yatak odasi kime ait ?

pharmation

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
33
1
16
İstanbul
arkadaşlar meraba bişi sormak istiyorum şimdi biz kız tarafı olarak mutfak eşyasının tümünü aLIcaz beyaz eşyaaların tümünü alıcam mikro dalga fırın bulaşık makinası kurutma makinesi çamasır makinası buz dolabı vs.. mutfakıı ben alıcam :) pekii erkek tarafı yatak odası alıyormu annem dioki ben almam yatak odasını hem kızımı veriyorum hem büyükk beyaz eşyaları alıyorum artıı kızım gidioo :)) yatagınıı almam damada dioo yani alınıyomuu normalde kız mı alırr yatak odası takımını annem almam diyor normalde doru mu bu ????

Evet yatak odası normalde kız tarafına aittir ama artık çogu şeyi çiftler kendileri birlikte aldıkları için onu konusabilirsiniz.Söyle damat beye alsın o zaman yatak odasını da

bilidiğim kadarıyla büyük eşyalarda salon mobilya ve beyaz eşya erkeğe ait kız tarafıda yatak odası ve mutfak diye biliyorum. bide anlaşmaya bağlı tabi . ama sen hem beyaz eşyayı al hem yatak odasını al hemde mutfağı diz ee damat bey ne alıcak

Son düzenleme:
cnm yatak odasını genel olarak hep kız tarafı alır ama büyün beyaz eşyaları da erkek tarafı alır siz niye aldınız ki(gerçi bazı yörelerde kız tarafı alıyorda çok nadirende olsa duydum böyle birşey) neyse bence konuşun nişanlınızla bizimkiler yatak odası yerine beyaz eşya aldılar yatak odasını da biara çıkaralım cnm deyin ayni alır mısın demeyin çünkü hayır derler kesin........

cnm yatak odasını genel olarak hep kız tarafı alır ama büyün beyaz eşyaları da erkek tarafı alır siz niye aldınız ki(gerçi bazı yörelerde kız tarafı alıyorda çok nadirende olsa duydum böyle birşey) neyse bence konuşun nişanlınızla bizimkiler yatak odası yerine beyaz eşya aldılar yatak odasını da biara çıkaralım cnm deyin ayni alır mısın demeyin çünkü hayır derler kesin........

beyaz eşyaların hepsini erkek tarafı aldı biz sadece yatak odasını aldık artı mutfak çeyizi tekstil ıvır zıvırlar bize ait halı perdeyi nişanlımla ortak alıcaz

arkadaşlar herkese ilgisi için teşekür ediyorum daha sözlenmedik :) tanışma faslı var ama ufaktan almaya başlıcam çünkü bizde çok uzamaz söz nişan dügün falan şimdi ben ya beyaz eşyaların tümünü alıcam yada yatak odasını ufak tefek mutfak eşyaları çeyizi sölemiorum 2 büyük sorun ya yatak odası yada beyaz eşyaların tümü sizce 2 sinide almam mı lazım yada 1 tanesinimi almam lazım uff onunla konuşamıorum daha utanıorum o bana sölüoo herşey nasıl istersen öle ocak dieea ama kız tarafı ne alırr yani, siz neler aldınızz kız tarafına ne düşerr yardımcıı olunn lütfen umarım anlatabilmişimdir

Açıkcası bu adetler kalktı nerdeyse..
Eşler birlikte alıyorlar,aileler tınlamıyor kimseyi

Daha da varmış ben de yakın sandım dügün
Forumda evlenecek kızlarımız ve aday adaylarımız;çeyizlerini resimli olarak gösteriyorlar..
Sende o konulara bakarak fikir sahibi olabilirsin bence..
Ben bakıyorum,cok güzel,zevkli şeyler almış oluyorlar

bakıyorumm baktıkçaa heyyecanlanıorumm hakkımızzda herşeyinn hayırlısı olsun inşallah :)

Merhaba,yöreden yöreye değişebılıyor sanırsam.bızım Mersınde kız tarafı yatak odasını alır,mutfağı yapar ama biz şöyle yaptık mutfak buzdolabı,fırın,ocak,camasır mak harıc küçük ev aletlerı ve tum mutfak esyalarını aldık,salon halısını,elektrik supurge falan utu vs..cok sey bız aldık.dığer esyaları erkek tarafı aldı bız ceyız kestırmedık,avızeler ve perde yapımını bız yaptırdık onlarda yatak odasını aldı zaten asağı yukarı aynı tutuyor fıyatlar.Kız tarafı bu ısten hep zararlı cıkarküçük basıt seyler buyuk meblalar tuttu sahsen bende öyleydı.Karsılıklı konusup anlasmaya bakar...

bence de bu durum yöreden yöreye değişiyor.örneğin biz, yatak odasının tamamını, oturma odasını (televizyon hariç), fırın, ocak, aspiratör, tüm küçük ev aletlerini ve salon haricindeki avizelerini aldık.tabi bir de bunun çeyiz kısmı da var.erkek tarafı düğün yapmaz ya da ev almazsa kesin daha kazançlı çıkıyor bu işten..

ama benim bildiğim yatak odası kız tarafına aittir.diğerlerini almasan da olur.

Canım sakin ol :) genelde adetler farklı oluyor tabi haliyle ancak şöyle de bir durum var, yatak odası ve mutfak kız tarafı, diğer salon oturma odası erkek tarafınındır. Halısından perdesine avizesine varana kadar. Beyaz eşyalarda erkek buzdolabı ve çamaşır makinası alır, kız bulaşık makinası ve fırın. Tabi bu kanun değil :) değişkenlik gösterebilir, maddi durum, adetler ve karşılıklı konuşup anlaşmaya bağlıdır her şey. Hayırlısı olsun şimdiden.

buzdolabını sakın alma erkek alacak onu valla annen yatak odasını almam diyoda ya erkek tarafıda mobilyaları almam derse bence orta yolu bulun ortak alın cnm ben nişanlımla mobilyaları ortak alacam mutfağı ben yapıyom banyoyuda tamamen onlara aldıracam mesela

ben kızın buzdolabı aldığını ilk defa duyuyorum...sizn söylediğinize bakılırsa zaten siznki, erkeğin aldıklarından cok cok fazla tutucak..

ben bildiğim

mutfaktan

fırın
bulaşık makinsi
çamaşır makinesi
ocak
mutfak halısı perdesi
(bütn kap kacak ve küçük ev aletleri)

yatak odasından
yatak odası örtüsü halısı perdesi

yatak odası mobilyası anlşmaya bağlıdır bence ynı ev alınmışsa eğer kiraya çıkılmıyorsa kız tararfı alabilir..ama kiraya çıkılıyorsa bence onu da erkek tarafı almalı..hadı dıyoruz ev aldılar masraf yaptılar yatak odası bizden olsn...

ayrıca not ayrı kurutma makınası almayın ..banyo kuru temızleme fabrıkası gbi makıne dolu gbi görünüyor..hem yıkayan hem kurutanlar vr onlrdan terch edin bence ondan çıkar öbürüne koy ne anlamı kalıyor zahmetsız çamaşır kurutmanınn ????

asıl mutfağı ona atmalıydın cnm bnyoda çamaşır makınesınden bşka ne vrkiii

ev bizim yani kira olmuyacak tamam kurutma makinasıda almıcam :) o zaman aynen dediginiz gbi ben çalışıorum ama yatak odasını albalirim şöle olurr erkek arkadasıma sölerim yarı yarıya yaparız buzdolabınıda almamm amann ilk defa evlenioruzzzz ne bilelimm :dd heyacanndan herseyi ben alcam nerdeyse :d aynen yazdıgınız gbii yapıcam :) hehehe ohh bee

bizde şöyle yapmayı planlıyoruz....mutfak kapkacağı bn aldm ztn...ikimiz ortak para biriktreceğiz... eşyaların tamamı beyaz eşyalar ve mobilyalar komple ordan alınacak halı perde de onlara ait olcak bu kaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…