Yatak odamı boyayabilirmiyim?

maize

İki güzel kız annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
379
111
323
merhaba kizlar
yatak odami beyaza boyatmak istedim. esim yanaşmıyo.
bende dedim ozman ben kendim boyarım. ama hic bir bilgim yok. sizce beceri gerektiriyo mu. ve yahut beyaz ama hangi beyaz bunun kac tonu var. hangi fircalari almam gerek.
tecrübeli bayanlar lütfen fikri olan bana yardimci olabilir mi

Tam bilmiyorum ama beyaza boyamak eski boyanıza göre değişiyor. Öncesinde astardı sanırım beyaz hale getirilip üzerine boya sürülüyor. Yapabilirsiniz ya, neden olmasın çocuğunuz da varsa verin eline bir fırça eğlenceli bile olabilir :)

Görümcem ve eşi salonu boyadılar

Yani bazı yerlerini tonlama yaptılar

Bence sen de boyayabilirsin ama bir arkadaş yardımcın olsa yanında iyi olur

Sen merdiven tepesinde iken boyalı fırçanı uzatacak vs

Boya vs de bauhaus varsa orada yardımcı oluyorlar

Sabırlıysaniz neden olmasin.
Zira zimpara, astari, boyasi, vernigi derken evin batmasi, sökulmesi takilmasi artik kac kat boya yer kurumasi baya emek ve sabir ister.

Benim merak ettigim misalen kahverengi bir dolap veya kapi boyaniyor.
Zimpara, astar, vernik sonrasi yani kullanima hazir durumdayken bi carpma darbeyle kolayca kalkmazmi?
Alttaki renk ortaya cikar sanki.

Mantiken tirnagimiza surdugumuz ojeyi 3 kat sürsek i baz alip dusununce darbe cizikle soyuluyor.

Kafamda deli sorular.

Kullanacağınız boya normal plastik boya mı olacak yoksa silikon bazlı mı, su bazlı mı, saten boya mı? Saten boya da buz beyazını seviyorum güzel duruyor ama odanızın rutubetsiz ve kışın nem almayan bir oda olması lazım, rutubetli bir odaysa silikon bazlı boyalar daha iyi oluyor diye biliyorum, nalbura danışırsınız o size söyler mutlaka, fırça tavsiyesi de kestirmeler için fırça almalısınız, bir de rulo fırça aldınız mı tamamdır, rulo fırçayla boyamak kolaydır.

LezzetliCipetpet canım biz neyle boyamistik hatırlıyor musun?
Polisan'ın su bazlı bi boyasıyla boyamıştık ama adını tam hatırlamıyorum. 4 kat boyamıştık mor rengini beyazla kapatabilmek için...

Nalbura tahta, mobilya boyamak için lazım derseniz yardımcı olurlar. Fırça olarak da küçük rulo ve normal fırça kullanmıştık diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…