlar. Annelerini emmeleri gerekir. Kapının kırılıp alınması şart yoksa soğuktan ve açlık susuzluktan ölebilirler. O ufaklıktaki kediler annesiz evde besleniyorsa pet şişelere sıcak su doldurup kutularına koymak gerekiyor çünkü. Hatta biberonla beslemek gerekiyor. Lütfen peşini bırakmayın, elinizden geleni yapın. Kıyamam o canlara ben, ölmesinler. Çok korkmuşlardır annesiz şimdi, bekliyorlardır hala.
Siz sütlerini mamalarını bırakın girdikleri yerin önüne, her gittiğinizde de seslenin konuşun. Biraz uzaklaşın, yemeye geldiklerinde her defasında biraz daha yaklaşın. Karınları doyarsa kolay kolay soğuktan ölmezler merak etmeyin. Duyarlılığınız için de teşekkür ederim.
Bizim yavru kedilerde küçükler. Hergün benim onları beslememe rağmen ve anneleri benden kaçmamasına rağmen hâla benden kaçıyorlar ki beni görünce miyavlarlar
Verdiğiniz süte biraz su karıştırın. Ve sütü verdikten sonra biraz uzaklaşıp o şekil izleyin. Siz orada olduğunuz sürece yaklaşmayacaklardır. Biraz seslenip elinizle süt kabının kenarına hafifçe vurup onu belli edin.
Mümkünse yemek yedikleri yerin biraz daha ilerisine eski bir pantolon veya battaniye tarzı kumaş bir şey atın onun üstünde vakit geçirsinler, direk betona falan temas etmesinler.
Birkaç hafta sonra ise ara sıra çok küçük şekilde salamları doğrarsanız hem sadece sütle beslenmemiş olurlar hemde iyice güçlenirler.
Hani sokak kedisi o, doğası sokaklar deniyor ya işte bu örnekleri tek tek gözlerine sokasım geliyor yemin ederim ki. Konteynerlar, arabaların motorları, kaldırımlar, izbe evler değil ki onların yaşam alanı. Keşke bakımlar adam akıllı yapılsa, barınaklar yaşanılası olsa, kısırlaştırmalar yapılsa da sokakta hiçbir kedi böyle muhtaç, kimsesiz kalmasa. Kış geliyor yine. Hepsine niye yetemiyoruz diye oturup ağlıycaz, yazın pıtı pıtı koşan hayvancıkları yağmurdan sırılsıklam olmuş çöp tepelerinde izliycez.
Ben yine bi mama siparişi vereyim sokaktaki canlara, vaktim gelmiş benim belli
Şimdi indim baktım koyduğum sütü içmişler çok şükür. Hemen yenisini hazırlayıp koydum oraya doymamışlardır belki diye. Elimden geleni yapıcam söz.
Neyse ki içmişler pıtırcıklar. Yavrularım benim yaa alışırlar ama zamanla. Ürkütmeden konuşun onlarla. Ben kedimi alıştırana kadar canım çıktı. Haftalarca camdan sevdim, konuştum. Kızım, canım, bitanem, annem, küçük kafalım falan diye diye baktı bu kadın manyak ama heralde beni seviyor, yanaştıİnşallah bir an önce bir tanesi hiç değilse yuvanıza pati olur.
Şimdi indim baktım koyduğum sütü içmişler çok şükür. Hemen yenisini hazırlayıp koydum oraya doymamışlardır belki diye. Elimden geleni yapıcam söz.
Hani sokak kedisi o, doğası sokaklar deniyor ya işte bu örnekleri tek tek gözlerine sokasım geliyor yemin ederim ki. Konteynerlar, arabaların motorları, kaldırımlar, izbe evler değil ki onların yaşam alanı. Keşke bakımlar adam akıllı yapılsa, barınaklar yaşanılası olsa, kısırlaştırmalar yapılsa da sokakta hiçbir kedi böyle muhtaç, kimsesiz kalmasa. Kış geliyor yine. Hepsine niye yetemiyoruz diye oturup ağlıycaz, yazın pıtı pıtı koşan hayvancıkları yağmurdan sırılsıklam olmuş çöp tepelerinde izliycez.
Ben yine bi mama siparişi vereyim sokaktaki canlara, vaktim gelmiş benim belli
Sütü sade vermiyorsunuz değil mi ? Laktoz toleransı yoktur kedilerde hele de yavrular ishal olurlar. Su ile karıştırıp verebilirsiniz yoğurt ve suyunu da severler.
Benim evde üç tane vardı sokaktan, barınaktan topladığım ama dayanamadım çok bitkin halde bir sarmanı da aldım kattım aileye. Sonumuz hayrolsun
Evde de köpeğim var ama anlaşır herkesle hiç sorun olmayacak gelse çok mutlu olacak ufaklık ya. İnşallah dua edin de hemen gelsin.
Kedili deli kadın olcaz heralde sonunda
Ne güzel ya inşallah alışırlar bir an evvel. Burada kedi-köpek dostluğu videosu diye izleriz artık :)
Allahım inşallah yavrulardan birini bari kurtarsam başka bir şey istemiyorum.
Kızlar merhaba, uzun uzun uğraşlarım sonucu yavru kediyi bugün yakaladım.
Aldım eve getirdim ama gel gör ki annem kesinlikle istemiyor, ne yapacağımı bilemiyorum.
Sosyal medyada resimleriyle paylaşasanız, sahiplenmek isteyen olur belki. Hatta burada bile ilan verebilirsiniz. Yazık, kıyamam. Ama seni anlıyorum benim annem de evde hiç istemezdi, evden ayrıldığım günden beri kedilerle yaşıyorum