Yatak odası duvarıma uyguladıgım alçı taş görüntüsü

Yelbur

cücücükkk
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
7.073
39
358
İstanbul
kızlar selam
yatakodasındaki iki duvarım çok terliyodu ve küf yapıyodu bende oraya strafor kapladım ee tabi üzerine sıva gerekiyodu ama düz bişiy olsun istemedim ve alçıyla taş görüntüsü verdim resimlerde renk oldukça açık çıkmış daha koyu bi kahverengi aslında.temziligim tam bitmedigi için şimdilik sadece duvarın fotografını ekliyebiliyorum.nasıl olmuş sizce

süper olmuş ellerine sağlık...
böyle yetenekli insanlara hayran oluyorum...

elimden hiç gelmez böyle şeyler.. hatta aklıma bile gelmez

süper olmuş ellerine sağlık...
böyle yetenekli insanlara hayran oluyorum...

elimden hiç gelmez böyle şeyler.. hatta aklıma bile gelmez

çok teşekkürler canım aslında uygulaması o kadar basitki vede çok masrafsız diyebilirim.bende bi arkadaşın evinde görmüştüm onun eşi yapmıştı bende yapıyım dedim

Gerçekten çok değişik hoş olmuşşş ellerinize sağlıkk

güzel olmuş eline sağlık, ama yatak odası için uygun olmamış sanki, yani yemek masasını kullandığın bölüme konsol arkasına veya tv ünitesi için daha uygun gibi geldi bana.

güzel olmuş eline sağlık, ama yatak odası için uygun olmamış sanki, yani yemek masasını kullandığın bölüme konsol arkasına veya tv ünitesi için daha uygun gibi geldi bana.
evet canım aslında dedigin yerlere daha çok yakışıyo ama bizim duvarda sorun oldugu için ve straforun üzrine düz bi sıva istemedigim içim bu şekilde yapmayı tercih ettim.ama diger odalarımdada hoşuma gitmeyen bi kaç kolon var onlarada yapmayı düşünüyorum öncelikle şu temizligimde bi bitsinde

ama eline sağlık gerçekten güzel duruyor, çok yeteneklisin bellii

Değişik ve hoş olmuş gerçekten.Yatak odası için daha açık renk olsa aydınlık olma açısından daha iyi olabilirdi belki.

ama eline sağlık gerçekten güzel duruyor, çok yeteneklisin bellii
çok çok teşekkürler canım

ne kadınar var ya,süpersiniz
teşekkür ederim canım ee kadınların elinden gelmeyen iş yok gibi bişiy maşallahhh

Değişik ve hoş olmuş gerçekten.Yatak odası için daha açık renk olsa aydınlık olma açısından daha iyi olabilirdi belki.
çok teşekkür ederim evet bencede açık renk çok çok daha güzel duracaktı ama ilk defa yaptıgım için o grimsi taş rengini yakalamanın zor olacagını düşündüm ve kahverengi uygulamaya karar verdim çünkü kusur olsa bile bu renk kusurları kapatıyor.biraz cafe havasında olsu ama aksesuarlarda açık renkleri tercih edip odanın havasını degiştirmeyi deniycegim

valla bende çok begendim.. renk seçimi yer seçimi vs detaylar kişiden kişiye gore degişir ama çok başarılı olmus, ellerinize saglık, hiç amatörce bir çalışmaya benzemiyor. eşyalarınızı yerlesştirdikten sonra da odanın bitmiş halinin birkaç fotografını gormek isterim

bencede gayet başarılı olmuş
her gün küflü duvara bakıp sinirlenmektense
hem el emeği hem çok hoş
ellerinize sağlık.

Çok güzel olmuş bende aynı dertten muzdaribim, beceremem diye birşey yapmıyorum...

çok çok teşekkür ederim canım tabiki yam anlamıyla bitince son resimleri ekliycem inşallah
bencede gayet başarılı olmuş
her gün küflü duvara bakıp sinirlenmektense
hem el emeği hem çok hoş
ellerinize sağlık.
çok teşekkürler evet hergün resmen damla damla akan sulara ve o küflere bakınca deliriyodum ama şimdi el emegime bakıyorum
Çok güzel olmuş bende aynı dertten muzdaribim, beceremem diye birşey yapmıyorum...
teşekkür ederim canım.sendede aynı dert varmış çok çok iyi bilirim bu lanet küfü çok çektim o duvara yatagımı koyuyodum ve bazanın içindeki herşey resmen küfleniyodu ama sanırım kurtulucam inşallah tekrarlamaz

çok güzel olmuş nasıl yaptınızk keşke yapım aşamasında da çekip resimler koysaydınız bizde öğrenirdik emeğinize sağlık

Değişik ve güzel bi çalışma olmuş ellerine sağlık

çok hoş olmuş elinize sağlık.nasıl yaptınız çoook merakettim.

çok güzel olmuş nasıl yaptınızk keşke yapım aşamasında da çekip resimler koysaydınız bizde öğrenirdik emeğinize sağlık

Değişik ve güzel bi çalışma olmuş ellerine sağlık

Ben de çok beğendim ellerinize sağlık. Çok hoş olmuş.

çok hoş olmuş elinize sağlık.nasıl yaptınız çoook merakettim.

çok çok teşekkürler arkadaşlar yapım aşamasında fotograf çekmek hiçç aklıma gelmedi gerçektende ama oturma odamdada uygulamayı düşünüyorum o zaman mutlaka çekerim.
ama kısaca anlatıyım kartonpiyer alçısı gerekiyo yapımı için.alçıyı hazırlama yöntemimde bi legenin içine suyu doldurdum ve üzerine avuçlarımla alçıyı alıp döktüm taki alçı dibe çökmeyene kadar sonra karıştırdım ve bekledim bi beş 10 dk ka yogurt kıvamına gelene kadar.o kıvamı tutturamassanız eger alçı ekleyebilirsiniz.daha sonra dubara bi kaç kırık yapmanız gerekiyo ben straforda uyguladıgım için straforun astarı tuttu alçıyı ama eger düz bi duvara yapıcaksanız ya duvara bi kaç cam çivisi çakın yada duvarı kırın bi çekiçle falan .alçıyı avcunuza sıgacak şekilde alıdım ve elimin tersiyle duvara yakın bi şekilde tabi duvara attım zaten hemen yapışıyo ve atar atmaz elimle alçıyı düzelttim taş görüntüsünün olması için çok çok düzeltmiyoruz sadece elimizle üzerinde gezdirerek alçıyı incaltiyoruz biraz bu şekilde legendeki alçı bitene kadar yaptım tabi alçı hemen sertleşen bişiy oldugu için alçıyı az yaptım.alçı bitince gelişi güzel bi şekilde elimizle çiziyoruz taş döşenmiş gibi.bu şekilde bütün duvarı bitirdim.boyamaya gelince akrilik boyalar var onlardan aldım ve az bişiy suyla karıştırdım ince bi fırça yardımıyla taşları boyadım ve bulaşık süngerini ıslatarak ters yüzeyiyle boyadıgım bölgekere hafif hafif sürterek hem rengini açmış oldum hemde alçıdaki şekile göre daha önde olan yerleri hafif beyazladı ve taş görüntüsünü verdi.bütün duvara bu işlemi yaptıktan sonra araları için daha koyu akrilik bi boya aldım ve aralarınada o renkten sürdüm daha sonra temiz bi fırçayı sadece hafif ıslatarak araları boyarken taşların üzerine gelen boyayı dagıttım ve sonuç buuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…