yatay geçiş hakkında bilgisi olan lütfen bakabilirmi?

rose3434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
574
13
68
Daha kayıt yaptırmadan geçişi düşünüyorum ama napim çok uzak uçakta masraflı bayram tatili için 200tl(belkide daha fazka) vermek içine oturur insanın yaa neyse konuya geliyim :)

Erzurum- Atatürk üniversitesi gıda mühendisliğini yeni kazandım

bi yıl okuduktan sonra yada bir dönem okuduktan sonra geçiş yapılabiliyomuş. yanlış öğrenmediysem buna yatay geçiş deniliyo. bende İstanbul çevresinde mümkün olduğunca en yakın yere geçiş yapmayı düşünüyorum şartları neler?

geçiş için ygs lys gibi bir sınava girmem gerekiyo mu?

geçiş başvurusu yaptığımda üniversite tercih listesimi oluşturcam lys puanlarına göre yaptığımız gibi?

öss puanıma bakılıyomu geçiş yaparken?
bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olucam şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bunları ben de merak ediyorum. Okulların sitesinde geçiş koşulları var. Ben de istanbulda bi üniye geçmek istiyorum ama lys puanının da geçeceğimiz üninin o yılki yerleştirme puanının %90'ını sağlaması gerekiyormuş. Puanı yetmediği halde geçenler var diye duydum ama tam bilmiyorum.

her üniversitenin yatay geçiş koşulları farklı; bazı üniversiteler ygs lys puanına bakarken bazıları dikkate almıyor. Yatay geçişte en önemli etken üniversitedeki notlarını yüksek tutman, notların ne kadar yüksek olursa geçiş şansın o kadar yüksek olur. Alttan dersin olmamalı, eğer geçeceğin ünivde hazırlık varsa dil puanı istiyor diye biliyorum fakat en sağlıklı bilgileri istediğin ünivin web sitesinde bulursun yatay geçiş için ygs lys gibi bir sınava girilmiyor, gideceğin üniversite senin bölümünde kontenjan açmışsa bankaya o üniv adına belirttikleri miktarda para yatırıyorsun kendi ünivinden istedikleri evrakları topluyorsun ve gideceğin ünive teslim ediyorsun Allah gönlünüze göre versin

tercih listesi yapmıyorsun hangi ünivlere başvuru yapcaksan tek tek başvuruyorsun o da senin bölümünden yatay geçiş kontenjanı açarsa:) üniversiteler yatay geçişte en fazla 3-4 kişi kontenjan açıyor önemli olan ünivde aldığın ders notları:) notlarını ne kadar yüksek tutarsan şansın o kadar artar

Üniversiteye göre değişiyor ama genelde ganonun (yani üniversitedeki not ortalaması) 4 üzerinden 3 olması gerekiyor. Yatay geçiş için kontenjanlarda 2-3 kişilik yer olur. Başvuranlar içerisinde notu en yüksek olanları alırlar. Bazı üniversitelerde öss puanının da belli yüzdesini alıyorlar. Mesela, Marmara da öyle. İstanbul'da da not ortalaması sanırım 2,5 ve üstü olmalı. Kolay bir şey değil çünkü başvuran çok fazla sivri zekalılar var. Bizim bölüme 3.98 le geldi bir kız Çok çalışman gerek hepsi bu.

.

Son düzenleme:
su anda yatay gecis ilanlari online oradan bakarsiniz..

genelde istenilen sey 1 seneyi bitirmek,transkript,okulda disiplin sucu olmadiigna dair kagit,

lgs ya da lys sonuc belgesi onun ciktisini aliyorsun yani gelecek sene yapacaksan bu seneninkini göndereceksin,

sonra bölümün ders plani ve icerigi gerekli tabi bunlar onayli olacak...

suanda bir cok okulun sitesnde var bakabilirsin,genelde temmuz ayinin ortasinda yökün sitesnde yayinlanir..

kontenjanlari filan ..

Öğrencilerin yarısından fazlası nasıl olsa yatay geçiş yaparım ümidiyle istemedikleri yerlere gidiyorlar. Üniversiteye gelen her gencin hayali yatay geçiş yapmak oluyor=) Yatay geçiş şartları üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber, YÖK'ün ve üniversitelerin kendi sitelerinde yayınlanıyor.Yatay geçişe başvurabilmek için (hazırlık hariç) 1 dönem veya 1 yıl okumak gerekiyor, çoğunda 1 yıl gerekiyor. Geçeceğin üniversitede hazırlık var ise (önceki okulunda hazırlık okumuş olsan bile) İngilizce sınavına girerek hazırlık okuyup okumayacağına karar veriliyor. Başvurabilmek için üniversitedeki notların 4 üzerinden en az 2,5 olması gerekiyor, genelde İstanbul ve Ankara'daki üniversiteler 3 hatta 3,5 olarak yukarı çekebiliyorlar. Bazı üniversiteler belirli yüzdeliklerle YGS-LYS puanlarını da dikkate alıyorlar. Hepsinin hesaplanması ile, başvuranlardan en yüksek puana sahip birkaç kişi kabul ediliyor. Zaten bu birkaç kişi de 3,90 üzerinde ortalama yapmış kişiler oluyor genellikle. İmkansız değil ama çok çok zor, özellikle İstanbul gibi bir yere geçiş yapmak isteyen kişi sayısı çok fazla olduğu için bu kadar yüksek ortalama şart.

inşaallah doğru duymuşsundur canım
Sendemi bu yıl gidiyorsun üniversiteye?

övünmek gibi olmasın hiççç zeki değilimdir çalışkanda değilmdir
lys puanları açıklandı. puana bakıyolarsa geçebilceğim sadece tek bi üniversite var :S bakılmıyorsaaa ingilizce dili istemeyen her yere geçebilirim. çok çalışmayı hiç becerememişimdir bu yaşıma kadar ama deniycem

erzurum uçak biletlerini görene kadar yatay geçiş aklımda yoktu. o fiyatlar içime oturdu 4 yıl boyunca yol parasına verceğim parayla saary satın alırım

başvuru zamanı ne zmn? bi yılı bitirdiğimizde mi ? okulun en başındamı :s

İnternette araştırırken okumuştum. Tabi geçenlerin lys puanlarını bilmiyorum ama geçenler oluyor. Evet ben de bu yıl makine mühendisliğine başlıyorum. :)

hayırlı olsun nerde okuycaksın kısmetse :)

inşaallah geçiş yapabilirizz başarırız sonuçta başaranlar var azda olsa

altta yorumlarda birden fazla üniversiteye başvurabileceğim söylenmiş. her başvurduğum üniye paramı yatırcam yaa kabul etmezlerse kazanamazsam o zmn ne oluyo?

bolu abant izzet baysal öss puanınıda istiyo bu saçma değilmi puanım yetse zaten orayı kazanmış olurdum dimi??

teşekkür ederim :)
Senin puanının, oranın o yılki taban puanının %90'ını sağlaması gerekiyor. Yani en fazla aranızda 20-40 arası puan farkı olursa alıyor. Ben bazı okullara baktığımda böyle yazıyordu. Ama kontenjan açığı olursa bence herkesi alabilirler. E tabi torpili olan da girebiliyor. Azimle inanarak çalışan her insan başarır kanımca. :) Sadece bu azmi yıl sonuna kadar devam ettirmek kalıyor bizlere. Tabi gittiğimiz yerleri çok sevip geçiş yapmaktan vazgeçebiliriz bu da mümkün.

öle bi ihtimalde var tabi ama çooookk uzak napim :S
20- 40 derken diyelimki gitmek istediğim üninin puanı 360 bnmki 320 olursa gidebiliyomuyuum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…