• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yasmin hap kullanmayı unuttum ne yapmalıyım

brnzml

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
4
0
86
merhaba yasmin ilaç kullanıyorum şu an 2.kutuda son haftadayım fakat son haftanın hangi günleri olduğunu bilmediğim 2 gün hap almayı unuttum o yüzden aklına gelince 2 tane iç kuralını uygulayamadım. 1 hafta sonra düğünüm var adetim tam düğüne denk geldiği için doktorum 2. ve 3. kutu arasında boşluk olmadan direk devam et adet olma demişti. fakat ben unuttuğum için şu an koyu kahve lekeler gelmeye başladı. bu durumda ne yapmalıyım eğer şimdi hapı bırakırsam tam düğünden sonra korunmamış olucam yardımcı olursanız sevinirim

merhaba yasmin ilaç kullanıyorum şu an 2.kutuda son haftadayım fakat son haftanın hangi günleri olduğunu bilmediğim 2 gün hap almayı unuttum o yüzden aklına gelince 2 tane iç kuralını uygulayamadım. 1 hafta sonra düğünüm var adetim tam düğüne denk geldiği için doktorum 2. ve 3. kutu arasında boşluk olmadan direk devam et adet olma demişti. fakat ben unuttuğum için şu an koyu kahve lekeler gelmeye başladı. bu durumda ne yapmalıyım eğer şimdi hapı bırakırsam tam düğünden sonra korunmamış olucam yardımcı olursanız sevinirim
hapı doktorun dediği gibi kullanmaya devam et koyu lekelenmeler dk hplarının yan etkilerinden biri bir keresinde bende unuttum bir günümü ilacı kullanmaya devam ettim birşey olmadı ama riski car yine de sen henüz evlenmemissin birşey olacagını sanmam ama bir daha kaybettiğinde 12 saat geçmeden üstünden ilacını al canım :)

çoğu zaman ilaçlar regl gününü baskılayamamaktadırlar. ayrıca 2 tane ilaç iç kuralı diye birşeyi hormon ilaçlarında uygulamamakta yarar var. unuttuğun yerden normal bir şekilde devam et. birde doktor nasıl 2. ve 3. kutu ilaç arası boşluk bırakmadan devam et demiş şaştım kaldım. regl olmamak adına kendi sağlığınla oynama bence. bu tür ilaçlar kişilerin bünyesinde ciddi sıkıntılar yarata biliyor.
tabi ki kişinin kendi tercihi.

evet lekelenmeler yan etkilerinde var fakat ben 2 gün unuttuğum için hormanlar kutu bitmişte adet olması gerekiyormuş gibi davranıp kanamamı geri çekmiş oldu. ben şimdi bugün bıraksam yani 2. kutunun bitmesine 3 gün kala kutuyu bırakmış oluyorum 1 hafta sonra tekrar başlasam düğün günüde dahil 3 defa hapı kullanmış olucam o zaman koruyucu etkisini gösterir mi

evet lekelenmeler yan etkilerinde var fakat ben 2 gün unuttuğum için hormanlar kutu bitmişte adet olması gerekiyormuş gibi davranıp kanamamı geri çekmiş oldu. ben şimdi bugün bıraksam yani 2. kutunun bitmesine 3 gün kala kutuyu bırakmış oluyorum 1 hafta sonra tekrar başlasam düğün günüde dahil 3 defa hapı kullanmış olucam o zaman koruyucu etkisini gösterir mi
hapı kullanmaya başladığın ilk hafta korunman lazım daha sonra tam koruma başlar canım

Back