• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin ve ella ya rağmen hamile olabilir miyim..

Gocmenkizi7763

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
17
26
3
32
Merhaba. Ben 8 aydır yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum. Malesef bu hapı oldukça düzensiz kullandım. Saatlerine uyumadığım hatta ilaç almayı unuttuğum günler oldu. Eşimle her zaman ek korunma yöntemi de kullandığımız için fazla önemsemiyordum. Ancak tam da 2 gün önce yumurtlama günümde ek korunma yöntemimiz yırtıldı ve sorumsuzluğumun cezasını günlerdir stresle çekiyorum. İlişkinin bir gün öncesi doğum kontrol hapımı içmiştim. İlişkiden bir saat sonra da o günkü yasmin hapımı içtim. Ertesi sabah yani ilişkiden 11 saat sonra panik yapıp ella ertesi gün hapı içtim. Sonraki günlerde de yasmine devam ettim. Sizce hamilelik ihtimali var mı, ilacı bırakmalı mıyım, yoksa 6 tane hapım kaldı onları bitirip standart 7 gün arayı mı vermeliyim, ya da ilacı bırakıp adeti bekleyip adetin ilk günü sıfırdan mı başlamalıyım...Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Göğüslerim şiş ve hassas. Arada kasıklarıma ve üst karnıma belli belirsiz çok hafif baskı hissediyorum. İlacın yan etkisinden midir yoksa hamilelik belirtisi midir yoksa adet belirtisi midir diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim Fikirlerinizi bekliyorum

Tamamen psikolojiktir, kafanıza taktığınız için bu belirtileri hissediyorsunuz. Bu kadar hap ile rahim bile tembelleşmiştir zaten, isteseniz bile hemen gebe kalamayabilirsiniz. Gebelik düşündüğünüzde bile bir kaç ay önceden denemelere başlamalısınız derim. Adet olunca boşuna evham yaptığınızı görürsünüz, ama stres yapmayın ki adetiniz düzenli gelsin

Tamamen psikolojiktir, kafanıza taktığınız için bu belirtileri hissediyorsunuz. Bu kadar hap ile rahim bile tembelleşmiştir zaten, isteseniz bile hemen gebe kalamayabilirsiniz. Gebelik düşündüğünüzde bile bir kaç ay önceden denemelere başlamalısınız derim. Adet olunca boşuna evham yaptığınızı görürsünüz, ama stres yapmayın ki adetiniz düzenli gelsin
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim

Back