yaşanacak şehir tavsiyesi istiyorum

Beta

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
426
179
Merhaba kk bayanları
Bu işin içinden çıkamaıyorum.sorunum şu ki; yaşadığım şehir çok nemli,güneşli gün sayısı az bi şehir.kışın 2-3 gün aralıksız süren yağmurları var,dışarıya çıkmak hele çocukla ve de arabasız mesele ! benim güneş görmediğim zaman enerjim düşük ve moralsiz oluyorum.zaten çamaşır kurutmak büyük bir sorun
Ben şehir değişikliği yapmak istiyorum ama karar veremiyorum,dedim ki sizlere sorayım.
Güneşli günü fazla,havası kuru,insanları sıcak,komşuluk ilişkileri olan,insana değer veren,çocuk yetiştirmenin kolay olduğu,eğitim olanakları güzel bir şehir tavsiyesi istiyorum,bilmem çok mu fazla şey istiyorum :)))

aynı ben :-) hatta sırf yağmurlu, güneşsiz havaları sebebiyle herkesin bayıldığı doğu karadenizi bir türlü sevemem, kasvetli geliyor, ruhum daralıyor,

ben istanbuldayım ama imkanım olsa ege ya da akdenizde bir yere taşınmayı isterdim, size de oraları tavsiye ederim..

izmir izmir izmir,,,
burnumun direği sızlar benim nazlı şehrimi görünce,,,
hayat ucuz,,, istanbul ile karşılaştırınca,,,,
hafta sonu her yer deniz,,,
insanlar çok modern,,,
komşuluk ilişkileri mesafeli ama çok güzel,,,
herkes kibar,,,
ayyy nasıl özledim,,,,
semt önerisinde de bulanabilirim,,,
memur musunuz???

evet memuruz
güneydoğuyu düşünmüyorum eğitim olanaklarından,küçük çocuklarım var

ya bi anda cvp aldım sevindirik oldum:KK68:
bi de herkes izmir diyo şaşırdım yani

Kesinlikle Alanya Günessiz gün Geçmez, komşuluk iliskileri sanki akraba gibi.
Arabasız her yere gidebilirsiniz. Tabi Alanya ilçe Antalyanin bir ilçesidir. Büyük bir yer olsun derseniz Antalya iyidir. Tam istediniz gibi.

Merhaba kk bayanları
Bu işin içinden çıkamaıyorum.sorunum şu ki; yaşadığım şehir çok nemli,güneşli gün sayısı az bi şehir.kışın 2-3 gün aralıksız süren yağmurları var,dışarıya çıkmak hele çocukla ve de arabasız mesele ! benim güneş görmediğim zaman enerjim düşük ve moralsiz oluyorum.zaten çamaşır kurutmak büyük bir sorun
Ben şehir değişikliği yapmak istiyorum ama karar veremiyorum,dedim ki sizlere sorayım.
Güneşli günü fazla,havası kuru,insanları sıcak,komşuluk ilişkileri olan,insana değer veren,çocuk yetiştirmenin kolay olduğu,eğitim olanakları güzel bir şehir tavsiyesi istiyorum,bilmem çok mu fazla şey istiyorum :)))
orda degilim ama bence bursa :)

Bursa veya antalya/alanya ikisi de birbirinden güzel yaşanılacak yerler

Direkt şehir veremem ama ucuzluk olsun, havası kuru, yaz kış rutubeti nemi olmasın, iliklere işleyen soğuğu olmasın diyorsanız mutlaka Ege.

Hele birde deniz, kum, güneş diyorsanız Ege'yi iyi düşünün, kiralarda İstanbul'la kıyaslayınca gayet uygundur, satılık evlerde bulunduğu yere göre değişir lakin satılıklarda da İstanbul'dan daha ucuz.

Kışın yağmuru yok mu? Var bir başlarsa öyle bir yağar ki mübarek, gökten rahmet iner ama bu yağışları taş çatlasın 2 ay görürsünüz, diğer 10 ay hava mis gibidir.
Sizin bile enerjinize yansıyacaktır Ege'de yaşamak:KK66:

bursada yaşadınız herhalde nasıldır bursa?
Bursa da dogdum büyüdüm.Şuan İstanbuldayım ve inanılmaz özlerim. Doğa dersen doğa,deniz dersen deniz,Yıldırımı asla tavsiye etmem ama nilüfer ve osmangazinin bazı bölgeleri çok güzeldir insanları da aynı şekilde.

bursada yaşadınız herhalde nasıldır bursa?
yasamadim ama gittim gezdim kaldim gordum : )
hem bir Osmanli sehri.. buram buram tarih ve maneviyat var..
hem deniz hem de Uludag bir arada..
sonra cok gelismis ve diger buyuk sehirlere de yakin bir yer..
yerlileri de kulturlu insanlar genel olarak.. buyuk sehirlerin asiri kalabaligi da yok..
oyle : )

çok tşk ederim içten cevaplarınız için hepinize
okurken bile içim açıldı
izmir uzak,aileme uzağım daha da uzaklaşmış olurum,marmara bölgesindeyim
bir de daha muhafazakar bir yer daha iyi olur benim için

ama izmirde aklım/kalbim kalacak :))

X