Yaşam Dersleri-4

TUANAY

Allahım şükürler olsun
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2007
3.522
4
47
Yeniden Merhaba,iki Günlük Aradan Sonra Bugün Dördüncü Dersimizle Yeniden Biraraya Geldik...

Bugün Biraz Genel Duyarlilik Aliştirmalari Yapacağiz...
Yaşam,uzun Soluklu Bir Süreç...yaşamin Mücadeleden Ibaret Olduğuna Inanirsan,senin Için Aynen öyle Olur:herşeye Ve Herkese Karşi Zorlu Bir Savaş.tadini çikarttiğin Birkaç Mutluluk Aninda Kendini Galip Gibi Hissedersin,ama Geniş Anlamda Kadere Karşi Hep Yenildiğini Sanirsin.seni Bu Duruma Yönlendiren Ve Orada Saplanip Kalmana Neden Olan şey Kader Değildir Halbuki.o,senin Kendi Fikrin,kendi Deneyimlerinle şekillendirdiğin Durumlara Ait Aldiğin Kararlardir.

Yaşami Savaş Gibi Değil De,oyun Gibi Görmeye Karar Verirsen
Bir Kaç Dakika Içinde Muazzam Bir Rahatlama Ve Hafiflik Hissedeceksin.
Bir Oyunu Kaybetmek,savaşta Yenik Düşmek Kadar Insani üzmez çünkü.eğer Oyun Olduğunu Bilirsek,bu Oyunu Kazanmak Için Elimizde Pek çok Firsat Olduğunu Da Bilmemeiz Gerekir.buna Karşin Yaşama Acimasiz Bir Savaş Gözüyle Baktiğimiz Anda Bu Mücadeleye Baştan Korku Yüklü Olarak Başlariz Ve Kazanma şansimizi Daha Baştan Bloke Ederiz.

Bütün Enerjiler Serbestçe Akmak,boşalmak Ister.bir Gül,ya Başaramazsam Diye Korku Dolu Bir Savaş Vererek çiçek Açmaz.
öylesine çiçeğe Durur,çünkü Bu Yetenek Onun Yaradilişinin Bir Oyunudur.her Varlik Neye Ihtiyaç Duyuyorsa Onunla Donatilmiştir,aksi Halde Yaşamini Sürdüremez.
Yalnizca Biz Insanlar,hakkimizi Elde Etmek Için Güç Kullanmamiz Gerektiğini Düşünür,hata Yapariz.dişimizi Sikar,kafamizi Duvardan Duvara Vururuz.bu Arada Duvarin Orada Olduğuna Inandiğimiz Için O Duvar Vardir,başka...

Ipin Ucunu Birak,koyver Gitsin,ne Olacaksa Olsun.yaşama Evet De.beyaz Bir Bulut Ol.bulut Nereye Sürükleneceğine Aldirmaz,çünkü Kendisi Neredeyse Hedefinin De Orada Olduğunu Bilir.

Karşilaştiğimiz Tüm Problemlerin,direnç Sonucu Ortaya çiktiği Bile Söylenebilir.direnç Sürtüşme Yaratir Ve Sürtüşme Tahripkardir,yikicidir.

Savaşmayi Unut.bir Hedefe Varmak Için Ne Kadar çok Enerji Harcarsan,o Hedefe Giden Yolda Karşina O Kadar çok Engel çikar.

Arzularinin Gerçekleşmesine-şaka Değil-izin Ver.hedefe Giden Yoldaki Engelleri Gidermek Için Yapilan Bilinçli Her Eylem Yeni Engeller Doğurur,bunu Sakin Unutma....

Mücadele Etmeye Ihtiyacin Yok.yaratici Gücünün Bilincinde Ol Yeter...tanri Da Evreni Yaratmak Için Fazla Mesai Yapip,deli Gibi çalişmadi.o Düşündü Ve Evren Oldu.

Eğer Düşünce Ve Inancin Tamsa,onun Gerçekleşeceğini Biliyorsan Ona Bir Enerji Akitirsin-gerçeğe Dönüşmek Için Ihtiyaci Olan Enerjidir Bu.

Bugün Dördücü Olumlamamizi Veriyorum.aynen Diğerleri Gibi Günde 3 Kez önce Yüksek Sesle,ardindan Içimizden Okuyacağiz...haykirin Ki Evren Isteklerimize Karşilik Versin.isteyin Sadece Ve Birakin Kendinizi....

Sorumluluk

En Birinci Sorumluluğum Kendim Olmaktir.

Ben öncelikle Ve Sadece Kendi
Sorumluluklarimi Yüklenirim.

Ve Benim Diğer Insanlar Karşisindaki Asil Sorumluluğum,onlara öncelikle Kendi Sorumluluklarini Sevinçle
Yüklenebilmeleri Imkanini Sağlamaktir.

Sorumluluğumu Sevinçle Yüklenirim.
çünkü Onlar Beni Büyütür Ve Güçlendirirler.

Görevlerimi Sevinçle Yüklenirim,çünkü
Onlar Beni Ben Yaparlar.
En Büyük Görevim,kendimi Mutlu,
Sağlikli Ve Başarili Yapmaktir.

En Büyük Sorumluluğum Ise,kendi
Hayatimin Tamamen Benim Tarafimdan
Oluşturulmuş Olduğunu Kabul Etmek
Ve Ona Göre Yaşamaktir.

Kendi Yaşama Sorumluluğumu
üzerime Alma Görevimi Hiçbir Koşul
Ve Sebeple Ertelemem.

Günümü Nasil Planlayacağima,neyi Tercih Edeceğime
Ben Karar Veririm.
Her Düşüncemin,davranişimiz Sonuçlarindan Ben
Sorumluyum.

çevremdeki Insanlar Ve özellikle Sevdiklerim Için
Herşeyi Yapmaya Hazirim,
Onlar Istediklerinde Ve Almaya Hazir Olduklari Sürece.onlarin Hayatlari Ile Benimkiler Arasindaki çizgiyi Net Olarak Farkederim.

Onlara Yardim Etmeye çalişirim,ama Onlara
üzülüp-kahrolarak Kendimi Faydasiz Hale Getirmem.

Sorumluluklarim Beni Geliştirir Ve Olgunlaştirir.

Beni Büyütür Ve Güçlendirir.
Sorumluluklarim Bana Neşe Ve Canlilik Verirler.

Ama şunu Unutmam Ki
En Büyük Sorumluluğum

Kendim Olmaktir......

Canım evde seslik vardı şuan yüksek sesle bu dersimide anlayarak okudum.Şimdi 2 kez daha tekrarlıycam sağol canım a.s.:nazar::nazar::nazar:

canım güzel bir paylaşım ama konunu yanlış yere açmışsın, buraya sadece gebelik ile konular açılabilir

insanların ne kadar umutsuz olduklarını ve olayları ne kadar çok taktıkça gebe kalma şanslarının ne kadar azaldığını düşününce hiç de yanlış bir yere konu açtığımı sanmıyorum arkadaşım

insanların ne kadar umutsuz olduklarını ve olayları ne kadar çok taktıkça gebe kalma şanslarının ne kadar azaldığını düşününce hiç de yanlış bir yere konu açtığımı sanmıyorum arkadaşım

Canım çok güzel kelimelerle ifade ettin.Bu konu bence gerektiği yerde açılmış.Bize umut ışığı oldu bu yaşam dersleri artık gebe kalamama stresini üzerimizden atıcaz bu olumlamalar sayesinde.

ben de dersime calıştım :))) tuanay cok tesekkürler bu paylaşımların için.
bu dersler sayesınde kendımı daha güçlü,daha hayata dönük hissedıyorum.bu sabah cok neşeli uyandım ve bu neşem eşime de yansıdı.
hayatta en önemli şey insanın kendını oldugu gibi sevmesi.kendimizi seversek etrafımızdaki kişileri ve hayatı daha fazla sevıyoruz.hayatla olan baglarımız daha da kuvvetlenıyor.perdeler arkasından seyretmek yerine hayatı, kendimize mutlu bir rol vererek oynamak gerek bu oyunu :)))
yeni dersi sabırsızlıkla beklıyorum....

tuanay derse geç kaldım yaaaaa. ama dersimi çalışıcam .....hayat çok güzel.........

merhabalar işte geldim burdayım geç kaldım biraz kusuruma bakmayın sayfa yöneticileri lütfen bu konuya engel olmayın biz gebe kalmak için hayatı kendimize zindan ediyorduk şimdi bu yolla inşallah sağlıklı bir şekilde gebeliği elde edicez lütfeeeeeeeeeeeeen

merhabalar işte geldim burdayım geç kaldım biraz kusuruma bakmayın sayfa yöneticileri lütfen bu konuya engel olmayın biz gebe kalmak için hayatı kendimize zindan ediyorduk şimdi bu yolla inşallah sağlıklı bir şekilde gebeliği elde edicez lütfeeeeeeeeeeeeen

Bende katılıyorum.Gebe kalmak isteyenlerin morale ihtiyacı var.Bu konu diğre sayfalarda olunca hepimize ulaşamaz.

Ama yine de tabiki site yöneticilerinin bileceği iş.Ne desem yalan olur :KK66:

Tuanaycım ellerine sağlık canım.İyiki girdin hayatımıza.Ben kendime Motivasyon istiyordum bak sen geldin,demekki istediğimiz şeyleri çekiyoruz cidden a.s

Balsurat bu ne pozitiflik böyle maşallah çok iyiysin.Walla bu motivasyonla ikiz,üçüz doğurursun sonunda sen :hooray:

......Hayat BenimLe güzel :dance:

canım bende merak ettım gelmedin diye ne kusuru olcak canım.Evet arkadaşım çok güzel anlattın inşallah kaldırmazsınız bu başlığı.Bizler inanıyoruzki bu yolla sağlıklı anne adayları yetişecek:teytey::enbuyukkk:

Bende katılıyorum.Gebe kalmak isteyenlerin morale ihtiyacı var.Bu konu diğre sayfalarda olunca hepimize ulaşamaz.

Ama yine de tabiki site yöneticilerinin bileceği iş.Ne desem yalan olur :KK66:

Tuanaycım ellerine sağlık canım.İyiki girdin hayatımıza.Ben kendime Motivasyon istiyordum bak sen geldin,demekki istediğimiz şeyleri çekiyoruz cidden a.s

Balsurat bu ne pozitiflik böyle maşallah çok iyiysin.Walla bu motivasyonla ikiz,üçüz doğurursun sonunda sen :hooray:

......Hayat BenimLe güzel :dance:

Canım ben çok sıkıntılar geçirdim bebeğim olmadı diye 10 ay önce mutsuzdum.Baktım böyle olmuycak sağlığıma zarar veriyorum ve bebeğimi uzaklaştırıyorum kendımden dedım.AKLINI BAŞINA TOPLA DEDİM KENDİME:mymeka:Ama bu son 1.5 aydır kendi çabalarımla kendimi teselli etmeye çalışıyordum bebek düşüncemden vazgeçtim ve bunu %80 başarmıştım Amacım bebek konusunu kafadan çıkarıp bu düşünceme engel olmaktı.Bir baktım tuanay arkadaşımız bu konuyu açmış bana bir cesaret pir cesaret geldi:1rolleyes:dedım bu tam benım ıstedığım pozitif düşünceydi.Ve bunu hep beraber başaracağımızı biliyorum.Darkinlıfe evet çok pozitifim içimdeki enerjıyı dışarı yansıtıyorum kelimelere döktümmm:sırnaşık şeysırnaşık şeyAminnn inşallah ikizlerim olur.Ben buna inanıyorum yeterki isteyelim bebeğimiz yakında gelicek bizee:teytey:

canım ya benim pc hala düzelmedisayfayı sağa aola çekerek okumaya çalışıyorum oda zor oluyor ayarlamaya çalıştım yapamadım şimdi aşkımda bi baksın galiba ben bunu bi yerine bastım ama neresine bilmiyom darkcığım gerçekten bu bal böyle devam ederse kesin ikiz doğurcak inşallah tabi hepimiz bu pozitif düşünce gerçekten çok işe yarıyor kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim eminim sizlerde aynı düşüncedesiniz balcığım enejine maşallah diyorum hep böyle ol arkadaşım tuanay sanada çok teşekkür ediyorum

kızlar gerçekten mükemmelsiniz,farkettiniz mi bilmiyorum ama bu paylaşımlarımız arttıkça,enerjimiz daha da çok artıyor.Biz,kendimizi ararken bu forumda,yeni bir biz yaratıyoruz,çoğalıyoruz....

GÜNAYDIN KIZLARRR ben sabahleyin derslerimi okudum.hehehehe maşallah gerçektende kendimin ben olduğuna inanamıyorum bu enerjiyle.Allahım şükürler olsun bu tuayanı karşımıza çıkardı kızlar.İNŞALLAH KIZLAR SIZINDE YAKINDA ENERJINIZ DIŞA VURUCAK...HEP BERABER BEBEKLERİ DÜZÜCEZ HOPAAAA.canlarım sız.lerı çok seviyorum,hayatı,insanları,yaşamak çok güzel:teytey::teytey:bugun bıraz dersimi çok tekrar edeyım evde olmuycam aklım sızde kalıcak.HEHEHEH:teytey:a.s.ŞenizÖPÜLDÜNÜZZZ

bu dersler ilerledikçe daha da zewkli olmaya başladı içimizdeki +bizi ortaya çıkıyor we hayata daha ii bakmamızı sağlıyor bi newi at gözlüklerimizi çıkarıyoruz gözümüzden we sabit fikirlerimizden kurtuluyoruz en basitinden ben bir olay olupta eşimle tartıştığımda kendimi paralıyordum we ruhsal dengem allak bullak oluyordu ama şimdi bunu ben yaptım diyorum we üstünde fazla durmuyorum...bu derse başlamadan önce resmen kendimi cezalandırıyormuşum da haberim yokmuşş...oh beee bu dersler bana ii geldi inanmazsınız belki ama artık hiçbişeyii takmıyorummmmmm...lorke lorke :teytey: :teytey:

bu dersler ilerledikçe daha da zewkli olmaya başladı içimizdeki +bizi ortaya çıkıyor we hayata daha ii bakmamızı sağlıyor bi newi at gözlüklerimizi çıkarıyoruz gözümüzden we sabit fikirlerimizden kurtuluyoruz en basitinden ben bir olay olupta eşimle tartıştığımda kendimi paralıyordum we ruhsal dengem allak bullak oluyordu ama şimdi bunu ben yaptım diyorum we üstünde fazla durmuyorum...bu derse başlamadan önce resmen kendimi cezalandırıyormuşum da haberim yokmuşş...oh beee bu dersler bana ii geldi inanmazsınız belki ama artık hiçbişeyii takmıyorummmmmm...lorke lorke :teytey: :teytey:

Canım evet biz artık hiçbirşeyi kafaya takmıycaz,hayatta hiçbirşey kafaya takmaya değmez,önemli olan hayata şükrederek bakıp sağlıklı bir şekilde yaşamamız lo lo lo lorkee:teytey::teytey:Sağlıklı birşekilde bedenimizi ve beynimizi bu derslerle hazırlayıp hamile kalıcaz.bebeklerimizzzi :nazar::emir_bebek:bekliyor olucaz allahın izniyle

arkadaslarım bende cok pozitifim maşaallah bu ay tedavıye baslıycamm kendımı üzebilecek ortamlardan uzak duruyom evımde biraz kafa dınlıyorum temızlıgımı yapıyorum oh yasasın pozitiflik :)):)):))

arkadaslarım bende cok pozitifim maşaallah bu ay tedavıye baslıycamm kendımı üzebilecek ortamlardan uzak duruyom evımde biraz kafa dınlıyorum temızlıgımı yapıyorum oh yasasın pozitiflik :)):)):))

Canım hep böyle olursun sende inşallah bak böyle pozıtıf düşündüğün sürece allahın izniyle tedavin başarılı geçicek ve kısa zamanda bebekler gelicek:teytey:

maşallah hepinize balcım pozitif olmaya devam ben bu sabah çok erken hast gittim çok sıra vardı yeni geldim başım ağrıyor birazdan yatarım herhalde enerjim bitti bu gün hast ortamı yüzünden yarın yine gidiyorum hemde hsg çekilcek hiç korkmuyorum bakalım yarın nasıl geçecek bu gün enerji toplamam gerek yarın iyi geçsin moral olsun bana dua edin iyi başladım iyi bitsin leleleleliyar hade hade hadddddddddddddddde hopa

X