Evet puanın ne kadar yakınsa şansın da o kadar artar. Tabi yüksek ortalama daha önemli.
Bazı üniversiteler başvuru parası istiyor, bazıları ise istemiyor. Kabul edilseniz de edilmeseniz de başvuru paranızı geri ödemiyorlar.altta yorumlarda birden fazla üniversiteye başvurabileceğim söylenmiş. her başvurduğum üniye paramı yatırcam yaa kabul etmezlerse kazanamazsam o zmn ne oluyo?
Buna kimse kesin bir şey diyemez, buradan cevap bulamazsınız. Bazı üniversiteler yüzde örneğin %10 LYS-YGS, %80 üniversitedeki not ortalaması, %10 mülakat olarak değerlendiriyor. Kimisi ise %100 üniversitedeki not ortalaması olarak değerlendiriyor. Okulların kendi sitesinde detaylı bilgilerin hepsi yazıyor okursanız bütün sorularınızın cevaplarını alacaksınız.öle bi ihtimalde var tabi ama çooookk uzak napim :S
20- 40 derken diyelimki gitmek istediğim üninin puanı 360 bnmki 320 olursa gidebiliyomuyuum?
övünmek gibi olmasın hiççç zeki değilimdir çalışkanda değilmdir
lys puanları açıklandı. puana bakıyolarsa geçebilceğim sadece tek bi üniversite var :S bakılmıyorsaaa ingilizce dili istemeyen her yere geçebilirim. çok çalışmayı hiç becerememişimdir bu yaşıma kadar ama deniycem
Evet puanın ne kadar yakınsa şansın da o kadar artar. Tabi yüksek ortalama daha önemli.
Merhaba canım kusura bakma özel mesaj için yeterli sayıda mesajım yokmuş , öncelikle tebrikler. bizim bölüme kacaeli ünivden gelen çok kişi vardı geçen sene mesela kocaeli üniversitesinin de puanı ytü ye göre düşük. Kurumlar arası yatay geçişte şöyle bir olay var benim bildiğim. Yatay geçişe başvuran adayların lys puanları düşük bir kat sayıyla çarpılıyor bunun üzerine de ortalama puanın eklenip bir puan elde ediliyor. Sonra bu puana göre sıralama yapılıyor asil ve yedek öğrenciler belirleniyor. O yüzden geçişlerde lys puanı çok ta farkettirmiyo sanırsam. Biraz araştırayım senin için belki bölümün sitesinde geçmiş yıllara ait bir liste bulabilirim
http://www.mkm.yildiz.edu.tr/login/sys/admin/announcement/img/1342787439_2012YATAYGEÇİŞSONUÇLARI.xls
Canım baktım bir liste buldum fakat listede puanlar yazmıyor:/
Bu linkte de yatay geçiş şartları ile bilgiler var istersen bir göz at canım
Yıldız Teknik Üniversitesi | KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ
O listeyi ben de bulmuştum da evet malesef puanlar yazmıyor. Çoooook teşekkür ederim.Benim tekirdağ ama kocaeli değil. Kocaeliden düşük tekirdağın puanı. Ortalamamı yüksek tutarım çünkü istediğim bi bölüm. Dersleri de güzel. :) lys puanım düşük olduğu için korkuyorum sadece. Tekrar çok teşekkür ederim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?