yasmin doğum kontrol hapı hakkında bilgi lütfen

kızlar daha öncede yazığım gibi bu ilaç yüzünden akciğer embolisi geçirdim. tadevi başlar başlamaz antibiyotik kullanmaya başladım (augmentin).

sonrasında da yoğun tedaviden dolayı kaçınılmaz son candidayla karşı karşıya kaldım. neyse ilk başlarda gidemedim doktora çok ağrılarım vardı evden bile çıkamıyordum. ama şikayetlerim çok artınca mecbur güç bela gittim. candida vajinit tanısı koyuldu fitil verildi buraya kadar herşey iyi. ama bunca yıl okumuş ve tıp fakültesinde poliklinik doktoru olmuş, nasıl olduysa, kişi yoğun enfeksiyon varken smear aldı. 1 hafta sonra sonuç çıktı ASCUS! daha önce hiç duymamıştım hayatımda..
doktor aynen şöyle dedi; sizde bazı hücreler var ama önemi belirsiz yani iyi huylu da olabilir kötü huylu da..kötü huyluysa nolcak dedim. rahmi alabiliriz ama sizin çocuğunuz yokmuş isterseniz bi kısmını alırız neyse neyse siz bunları düşünmeyin şimdi gidin biyopsi tarihi alın rahimden parça alınıcak! bunları dedi ve bana 27 mayıs a gün verildi. 3 ay hiçbişiy düşünmeden beklemem gerekiyomuş!

daha fazla uzatmadan kendime tabi ki çok cici bir kadın doğum doktoru buldum gittim konuştum iyileştikten sonra tekrar bakarız smear e muhtemelen enfeksiyondandır dedi. ASCUS olsa bile ne rahim alması çocuk bile yaparsın bu hiçbişiye engel değil sadece kontrol edilmesi gereken bi durum dedi.

Sonuçta dün aldım smeari ascus mascus yok! enfeksiyondan kaynaklanan bir durummuş. ama ben nerdeyse 20 gün uyumadım ağzım yüzüm stresten yara içinde. demem o ki ben yasmini kullanırken hiç yan etki görmedim ne psikolojik ne de fizyolojik ama sonuç ortada. gidip hastaneye çoluk çocuğun demesiyle başlamayın bu ilaca kendinize güvenilir ve tecrübeli bir doktor bulun gerekli kontrollerinizi yaptırın ve öyle kullanın.

ben 26 yaşındayım ve bu yaşta birdenbire bunca şey yaşamak çok zor geldi bana. paylaşmak istedim..
Merhabalar aktif kullanıyor musun aynı durumları yaşadım sorum olacaktı