Yatay geçiş için fikir almak istiyorum yardım!

acrgizem

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
18
3
28
Merhaba arkadaşlar ben şu anda istanbul üsküdar üniversitesinde hazırlık okuyorum, bölümüm sosyoloji. İlk başta istanbul sevdamdan dolayı ilk tercihlerime istanbul yazdım hep ama şu anda güvenlik tehlikesi nedeniyle artık daha fazla istanbulda yaşamakta okumakta istemiyorum. Yatay geçiş yapmak istiyorum. Çanakkale bursa balıkesir trabzon tercihlerim arasında. Bu yatay geçiş nasıl olur nereye gitmeliyim lütfen yardımcı olun kafam çok karışık.:110::mad:

Bildiğim kadarıyla alttan dersinin kalmaması gerekiyor herşeyden önce. Yazın ya da yaza doğru yatay geçiş yapmak istediğin üniversiteye başvuruyorsun. başvuranlar arasından not ortalamasına göre sıralama yapıp kontejana göre alım yapıyolar. öğrenci işleri detaylı bilgi verir onlara bi sor istersen

Merhaba arkadaşlar ben şu anda istanbul üsküdar üniversitesinde hazırlık okuyorum, bölümüm sosyoloji. İlk başta istanbul sevdamdan dolayı ilk tercihlerime istanbul yazdım hep ama şu anda güvenlik tehlikesi nedeniyle artık daha fazla istanbulda yaşamakta okumakta istemiyorum. Yatay geçiş yapmak istiyorum. Çanakkale bursa balıkesir trabzon tercihlerim arasında. Bu yatay geçiş nasıl olur nereye gitmeliyim lütfen yardımcı olun kafam çok karışık.:110::mad:
Merkezi yerleştirme var onu bir araştır istersen.

Bu sadece sınava girdiğin sene mi oluyor peki?

başvurduğun okulun ilgili bölümünün senin sınava girdiğin senenin taban puanı baz alınır, yani evet.

ortalamyla geçmek istiyorsa da 2.50 ortalaman olmalı, alttan veya f dersin olmamalı. zorunlu bütün dersleri almış olmalısın. ayrıca türk edebiyatı, cumhuriyet tarihi gibi derslerin haricinde bölümünden en az 12 kredilik ders tamamlamış olmalısın.

bazı okullar ufak değişikliklere gidebiliyorlar. onları da okulların yatay geçiş yönetmeliklerinden öğrenebilirsin. a

X