• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasal surec islerinden anlayan biri bakar mi?

46M6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1.771
2.686
133
Hanimlar cok acil yaziyorum lutfen okuyan bir akil versin.
Isim verilebiliyor mu bilmiyorum ama evimize yakin diye netten bakip arayip hali yikatmak icin Si..... Hali yikama diye vermis bizimkiler. Kac gun oldu hali ortada yok daha ince ulastigimiz numaralarini ariyorum yok cikmiyorlar sonra netten sikayet var sitesine girdim
Girmez olaydim bu firmayla ilgili neler yazilmis kimilerinin perdelerini yorganlarini pis gondermis halılari sokuk kirli vermis basimdan asagi kaynar su dokuldu evimin 3 halisi yani bir de kis geliyor.halı bu kdar dert edilir mi demeyin zira halılar alalade bir yolluk tipi olsa peşine bile düşmezdim.
sikayet yazdik oraya gece12 de arayip halimizin resmini istediler anladik ki kaybetmisler halilari. O sitede yazan cogu kisinin halisi gibi bizimde suan halilardan haberimiz yok. Sürekli erteliyorlar. Resmen malımızı alıkoyuyorlar. Neredeyse 1 ay olucak, Sonra sizin haliyi baskasina yanlisla teslim ettim demesinler mi? Cinnet gecirdik. Pzartesi gondericez dediler su saat oldu hala bir haber yok inanincok sinirlendim. Bir de telefonda surekli ariyorun diye yetkili diye tanitan vasat herifin teki bana “hanımefndi siz benimle konuşmak için mi bu kadar çok arıyorsunuz” dedi. İyice ayar oldum. Şuan ne yapabiliriz? Yaşayanınız var mı bu durumu?

Kendiniz yerine gidip bakin bence ama yinede saglam alirmisin bilmem.Aslinda bilinen esin dostun verdigini biyere verseniz ne guzel olurdu benimde halilar suan yikamada adam whatsapa nasil yikandigini bile atiyor alali 3 gun oldu en gec carsamba eline gecer abla dedi.Ama 1 aydir gelmeyen halidan fazla umut bekleme

halilari baskasina birakmislarda kendi halisi olmayan halilar gittiginde diger kisi neden bunlar benim halim degil dememis
yani haliyi baskasina verdikleri yok bence halilari ya yikarken basina bir is getirdiler yada kaybettiler bir sekilde.
ben halilarimi netten bulup yollarim hicte tanimam hic boyle bir sorunda yasamadim
beceremedigi isi yapmamali kimse
tuketici haklarina falan sikayet edilmezmi ki

Isim verilebiliyor mu bilmiyorum ama evimize yakin diye netten bakip arayip hali yikatmak icin Si..... Hali yikama diye vermis bizimkiler. Kac gun oldu hali ortada yok daha ince ulastigimiz numaralarini ariyorum yok cikmiyorlar sonra netten sikayet var sitesine girdim
Girmez olaydim bu firmayla ilgili neler yazilmis kimilerinin perdelerini yorganlarini pis gondermis halılari sokuk kirli vermis basimdan asagi kaynar su dokuldu evimin 3 halisi yani bir de kis geliyor.halı bu kdar dert edilir mi demeyin zira halılar alalade bir yolluk tipi olsa peşine bile düşmezdim.
sikayet yazdik oraya gece12 de arayip halimizin resmini istediler anladik ki kaybetmisler halilari. O sitede yazan cogu kisinin halisi gibi bizimde suan halilardan haberimiz yok. Sürekli erteliyorlar. Resmen malımızı alıkoyuyorlar. Neredeyse 1 ay olucak, Sonra sizin haliyi baskasina yanlisla teslim ettim demesinler mi? Cinnet gecirdik. Pzartesi gondericez dediler su saat oldu hala bir haber yok inanincok sinirlendim. Bir de telefonda surekli ariyorun diye yetkili diye tanitan vasat herifin teki bana “hanımefndi siz benimle konuşmak için mi bu kadar çok arıyorsunuz” dedi. İyice ayar oldum. Şuan ne yapabiliriz? Yaşayanınız var mı bu durumu?

halı hırsızlığı yapmayacaklarsa biraz daha bekleyin bakalim.
haliyi alırken fiş verdilerse adres yazıyordur mutlaka..polis ile yerinize geliyorum tespit ettim deyin ya da eşiniz muhatap olsun bence..

halilari baskasina birakmislarda kendi halisi olmayan halilar gittiginde diger kisi neden bunlar benim halim degil dememis
yani haliyi baskasina verdikleri yok bence halilari ya yikarken basina bir is getirdiler yada kaybettiler bir sekilde.
ben halilarimi netten bulup yollarim hicte tanimam hic boyle bir sorunda yasamadim
beceremedigi isi yapmamali kimse
tuketici haklarina falan sikayet edilmezmi ki
ben halilarimi netten bulup yollarim hicte tanimam hic boyle bir sorunda yasamadim demişssiniz.. biz de hep böyle yaparız ve bu ilk defa oldu. Tüketici haklarına nasıl şikayet edebilirim peki?

halı hırsızlığı yapmayacaklarsa biraz daha bekleyin bakalim.
haliyi alırken fiş verdilerse adres yazıyordur mutlaka..polis ile yerinize geliyorum tespit ettim deyin ya da eşiniz muhatap olsun bence..
1 ayı geçti. Daha beklesem mi?

tüketici derneğine başvurun.
halıların faturası duruyor mu?

Çok geçmiş olsun, yasal süreç nasıl işler bilmiyorum ama üzüldüm durumunuza.
Keşke herkesin tavsiye ettiği üzere, bilinen bir yere verseydiniz.
Genelde bilinen yer, halıcıların tavsiye ettiği yerlerdir.
Ben halılarımı alırken (8 sene önce) aldığım yerin tavsiye ettiği yıkamacıya gönderiyorum yıllardır.
Eskiden Fatih semtinde oturuyordum, şimdi farklı bir semtteyim ama hala aynı yıkamacıyı kullanıyorum.
Sebebi de sizin başınıza gelenler ve şikayet sitesinden okuduklarınız.

Başka kişilere de referans olması açısından yazıyorum ki, aynı hataya başkaları düşmesin.
Halıyı aldığınız yerin önerebileceği veya tanıdığınız kişilerin önerdiği yerlere halılarınızı verin, bilmediğiniz firmalara güvenmeyin.

Yerinizde olsam beklemez, halı yıkama yerine giderdim.
Yerini bulur buluşturur bir şekilde firmaya gider bizzat eşim ile birlikte görüşme sağlardım.
Daha da sonuç alınamadığı halde, savcılığa ve tüketici haklarına şikayette bulunacağınıza dair tehdit eder, sonrasında gerekirse gerçekten gereki mercilere şikayeti yapardım.
Sonuçta malınız kaybolmuş, en kötü halı bugün nereden baksan 1000 TL den başlıyor, az para mı?

Yerinizde olsam beklemez, halı yıkama yerine giderdim.
Yerini bulur buluşturur bir şekilde firmaya gider bizzat eşim ile birlikte görüşme sağlardım.
Daha da sonuç alınamadığı halde, savcılığa ve tüketici haklarına şikayette bulunacağınıza dair tehdit eder, sonrasında gerekirse gerçekten gereki mercilere şikayeti yapardım.
Sonuçta malınız kaybolmuş, en kötü halı bugün nereden baksan 1000 TL den başlıyor, az para mı?
İnternet sitesinden başka bir adres bilmiyoruz inanın.

Bir tane uyduruktan kağıt verdiker halınadedi ve fiyatı yazan, bu resmiyet yerine geçer mi?

hayır yıkama fişi değil
halının satın alma faturası.
siz o fişle tüketiciye başvurun tabi ama halının değeri için faturası lazım.

Ne kadar beklemeyi düşünüyorsun.
Halılar pahalıysa geçmiş olsun.
Eve yakın diye tanımadığınız adamlara alınızı emanet etmişsiniz.
Telefona halledilecek bir iş değil iş yetine bizzat gidip adamın tepesine çökmeniz gerekir. Verdiği cevaptan ne mal olduğu belli.
Bulunmasını diliyorum bu arada.

Arkadaşlar çıldırıcam.
“Pazartesi kesin gelicek ablacım sıkıntı yapma” diyip ben üstüne basa basa tekrar sorduktan sonra emin bir dille “pazartesi” diyen ben de söz mü dediğim kişi az önce bugun gelmeyecek diyor. Gerçekten ben anlamıyorum. Kadın başıma bir işe bulaştım ve karşımdakilerdenn korkuyorum evimi biliyorlar zarar verirler mi diye. Artık patladım patlicam az önce de “şeref sözü gibi konuştunuz” dedim beni terslemekten beter ettiler. İnanın demeyeceğim şeyleri dememk için zor duruyorum.

hayır yıkama fişi değil
halının satın alma faturası.
siz o fişle tüketiciye başvurun tabi ama halının değeri için faturası lazım.
Atmışız.
değeri olmadan olmaz mı? Şuanki fiyatı baya pahalı .

Atmışız.
değeri olmadan olmaz mı? Şuanki fiyatı baya pahalı .

faturası olmadan değer belirleyemezler.
siz aldığınız yerden faturanın fotokopisini alın aslı gibidir yazıp kaşelesinler. kurumsal firmaysa efatura da atabilirler mailinize çıktı alırsınız.
sizin halı kayıp markasını modelini ispat şansınız yok başka türlü.

Eşin ilgilenmiyor mu. Sadece sen mi muhatap oluyorsun. Telefonlarından adresleri bulunamaz mı. Sosyal medyada kendilerini ifşa edeceğinizi söyleyin bari.

Back
X