yavru kedi buldum yardım edin

sophia92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
474
0
dün gece kapının önünde yaklaşık 2 haftalık kadar (emin değilim) bir yavru buldum :)
çok zayıf ve titriyordu :1no2:
tabi önceden böyle bir miniğe bakmadğım için soğuk süt verdim biberon bile almıştım gece gece :) sıcak su torbası havlu karton kutu bibron herşeyi iyi ama ishal oldu bu sabah veteriner söyledi senağlama poposundan ilaç verdi ama kedi hala kutu da bebek benek kaka yapıyor ve hiç çiş yapmadı ben görmedim ıslak pamuk ve ıslak mendille ovalıyorum çiş yapsın diye yok :1ninca: işemiyor ve korkuyorum :bbo: zavallıya bakayım derken öldürmeyeyim kum aldım dışarıdan yok kaçıyor :gitme: yardım edin lütfen :KK43:( işesin ya çatlar zehirlenir diye korkuyorum. veteriner 3 çay kaşığı zeytin yağı verin günde dei ve ılık süt su karıştırın dedi ama sorun şu ki kedi çişini yapmıyor :gitme:
şu an uyuyor kutusunda sıcak su torbası var mışıl mışıl uyuyor ama korkuyorum zarar görecek diye

kedinin resimlerini koycaktım ama ımageshack açılmadı alsanaalsanasmile

yeterince sıvı aldığından eminsiniz değil mi?
iğnesi çıakrtılmış şırınga ile su veriyorum biberon ile süt veriyorum ama pamukla sildiğim halde çiş yapmıyor :KK43: 24 saati geçti sadece ishal olduğu için kaka yaptı yavru kedi ne sıklıkta çiş yapar bilmiyorum ki kedi bakabilecek biri olsa vereceğim :çok üzgünüm: ona zarar vericem diye korkuyorum

http://www.petarkadas.com/petbul bu adresten size yardımcı olabilecek çok kişi bulabilirsiniz. köpeklerdede oluyo aynı şey, anneleri yalayarak hallediyo onların çiş sorununu... ama kedileri bilmiyorum... bu konuda tecrübeli arkadaşlar var orada...
inşallah bişey olmaz kediciğimize...
gelişmeleri yazın lütfen, takipteyim...

http://www.petarkadas.com/petbul bu adresten size yardımcı olabilecek çok kişi bulabilirsiniz. köpeklerdede oluyo aynı şey, anneleri yalayarak hallediyo onların çiş sorununu... ama kedileri bilmiyorum... bu konuda tecrübeli arkadaşlar var orada...
inşallah bişey olmaz kediciğimize...
gelişmeleri yazın lütfen, takipteyim...

çişini yaptııı delikafadulden
nasıl mutlu oldum bilemezsiniz :KK70: ablmın kucağına yaptı hemde lülülülülülü
kedicik iyi süt içip uyuyor kaydirigubbakcemile2
onu çok seviyorum Şeniz
1007270t.jpg

oyyy çok tatlı yerım onu ben
Canım benım annemınde kedıcıgı var 6 yıl oldu dogar dogmaz aldık yavru kedıler kendı çişini yapamaz catlar oyuzden sen sureklı ılık suyla altını sıl ayrıca burdan kedıcık 2 aylık var gıbı gözukuyor burdan

bana bi tanıdığmz 2 haftalık var ancak dedi çok zayıf.. ama veterinere sordm 1 aylıkmış. daha tastan içmeyi bilmiyor :ecrin_bebek: biberonu var boshayallersmile

çişini yaptııı delikafadulden
nasıl mutlu oldum bilemezsiniz :KK70: ablmın kucağına yaptı hemde lülülülülülü
kedicik iyi süt içip uyuyor kaydirigubbakcemile2
onu çok seviyorum Şeniz
1007270t.jpg

çok sevindiiiimmmm zemuszemus
inşallah hep mutlu olur bebişimiz opuyorumnanaktan

Cnm cokça yavru kedi baktıgımdan tecrübeliyim.
1aylık civarında bu yavrucak.
zaten oyun oynamaya başladıysa 1 aylık oluyor.
sen hemen kum al ve artık pamukla çişini yaptırmana gerek yok kendi kendine yapabilir.
kumu al kediyi içine koy patilerini tut ve kumu karıştırır gibi eşele.
bunu aralıklarla göster ona kumun yerini de degiştirme rahatlıkla bulsun.her mamadan 1-2 dk sonra onu kumun içine koy bu dediklerimi yaptır zaten onun dogasında oldugu için kum alışkanlıgını rahatlıkla ögrenecektir.

süt verdigin için ishal olmustur.Sütü muhakkak ılık ver ve ne kadar süt koyduysan o kadar su koy içine
ya da en iyisi büyük marketlerde satılan laktozsuz sütler var ya onlar hem ishal hemde gaz yapmaz ondan alırsan su koymana da gerek kalmaz sütün içine kediye de zararı olmaz aksi taktirde ishal yavru kediler için cok tehlikelidir.Sütü daha besleyici yapmak için ve anne sütüne benzemesi için bir bardak süte 1 yumurta sarısı 1 cay kasıgı şeker ya da bal 1 çay kaşıgı zeytinyagı koyarsan daha cok sever.
Artık 1 aylık oldugu için kuru mamada alabilirsin yavru kedi diye söylersen sana daha küçük taneli kedi maması verirler kedicikte rahatlıkla yer.Minik oldugu için 2saatte bir sık sık az az mama yiyecektir.
tavuk haşlayıp beyaz etinden verebilirsin bu ishale iyi geliyor hemde.haşlamak ugrasmak istemezsen gene yavru kediler için minik konserve yaş mamalar var iştahsız kediler bunlara dayanamıyor.Ama mamaların market maması degil veteriner maması olmasına dikkat et.
Royal canin ya da proplan gibi kaliteli mamalarla beslenirse cok saglıklı olur.
bu mamaların 400 grmlık deneme paketleri var 10 tl civarında aklında bulunsun cnm.

cok tatli bu ya bayildim benim de bir pisim var 2aylikken bize geldi simdi oldu kocaman kiz 4yasina gircek cok ama cok sirinler ya bu yaramazlar.cinsiyeti neydi bu bebisin?
bide maskaraa arkadasimiz cok dogru söylüor market mamasi alma sakin ucuz ama ilerde yasayabilceyin sorunlar ucuzluk yapayim derken seni daha da cok masrafa sokar :) market mamalarinin icince cok asiri fazla kati mineraller var besin degeri düsük mineraller kedicikin idrar yollarini tikayabiliyor ilerleyen yaslarda .icinde ayrica seker de var dislere zararli bide 100% et degil yani yan maddeleri cok.ben kuru mama pro plan aliyorum kocaman bir kutu 40milyon ve yas mama da fancy feast o da purinanin yani pro plan la ayni firma.2.50 kutusu.yavru oldugu icin normalde anne sütü icmesi gerek özel yavru kediler icin bir toz oluyor anne sütüne es deger besinelr iceriyor bir veterinerine sor derim cok önemli anne sütü bagisiklik sistemi icin.ilerde bide daha minnisin süt dislerini dökcek ayyy ben ne korkmusdum bilmyiordum agzinda kan görünce korkdum meger disi düsmüs benim bebisimin ya.baya arastirma yapdikdan sonra kediler hakkinda baya bilgilendim simdi bir kedi annesiyim he he.
ha unutmadan zamani gelince mutlaka asilarini yaptir hem senin sagligin icin hem kedinin sagligi icin.asilari 3 ay da bir olanlar kist icindeki parazitleri dödükden sonra düzenli olarak yapilmasi gerek bir de senelik asilari var lösemi,kuduz ve karma.baska sorun olursa yardimci oluruz.

X