yatay geçiş hakkında bilgisi olan lütfen bakabilirmi?

altta yorumlarda birden fazla üniversiteye başvurabileceğim söylenmiş. her başvurduğum üniye paramı yatırcam yaa kabul etmezlerse kazanamazsam o zmn ne oluyo?
Bazı üniversiteler başvuru parası istiyor, bazıları ise istemiyor. Kabul edilseniz de edilmeseniz de başvuru paranızı geri ödemiyorlar.

öle bi ihtimalde var tabi ama çooookk uzak napim :S
20- 40 derken diyelimki gitmek istediğim üninin puanı 360 bnmki 320 olursa gidebiliyomuyuum?
Buna kimse kesin bir şey diyemez, buradan cevap bulamazsınız. Bazı üniversiteler yüzde örneğin %10 LYS-YGS, %80 üniversitedeki not ortalaması, %10 mülakat olarak değerlendiriyor. Kimisi ise %100 üniversitedeki not ortalaması olarak değerlendiriyor. Okulların kendi sitesinde detaylı bilgilerin hepsi yazıyor okursanız bütün sorularınızın cevaplarını alacaksınız.

sadece lys puanına değil. ya hem notun hem puanın ya da sadece notun

Bildiğim kadarıyla en azından benim üniversitemde
en başta girilen seneki taban puandan daha yüksek bi not alınmış olması,
4 üzerinden en az 2.50 ortalamaya sahip olmak,
disiplin cezası almamış olmak,
geçmek istediğiniz üniversitenin sizin üniversitenize denk programda olması(yabancı dil veya teorik-uygulama),
seçeceğiniz üniversitenin açtığı kontenjan ve aradığı koşullar.
Benim bildiklerim bu kadar, şu da var 3 kişilik kontenjan vardır 10 kişi başvurmuştur yüksek puandan alım yapılıyor.
Birçok kişi bu şekilde üniye başlıyor ama sonuç malesef olumsuz.Çünkü başvurular çok ve ünide yüksek bir ortalama yapmak hakikaten şans işi.
Hocalarınız insaflı ise güzel bir ortalamaya sahip olursunuz ama F sever(bırakan) hocalar dediğimiz cinstense akademik kadronuz sınıf geçtiğinize dua edersiniz.

Ben bu yıl marmara üniversitesine yatay geçiş yaptım. Ortalaman 3ün üzerindeyse başvurabiliyorsun ancak gerisi biraz şansa kalmış. 2 kişi alıyorlar. o yıl diğer başvuranlara göre yani 3.98le de girebilirsin 3.08le de :) tabi öss puanının ve (bölümünde varsa) mülakatın da etkisi oluyor.

Evet puanın ne kadar yakınsa şansın da o kadar artar. Tabi yüksek ortalama daha önemli.

Merhaba canım kusura bakma özel mesaj için yeterli sayıda mesajım yokmuş , öncelikle tebrikler. bizim bölüme kacaeli ünivden gelen çok kişi vardı geçen sene mesela kocaeli üniversitesinin de puanı ytü ye göre düşük. Kurumlar arası yatay geçişte şöyle bir olay var benim bildiğim. Yatay geçişe başvuran adayların lys puanları düşük bir kat sayıyla çarpılıyor bunun üzerine de ortalama puanın eklenip bir puan elde ediliyor. Sonra bu puana göre sıralama yapılıyor asil ve yedek öğrenciler belirleniyor. O yüzden geçişlerde lys puanı çok ta farkettirmiyo sanırsam. Biraz araştırayım senin için belki bölümün sitesinde geçmiş yıllara ait bir liste bulabilirim

O listeyi ben de bulmuştum da evet malesef puanlar yazmıyor. Çoooook teşekkür ederim. Benim tekirdağ ama kocaeli değil. Kocaeliden düşük tekirdağın puanı. Ortalamamı yüksek tutarım çünkü istediğim bi bölüm. Dersleri de güzel. :) lys puanım düşük olduğu için korkuyorum sadece. Tekrar çok teşekkür ederim. :)

Rica ederim canım:)) Tebrikler tekrar. Makina candır:)

cnm yatay gecış ben bu sene yaptım, yaz tatılınde istediğin okulun sıtesınden takip et kaç kişi aldıgı ve ne zaman basvurunun başladıgı gerekli belgeler yazar hep. bazı uniler sadece ganoya göre alıyo bazılarıda öss puanının yuzde 60ı ganonun yuzde 40ı bu ıkısının toplamı yatay gecıs puanın oluyor.yanı okulda notlarını olabıldıgınce yuksek tut insallah ıstedıgın yer olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…