• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yataktan dustu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
kizlar 7,5 aylik bebegim bizim yatagimizdan dustu. tam onu almaya gidiyordum,
yani odaya 5 sn once girsem bu olmayacakti .
cok moralim bozuk , agladi ama cok uzun surmedi , kafasi sismis
uyutmamaya calistim ama zaten dusmeden oncede uykusu vardi suan uyuyor
bisey olurmu dr a gotureyimmi?
ay napicami bilmiyorum. cok korkuyorum beyninde odem olurmu ??
7,5 aylikken tomografi cekerler mi ?

Allah im nasil oldu ki bu
ben koredeyim ve yeni gldik buraya evde besikte yok
yani uyudugu zaman ancak yatakta yatirabiliyorum. zaten suan kaldigimiz yerde gecici
oturuyorduk yeni eve cikinca ya besik yada yere yatak aticaktim gerci yataktandan duser.
off ya cok kotuyum cani cok yandi moralim cok bozuk
duserkende gormedim nasil dustugunu.
vucuduna baktim ama bisey gormedim. offf senağlama senağlama senağlama

Canım yaa kıyamam gelmiş geçmiş olsun.Gözümüzden sakınıyoruz yinede oldumu oluyor lütfen kendini çok suçlama..Kafasının arka tarafıysa uyandır canım ağlasada uyandır takip et en az 1 saat bulantı kusma vs oluyormu olmuyormu bak..

Yani bana kalırsa ne olursa olsun uyandır canım huysuzluk yapabilir ama takip etmen gereken bir durum..Allahım korusun yavrunu bişicik olmaz ama tedbir bizden değilmi?

canım geçmiş olsun öncelikle. düştüğü yerin yerden yüksekliği kaç cm. di? 50 cm. ve üzeri daha tehlikeli düşmelerde. benimki de geçende 30 cm. den düştü koltugun üzerinden yüzüstü. kasının üzeri şişti. o gün dr. kontrolü vardı zaten 1 saat sonra gittik herhangi bir şey yapılmadı. nerden nasıl düştügü çok önemli. teskin edilemeyen aglaması var mı,vücudunun uzuvlarını ellediğinde canı yanıyormus gibi bir ses çıkartıyor mu özellikle onu kontrol et. gözleriyle bir oyuncagını takip ettir. bilemiyorum bebegin yapabiliyor mu ama yapabiliyorsa iki kolunu da öne dogru uzattır, havaya uzattır, bir oyuncagıyla yapabilirsin belki. onun dısında kusması olduysa zaten hemen götür dr. a. bebeklerin kafa tasları kolay kolay kırılmıyor. kırık çatlak olsa dahi zaten beyin cerrahları dokunmuyor kendi kendine geçmesini bekliyorlar. boynunu kontrol et. dediğim gibi neresine ne şekilde ve ne kadar yükseklikten düştügü önemli. tomografi çekebilirler önlem olarak. biraz takip et bakalım.

bu arada g. kore çok güzel bir yer. insanları harika. ben iş için 10 gün kadar kalmıştım. yasanacak yer diye düşündüm hep. sen neresindesin?

Canımm çok geçmiş olsun nazlı arkadaşımında dediği gibi uyandır ve takip et kusma yada çok şişlik varsa dr.götür vede ışığa falan tepki veriyor mu ona bak. Allahım korur meleklerimizi ama yinede tedbiri elden bırakma sakin olamaya çalış.

Çok geçmiş olsun ama kendini suçlama lütfen..
Bulantı kusma varmı takip et canım
Doktora götürsen daha iyi olur en azından içinde şüphe kalmaz

kusmadi ama uyku saati diye uyanik tutamadim zaten dusmeden once
uyku vaktiydi. cok tedirginim
vucuduna baktim morluk goremedim.
kolunu bacagini oynatiyor banada tepki verdi guldu falan.
kusma olmadi.
yatagimizin yuksekligi 50 cm falan belki yoktur o kadar. yerde buldugumda sirt ustuydu
ama sol yani sismis. bide nasil dustugunu goremedim. cok seste gelmedi.
uyandirayim ozaman
belki birazdan dr giderim. burda dil sorun ing bilen cok az derdimizi nasil anlatacagiz
yoksa hastaneye gitmek sorun degil

ben jinhae sehrinde kaliyyorum. birde burda hali yok evlerde direkt parkeye dustu
ay keske ben dusseydim ya cok cani yanmistir.
bir haber vardi ya
kiz betona dusmus kafasi carpmis 3 gun sonra komaya girdi diye ay o geliyor aklima
basim agiryo suan valla ev basti beni

uyandirdim simdi \yuruttece koydm oyuncagiyla oynuyor normal gorunuyor
ama bilemiyorum ki iste. babasi gelseydi
ona gore birsey yapicaz artik

kusmadi ama uyku saati diye uyanik tutamadim zaten dusmeden once
uyku vaktiydi. cok tedirginim
vucuduna baktim morluk goremedim.
kolunu bacagini oynatiyor banada tepki verdi guldu falan.
kusma olmadi.
yatagimizin yuksekligi 50 cm falan belki yoktur o kadar. yerde buldugumda sirt ustuydu
ama sol yani sismis. bide nasil dustugunu goremedim. cok seste gelmedi.
uyandirayim ozaman
belki birazdan dr giderim. burda dil sorun ing bilen cok az derdimizi nasil anlatacagiz
yoksa hastaneye gitmek sorun degil

ben jinhae sehrinde kaliyyorum. birde burda hali yok evlerde direkt parkeye dustu
ay keske ben dusseydim ya cok cani yanmistir.
bir haber vardi ya
kiz betona dusmus kafasi carpmis 3 gun sonra komaya girdi diye ay o geliyor aklima
basim agiryo suan valla ev basti beni

benimkinin de uyku vaktiydi ben de uyanık tutmaya calısmıstım ama sonra uyku agır geldi uyudu, kalktı zaten 1 saat sonra falan. bırak biraz uyusun yoksa daha beter huysuzluk yapacak karıstıracaksın canının yandıgından mı yoksa uykusu oldugu için mi ağladıgını. 1 saat falan uyusun öyle kaldır bence. benimki de direk parkeye düşmüştü.

dil çok fazla sorun gerçekten ama dr. lar biraz daha fazla bilir ingilizceyi kanaatindeyim. okuma yazma bilmemek nasıl bir duygu anladım orada. yine seoul de birazcık da olsa bilen insanlar ama köylere gittiğinde durum iyice kötü. ben seoul de gangnam gu da, chungnam do da da boryeong da daecheon beach kenarında kalmıştım. bu arada gittin mi bilmiyorum ama seoul de lotte world var, disneyland gibi. eğlence parklarını seviyorsan mutlaka tavsiye ederim.

uyandirdim simdi \yuruttece koydm oyuncagiyla oynuyor normal gorunuyor
ama bilemiyorum ki iste. babasi gelseydi
ona gore birsey yapicaz artik

Kıyamam ona ben bakışları belli eder canım bu tarz durumlarda Allah göstermesin komplikasyn hemen o saatler içinde olur istisnalar hariç..Yüreğini ferah tut..Ağlarsa anlarsın sonuçta 7,5 aylık bir bebeğin can yanma ağlaması ve uykusu gelme huysuzluk ağlaması bambaşkadır..Acı acı gelir hıçkırık sesleri ağlarken sen onun gönlünü hoştut annesi oyunlar oyna en sevdiği oyunu yanlız bırakma..
Zaten bakışları fululaşır hani buğulu gibi bakar kusma vs olur bak çok şükür şimdiye kadar hiç birşey yok inşallah birşeycikte olmayacak yavruna Allahım korusun sizi.. :Saruboceq:

çok geçmiş olsun bende oğlumun daha 40 çıkmadan ana kucağından düşürdüm ağla ağla cnm çıkmıştı hastaneye giderken oldu tamda. uyurken düşmüştü yavrum nasıl ağladı ama tekrar uyudu arabaya binip eşime dediğimde bak nefes alıyomu dedi o an kaynarsula döküldü kafamdan ya kalbi atmıyosa diye çok şükür bişey olmadı. şimdide 7. ayı bitecek durmuyor maşallah yerinde kendi kendine oturmaya başladı patır patır düşüyor ama yastık var etrafında onlara düşüyor. çok dikkatli olmamız lazım. tekrar geçmişş olsun

cnm sivri bşye çarpmadıysa bşy olmas...bebeklerin canıııı yumuşak oldugundan o düşse bile bşy olmas...çocuklar adı üstünde düşe kalka büyürrr..bşyi yok merak etmeee..

kizlar ilginize , desteginize cok tesekkur ederim.
Dun babasiyla hastaneye goturduk. dr biraz ing biliyordu, derdimizi anlatabildik
filmi cektiler ama sanirim uykusuzliktan cok agladi filmi cekilirken .
dustugunden daha fazla agladi diyebilirim
kafaasinda herhangi bir sorun yokmus.
dr. 12 saat gozlemle dedi. kusma, gozlerde kayma, boynunu yutamama , kol yada
bacagini hareket ettirememe gibi bir durum varsa getirsirsin dedi.

Allaha sukurler olsun birseyi yok suan sabirsizlikla kahvaltisinin sogumasini bekliyor :)
Ay vallahi yaslandim birgun de ya , Allah tum yavrulari korusun

bu arada ben seoul de gezme firsati henuz bulamadim misafir. tavsiyen icin tesekkurler
mutlaka gidicem. ben changwona, busana gittim simdilik :) ama daha 8 ay burdayiz.
bu arada seouldeki marketlerde turkiyede satilan bebek mamalarina rastladinmi?
yani ordakiler buyuktur diye dusunuyorum, belki dikkatini cekmistir, bilgi sevirsen
sevinirim.

kizlar ilginize , desteginize cok tesekkur ederim.
Dun babasiyla hastaneye goturduk. dr biraz ing biliyordu, derdimizi anlatabildik
filmi cektiler ama sanirim uykusuzliktan cok agladi filmi cekilirken .
dustugunden daha fazla agladi diyebilirim
kafaasinda herhangi bir sorun yokmus.
dr. 12 saat gozlemle dedi. kusma, gozlerde kayma, boynunu yutamama , kol yada
bacagini hareket ettirememe gibi bir durum varsa getirsirsin dedi.

Allaha sukurler olsun birseyi yok suan sabirsizlikla kahvaltisinin sogumasini bekliyor :)
Ay vallahi yaslandim birgun de ya , Allah tum yavrulari korusun

bu arada ben seoul de gezme firsati henuz bulamadim misafir. tavsiyen icin tesekkurler
mutlaka gidicem. ben changwona, busana gittim simdilik :) ama daha 8 ay burdayiz.
bu arada seouldeki marketlerde turkiyede satilan bebek mamalarina rastladinmi?
yani ordakiler buyuktur diye dusunuyorum, belki dikkatini cekmistir, bilgi sevirsen
sevinirim.

canım geçmiş olsun, çok sevindim bir şey çıkmamasına. insanın ömründen ömür gidiyor vallahi..
canım ben hep mart lardan alışveriş yaptım basit şeyler. zaten pek yiyecek içecek bir şey yok bize göre biliyorsun yalnız değinmeden geçemeyeceğim tadı damagımda kalan şeylerden biri seoul milk markasının günlük kutu sütleri.. sadesi ve çileklisi.. allahım o ne lezzetli bir süttü öyle.. içmediysen mutlaka iç.. dediğim gibi öyle büyük süpermarket gezmedim o yüzden bilgim yok bir de ben seoul den döndükten bir iki ay kadar sonra hamile kaldım, o yüzden o zamanlar bebek mamaları pek ilgi alanımda değildi :)
bu arada bir tavsiye daha. seoul de coex plaza ya git mutlaka çok büyük bir yer bir de coex akvaryum var çok güzeldi.

ben o sutten bebisime yogurt yapiyorum :)
babasi gecen yilda burdaydi kesfetmis onu
sagol tavsiyen icin seoul e gidince coex plaza giderim
esime bir soyliyim bakiyim .

Back