yaşanılacak mekan

P

Pamuk

Ziyaretçi
kızlar biliyorsunuz yeni mezun oldum ve iş arıyorum

muhtemel iş yerlerimden biri silivride.... ben ankarada yaşıyorum (yani ailem ankarada) dolayısıyla nerede iş bulursam oraya taşınıcam ve tek başıma yaşıycam.

şimdi sorun şu; eğerki silivrideki işe girersem, silivride mi yaşamalıyım yoksa her gün 1 buçuk saat gidiş bir buçuk saat geliş olmak üzere 3 saatimi yolda geçirip istanbulda mı yaşamalıyım?

erkek arkadaşım istanbulda avrupa yakasında yaşıyor. yakın olmak istiyoruz elbette ama açıkcası her gün 3 saat yol bana zor geliyor.

bi savunmam vardı, silivride ev kiraları daha ucuzdur diye ama internetten araştırdım pek de öyle ucuz değil silivride ev kiraları, 75 metre kare eve 500 YTL kira istiyorlar, bizim evimiz 170 m2 ki gayet merkezi bi yerde (Ankara'da tabi) 650 YTL ya da onun gibi biey kiramız...

evet kızlar sizin de fikirlerinizi alıyım dedim. daha iş garanti değil ama hadi gel başla denirse tereddüt etmek istemiyorum kararlarım konusunda. erkek arkadaşımın ailesinin karşısında kararsız kalmak istemem (hayatıma müdahale etmeye çalışmalarını istemiyorum)...

bu arada silivri kışın soğuk olur filan demeyin ben Ankara'nın soğuğuna alışık hatta çok seven bi insanım kaydirigubbakcemile3

Öncelikle İstanbul' da hangi semtte oturacağına bağlı. Örneğin; Avcılar, Büyükçekmece civarı düşünüyorsan, Silivri' ye gitmek sorun bile değil. :eek:

avcılar büyükçekmece filan da çok uzak ama canım ya senağlama

ama kira sorunum var 500-600 YTL ye düzgün bi ev bulabileceğim bir semptte oturucam elbet.

her gün servis götürüp getiricek işe ama ya servisi kaçırırsam korkusu da var elbet, nasıl giderim servisi kaçırırsam istanbuldan silivriye

maaşın kiranı karşılamana ve birikim yapmana yetecekse silivride tek başına kal derim hadi yazın yol önemli değil çekilir de bide bunun kışı var trafiği var en iyisi işyerine yakın oturman
ama bu şartlara da uymuyorsa hiç değerlendirme bile

maaşın kiranı karşılamana ve birikim yapmana yetecekse silivride tek başına kal derim hadi yazın yol önemli değil çekilir de bide bunun kışı var trafiği var en iyisi işyerine yakın oturman
ama bu şartlara da uymuyorsa hiç değerlendirme bile

aynen senin gibi düşünüyorum ama kız başına silivride ne yapıcaksın yorumlarına maruz kalıyorum... maaş eğerki kiramı karşılayıp geçinmemi sağlamıycak olursa elbette girmem o işe, sürünmek için istanbula gidilmez elbet...

avcılar büyükçekmece filan da çok uzak ama canım ya senağlama

ama kira sorunum var 500-600 YTL ye düzgün bi ev bulabileceğim bir semptte oturucam elbet.

her gün servis götürüp getiricek işe ama ya servisi kaçırırsam korkusu da var elbet, nasıl giderim servisi kaçırırsam istanbuldan silivriye

maaşın iyiyse hergün git gel o zaman,servis içinse erken kalkarsın artık...kaydirigubbakcemile

aynen senin gibi düşünüyorum ama kız başına silivride ne yapıcaksın yorumlarına maruz kalıyorum... maaş eğerki kiramı karşılayıp geçinmemi sağlamıycak olursa elbette girmem o işe, sürünmek için istanbula gidilmez elbet...

o kız başına evde kalınmaz muhabbetleri eskidendi be pamukçum şimdi nerde iş bulursa herkes oraya gidiyo
takma kimseyi sen mutlu olucaksan ayaklarımın üzerinde durabilirim diyosan duyma kapa kulağını çatlak seslere yerimseniben

işinizin,evinize yakın olması bir avantajdır...
hem zaman açısından,hem masraf açısından...
günde 3 saat çok uzun bir zaman...
silivride 500 ytl diyorsunuz...
yol masrafınıda kattıktan sonra hesabınızı yapın...
en mantıklısına karar vereceğinize inanıyorum...
sevgiler...

Kız başına Silivri' de ne yapacaksını pek anlayamadım CADIARZU
Silivri' de güzel bir yer bence.
Sen nereleri düşünüyorsun canım?

:1hug:

kendi özel arabamla gidip gelicek olsaydım direk silivri derdim ama iş yerinin servisi götürüp getiricek, yol masrafını o yüzden hesaba katmıyorum...

istanbulu düşünmemin sebebi eğerki silivride oturursam sevgilimi anca hafta sonları görücem gene çok bi farkı olmıycak ankarada olmamla...

ahh ah bakırköydeki iş olsaydı hiç böyle şeyleri düşünmem gerekmiycekti senağlama

Kız başına Silivri' de ne yapacaksını pek anlayamadım CADIARZU
Silivri' de güzel bir yer bence.
Sen nereleri düşünüyorsun canım?

:1hug:

walla ben de anlamadım canım

neden dediğimde bir cevap alamıyorum. ama aldığım ve anlam veremediğim bir cevabı söyliyim, "devlet iş yerlerini şehir dışına taşımaya çalışıyor sen iş yerinin olduğu yere taşınmayı düşünüyorsun, mantıksız bir düşünce" yorumunu aldım bana işi ayarlıycak olan kişiden...

dediğim gibi silivriden tek tereddütüm sevgilimi hafta sonları görücek olmak :1no2:

istanbulda nereleri düşündüğümü inan hiç bilmiyorum şu anda. ama güngören düşünmediğimi biliyorum kaydirigubbakcemile3 sevgilimin ailesi orda da onlardan uzak olucam mutlaka :eek:

CADIARZU o zaman şöyle yapman lazım benim fikrim.
Ortada bir yerde ev tutman lazım.
Hem sevgiline yakın olmalısın hemde işine.
Şirinevler, Sefaköy, Avcılar, Parseller, Esenyurt ve Büyükçekmece
hihoyyyt
Bu semtler Silivri - Güngören hattı arasında. :kahve:
Ve hepside E-5 üzerinde olduğundan ulaşımı kolay. Yolda çok fazla vaktin geçmez.

bu bahsettiğin yerlerden silivri tahmini ne kadar sürer?

bi de esas sorun, diyelim servisi kaçırdım, ilk etapda arabam da olmaz muhtemelen, bu yerlerden silivriye nasıl gidebilirim sabahın kör saatinde?

Tahmini olarak;
Şirinevler ve Sefaköy 45 dakika desem,
Avcılar, Parseller ve Büyükçekmece 30 dakika. 3 aşağı 5 yukarı böyledir.
Servisi kaçırırsan eğer tek vesait ile gidebilme imkanın var, az önceki msj dediğim gibi bu semtler e-5 üzerinde sorun olmaz yani.
:eek:

Tahmini olarak;
Şirinevler ve Sefaköy 45 dakika desem,
Avcılar, Parseller ve Büyükçekmece 30 dakika. 3 aşağı 5 yukarı böyledir.
Servisi kaçırırsan eğer tek vesait ile gidebilme imkanın var, az önceki msj dediğim gibi bu semtler e-5 üzerinde sorun olmaz yani.
:eek:

hmmm süpermiş o zaman

buraların kiraları da bildiğim kadarıyla istanbul içindeki kadar yüksek değil uzak olduğu için

görüşmeye gittiğimde bu yönde bir araştırma yapmak lazım o zaman

bence işine yakın yerde yani silivrede oturman
çünkü çok yorulacaksın.
iş verimliliğini bile etkileyebilir.

birde ev kiralarına internetten bakmışın.
eminim daha uygun evler vardır
herkes kiracı bulmak için nete vermiyor.

çalışmaya başladığında biraz kirası yüksekte oturursun ama
orayı öğrenince eminim daha uygun evler vardır.

umarım herşeyin hayırlısı olur.

Oturulan muhit önemlidir. Hele ki "kız başına" ev kiralayacaksan. Akşam karda kışta işinden evine dönerken yolda peşine takılan olur, para isterler, rahatsız ederler filan... Eskiden çevre komşular sahip çıkarmış şimdi kim kime dum duma İstanbul`da. Kaldı ki Silivri sayfiye gibi bir yer, kışın kaç kişi yaşıyordur ki orada? Desen ki fabrika lojmanı vs var hadi neyse.

Hergün Tuzla- Topkapı arasında gidip gelen insanlar tanıdım ben. İş için. Gebzeden kalkıp Karaköye geçenler...Uğur Mumcudan Seyrantepeye, Güneşliden Maslak`a gidenler. Az buz yol değil, çoğu da aktarmalı güzergah. Yine de bunu yapanlar çok, İstanbulda yaşayanlar alışkındır trafiğine. Ankaralıya zor gelebilir :KK66: Ancak, yerinde olsam zor zamanda bana yardım edebilecek birilerine yakın oturmak öncelikli tercihim olurdu; bunun hastalığı var, acil durumu var, kısacası dünyanın 1000 türlü hali var.
Söylediğin güzergahta E5 üzerinde devam eden bir raylı sistem çalışması var, ola ki geç kaldın kaçırırsan servisi filan bundan da faydalanabilirsin belki.

X