Yaşlılarda ölüm belirtisi

Merhabalar,
Önceki konum okuyan bilir, 90 yaşında babaannem şiddetli bacak diz ağrısı nedeniyle yürüyemez duruma geldi. Bu sabah artık ağrıdan bağırmaya başladı ambulans ile hastaneye götürdük. Kalpte, kan tahlilinde birşey çıkmadı. Doktorlar bacakta kırılma veya pıhtı atmasından şüphelendiler film çekildi onlar da temiz.
1500 tl ye iki dize de birer iğne vurdular eve gönderdiler. Henüz bir faydası olmadı tabi birkaç güne belli olur şuan yürüyemiyor.
Her gören değişik yorumlar yapıyo yaşlılık ölüm belirtisi diyerek.
Yok burun düşmesi, yok kol arkasının aşırı sarkması vs vs.
Sizlerin duyduğu ve gerçekten karşılaştığınız belirti örneği varsa paylaşabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler
Sakamisin sen ya!
Ne yapacaksin,cukur mu kazacaksin arka bahcede simdiden?
Yanina bir tane daha kaz,kime nasip olur belli olmaz:işsiz:
Daha az once babannemi hatirlayarak burnumun diregi sizlamisken gördüğüm konuya bakin😢

Genel cerrah olan abimin yıllar önce anlattığı bir hatırası geldi aklıma:
90 yaşında bağırsak kanserinden yaşlı bir teyzeyi ameliyat etmişler. Damadı abime sormuş"ne kadar yaşar" cevap: Allah bilir onu, belki siz ondan önce ölürsünüz... Ertesi gün eve geldiğinde "böyle olmuştu. Adam dün trafik kazasında ölmüş" demişti.

Boşa demiyorlar, yatan değil de vadesi yeten ölür.
Duasını almaya bakın...
Benimde komşum gelini ile birlik oturuyordu hiç anlaşamıyorlardı gelin hamile kalınca ben kv hiç sevdirmeyecegim gostermiycem diye diye 9 ay geçirdi doğum yapınca hastalığı varmış atak geçirdi ve vefat etti bebeği kv büyüttü kimin ne olacağı hiç belli olmuyor

Merhabalar,
Önceki konum okuyan bilir, 90 yaşında babaannem şiddetli bacak diz ağrısı nedeniyle yürüyemez duruma geldi. Bu sabah artık ağrıdan bağırmaya başladı ambulans ile hastaneye götürdük. Kalpte, kan tahlilinde birşey çıkmadı. Doktorlar bacakta kırılma veya pıhtı atmasından şüphelendiler film çekildi onlar da temiz.
1500 tl ye iki dize de birer iğne vurdular eve gönderdiler. Henüz bir faydası olmadı tabi birkaç güne belli olur şuan yürüyemiyor.
Sizlerin duyduğu ve gerçekten karşılaştığınız belirti örneği varsa paylaşabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

Deli saçması yok öyle bir şey
İnsanlarda bir ölüm hali oluyor ama onu görünce anlıyorsunuz zaten
Kol sarkmasını nerelerinden uydurmuşlar acep güldüm ya töbe töbe🙈

Yaşlı bakmayan anlamayamaz inanın hem psikolojik hem bedenen çok ağır. Ona bakarken eriyen anneme babama üzülmem kadar normal ne olabilir?
Çok iyi anlıyorum.
İlkokula giderken anneannem felç olmuştu, ortaokula giderken babam... Annem 25 yıl (10 yılı her ikisine birden) hiç yüzünü ekşitmeden, incitmeden baktı...
Ne zaman her ikisi de vefat etti, annem hasta oldu...
Kabul ediyorum, kolay değil...
Ama bilmiyorsunuz ki, sizin annenizin yaptığı bu insanlık Allahın nasıl bir lütfuna mazhar oluyor...ve...olacak...

Kabul edin ki bu yaşlı teyzemizin tek çocuğu anneniz...
Varsın diğerleri sahip çıkmasın... Onların yapmadığına öfkelenerek sabrınızı tüketmek yerine, tüm sabrınızı size düşen insanlığınızı yapmaya, merhametini göstermeye harcayın.
Allahım yüreğinize ferahlık, işlerinizde kolaylık versin.
Üzülmeyi, şikayet etmeyi, elinizde olmayanlarda çözüm aramayı bırakın, ne yapabilirsiniz, sizin elinizden ne gelir? bunlara odaklanın.
Yatılı bakıcı düşünebilirsiniz.

Allah her şeyin hayırlısını versin. Ölsün diye gözünün içine bakılacağını bilse ölmek için dua ederdi belkide.
Size ne yaşattıda bu kadar karardı kalbiniz bilmiyorum ama ölmedi diye dertleneceğinize bana benim gibi torun verirse Allah ne olacak diye dertlenin bence

Ben annenizin sizin kadar olayı abarttığını bile sanmıyorum. Annem yoruluyor annem üzülüyor diye drama kraliçeliği yapan sizsiniz bence. Anneniz kaç yaşında kadın durumdan rahatsız oluyorsa düzeltme yolunu da kendi bilir. Düzeltmek için adım atmazsa da herkes kendi seçimlerini yaşar, siz kendi hayatınıza bakın.
Ayrıca babaanne sizi büyütmüş anne çalışırken hiç mi sevginiz, minnet duygunuz yok? İnsan bunu içinden düşünse bile dile getiremez utanıp da.

Ben bakıyorum şuanda alt değişimine kadar
Keşke burda olsam hep birkaç gün sonra iş nedeniyle dönmek zorundayım. Anneme üzülüyorum hak verin bence
Neye hak vericez hanımefendi annenize üzüldüğünüzün yarısı kadar o kadıncağıza üzülmüyorsunuz.
bacakları çok ağrıyormuş umurunuzda bile değil nasıl yardımcı olsak ağrısını hafifletsek diye soracağınıza ölürmü belirtimi diyorsunuz ya Allah hepimizi sizin gibilerden muhafaza etsin.
tam bir yürüyen belirtisiniz hem merhamet ölümü hem Allah korkusu ölümü hem insanlık ölümüsünüz resmen.
hiç aklınıza geldimi o kadıncağızın ölümünü umaçağınıza annenizin ölümünü umun mesela o zaman kurtulmuş olur sizde üzülmezsiniz.
size söyleyecek Okadar şey varki kalbimde ama birinin ölmesini dört gözle bekleyen birine ne desen boş.Rabbim kimseyi sizin seviyenize indirmesin

Ben bakıyorum şuanda alt değişimine kadar
Keşke burda olsam hep birkaç gün sonra iş nedeniyle dönmek zorundayım. Anneme üzülüyorum hak verin bence
Hak verip vermeme meselesi değil ki. Insan yükü ağırdır doğru. Bakması gereken de baban, annene üzülüyorsan babanla konuş evlatlık vazifesini yerine getirsin.

Yaşlı bakmayan anlamayamaz inanın hem psikolojik hem bedenen çok ağır. Ona bakarken eriyen anneme babama üzülmem kadar normal ne olabilir?
Yaşlı baktım canım rahmetli babaanneme baktım.
tek başıma altını temizlemeye çalışırken 2 fıtık sahibi oldum.omuz ve kol kasım yırtıldı.2 tane ağır genetik kronik hastalığım var.babaannem beni bile hatırlamıyordu bulaşık deterjanı yemeğe kalkıyordu ayaktaysa oturmayı akıl edemiyordu ağzındaki yemeği nasıl yutacağını bile unutmustu.
4 sene baktım19 yaşımdan 23yaşıma kadar.Rabbine kavuştuğunda en çok benim içim yandı.34 yaşındayım düşünüp ağlamadığım tek günüm yok.keşke hayatta olsaydı varsın beni tanımasaydı ama nefesini duyabilseydim.saçsız başından bikez daha öpebilseydim.
ahirette Rabbim izin verecekmi acaba görüşmemize.
yaşlı bakmayan değil vicdanı olmayan sizin gibi anlayamaz.
o ananız babanız ağaç kavuğundanmı çıkt.o kadın babanızI büyütürken bedenen ve psikolojik olarak hiçmi çökmedi.ah şu çocuk ölsede kurtulsammı dedi.anneniz kendi annesi aynı durumda olsa yok ben bakmam çok zor eriyip bitememmi diyemekti.ağır saçmalıyorsunuz.Allah kalbinizi yumuşatsın

Yaşlı baktım canım rahmetli babaanneme baktım.
tek başıma altını temizlemeye çalışırken 2 fıtık sahibi oldum.omuz ve kol kasım yırtıldı.2 tane ağır genetik kronik hastalığım var.babaannem beni bile hatırlamıyordu bulaşık deterjanı yemeğe kalkıyordu ayaktaysa oturmayı akıl edemiyordu ağzındaki yemeği nasıl yutacağını bile unutmustu.
4 sene baktım19 yaşımdan 23yaşıma kadar.Rabbine kavuştuğunda en çok benim içim yandı.34 yaşındayım düşünüp ağlamadığım tek günüm yok.keşke hayatta olsaydı varsın beni tanımasaydı ama nefesini duyabilseydim.saçsız başından bikez daha öpebilseydim.
ahirette Rabbim izin verecekmi acaba görüşmemize.
yaşlı bakmayan değil vicdanı olmayan sizin gibi anlayamaz.
o ananız babanız ağaç kavuğundanmı çıkt.o kadın babanızI büyütürken bedenen ve psikolojik olarak hiçmi çökmedi.ah şu çocuk ölsede kurtulsammı dedi.anneniz kendi annesi aynı durumda olsa yok ben bakmam çok zor eriyip bitememmi diyemekti.ağır saçmalıyorsunuz.Allah kalbinizi yumuşatsın

Allahım sen esirge yarabbim.
Yaşamın da ölümün de hayırlısını ver.
86 yaşındaki babannem hastalandığında bir hafta iki gözüm iki çeşme ağladım. Çok şükür iyileşti. Siz Nasıl kıyıp da böyle şeyler söyleyebiliyorsunuz?
İnsan eti ağırdır Evet bakması çok zor. Annenize çok üzülüyorsanız yardım edin, ölsün diye kadıncağızın gözünün içine bakmayın emin olun fark ediyordur.Kazık çakmadı dünyaya, elbet ölüp gidecek. En azından duasını alın.

86 yaşındaki babannem hastalandığında bir hafta iki gözüm iki çeşme ağladım. Çok şükür iyileşti. Siz Nasıl kıyıp da böyle şeyler söyleyebiliyorsunuz?
İnsan eti ağırdır Evet bakması çok zor. Annenize çok üzülüyorsanız yardım edin, ölsün diye kadıncağızın gözünün içine bakmayın emin olun fark ediyordur.Kazık çakmadı dünyaya, elbet ölüp gidecek. En azından duasını alın.
Kimin ne kadar ömrü olduğunu biz bilemeyiz.rızkıda veren Rabbim ömrüde veren Rabbim ölümüde veren Rabbim.Ramazan rahmet bereket merhamet ayıdır ama işte anlayana...
babaannenize hayırlı sağlıklı bereketli bir ömür dilerim size de tabii.ne mutlu sağ ve sizin sevginize sahip...

Allah size merhamet versin babanıza bakmış büyütmüş size bakmış anneniz çalışmış hastalanmış yatmış bakicaksiniz tabiki saglamken üzerine düşeni yapmış anne babaniza onun sevabı yeter böyle büyük laflar etmeyin kimin ne olucagini bilemezsiniz anneniz babanız yatsa kardeşim baksın dersiniz siz Allah akıl fikir versin

Tabiki yardım ediyorum ama ben burda yaşamıyorum normalde. Home office çalışmaya geçtiğimiz için 1 aydır yanlarındaydım birkaç güne dönmem gerekiyor iş dolayısıyla.
İnanın ben de ağlıyorum burada yazıldığı gibi insafsız değilim. Annemin babamın haline üzülüyorum.
Baban yardım etsin gibi yorumlar yazılmış. Tüm gün çalışıyor üstelik kolları rahatsız ağır kaldıramıyor.
Bir yandan kardeşim sınava hazırlanıyor o etkilenmesin diye uğraşıyorum.
Belki kendi kendime yapıyorum ama çok etkileniyorum, çok üzülüyorum hem babaanneme hem aileme. Onların da ömürleri hasta bakmakla bitecek. Diğer yandan anneannem hasta. Daha önce dedem çok uzun yıllar çekti.
Kendimi bildim bileli ailem yaşlı bakımıyla uğraşıyor. Allah daha büyük dert vermesin yardımcımız olsun

Merhabalar,

Şimdiden teşekkürler
Ah güzel kardeşim endişelerini anlayabiliyorum. Size kolaylıklar diliyorum. Babama baktık biz de yatalak halı iki yıl sürdü millet neler neler dedi kulak asmadik. Babam ölmeden üç gün önce evde bakım görevlileri geldi artık sizi aşıyor bilgili bakıcı bulun dediler. Ben o sırada başındayım son gecesinde zorla mama verdim iki tatlı kaşık anca yiyebildi , eve huzurla döndüm ertesi sabah ölüm haberini aldım. Belli olmaz öyle diyenlere kulak asmayin. Herkes yeri gelince hayırlı evlat olur böyle dönemlerde bu kişilerin sayısı azalır. Size canı gönülden kolaylıklar diliyorum.

Ah güzel kardeşim endişelerini anlayabiliyorum. Size kolaylıklar diliyorum. Babama baktık biz de yatalak halı iki yıl sürdü millet neler neler dedi kulak asmadik. Babam ölmeden üç gün önce evde bakım görevlileri geldi artık sizi aşıyor bilgili bakıcı bulun dediler. Ben o sırada başındayım son gecesinde zorla mama verdim iki tatlı kaşık anca yiyebildi , eve huzurla döndüm ertesi sabah ölüm haberini aldım. Belli olmaz öyle diyenlere kulak asmayin. Herkes yeri gelince hayırlı evlat olur böyle dönemlerde bu kişilerin sayısı azalır. Size canı gönülden kolaylıklar diliyorum.

Çok sağolun, babacığınızın mekanı cennet olsun

Tabiki yardım ediyorum ama ben burda yaşamıyorum normalde. Home office çalışmaya geçtiğimiz için 1 aydır yanlarındaydım birkaç güne dönmem gerekiyor iş dolayısıyla.
İnanın ben de ağlıyorum burada yazıldığı gibi insafsız değilim. Annemin babamın haline üzülüyorum.
Baban yardım etsin gibi yorumlar yazılmış. Tüm gün çalışıyor üstelik kolları rahatsız ağır kaldıramıyor.
Bir yandan kardeşim sınava hazırlanıyor o etkilenmesin diye uğraşıyorum.
Belki kendi kendime yapıyorum ama çok etkileniyorum, çok üzülüyorum hem babaanneme hem aileme. Onların da ömürleri hasta bakmakla bitecek. Diğer yandan anneannem hasta. Daha önce dedem çok uzun yıllar çekti.
Kendimi bildim bileli ailem yaşlı bakımıyla uğraşıyor. Allah daha büyük dert vermesin yardımcımız olsun
Peki ne yapsınlar yıllarca beraber yaşamışlar o kadın babanızı doğurmuş büyütmüş sizi büyütmüş ve doğal olarak yaşlanmış yatağa düşmüş.Ve aileni tebrik ediyorum seve seve bakıyorlar ne güzel sevap kazanıyorlar.Omurlerini yaşlı bakmakla mı curutsunler çok büyük bir laf.Belki yarın babaanneniz diger gun annenneniz vefat eder Allah koruusn o zaman refaha mı erecekler?Bunun garantisi var mı?Ne güzel ailenin sağlığı yerinde ki bakıyor hadi sağlıkları bakacak güçleri olmasaydı babaannede diğer çocuklarda olsaydı mutlu mu olacaktınız?Yada annenizle beraber yaşadınız yatağa düşene kadar Allah korusun ne diyeceksiniz al kardeşim birazda sen mi bak?
Yaşlı bakımı çok çok zordur bilirim ama bir çocuk büyütmekte aşırı derecede zordur.Rabbim kimseyi ele ayağa düşürmesin.
Benim annem de baktı dedeme sağ olsun şimdi babaannem yanında Allah korusun ona birşey olsa ona da bakacak ve ben üzülmek yerine seviniyorum ne buyuk bir iyilik yapiyor diye.

Back
X