- 24 Aralık 2014
- 5.036
- 6.766
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Düzce ile Sakarya sınırında bir yerde yaşıyorum.3 ay önce malumunuz Düzce depremi oldu 5.9 diyen var 6 diyen var ki bence daha büyüktü.O depremde sadece televizyonumuz düşüp parcalandı evde baska hasar olmadı öyle böyle o psikolojiyi üzerimizden atmıstık o deprem sonrasında ev sahibimizle abi bak ev saglam dimi eğer eve güvenmiyorsan söyle korkuyoruz tarzı bir konuşma gecti.O da ben 99 depremi sonrasi oturmak için kendime yaptırdım tayinim cıkınca kiraya verdim eve güvenebilirsiniz radye temel ve sismik izolatör halk arasındaki adıyla raylı sistem var evde dedi herkesin her esyasi kirilirken bizim evde bir bardak kirilmayinca inandık ama oturma odamız biraz büyük alt kattakı kapı kapatsin oturma odasi sallanıyor hızlı yürüyelim sallanıyor bu denen sistemlerde bu normal mi ? Kapi kapatınca resmen deprem olmus gibi sallanıyor her seferinde deprem mi oldu diyoruz. Kayinpederim korkmayin oda büyük oldugu için sallanıyordur diyor ama içim rahat degil sanki büyük bir depremde sıkınti yaratir gibi geliyor malum daha önümüzde olasi Marmara depremi var ve burasi da en az Istanbul kadar etkilenecek.Vatandaslarımızin yasadığı Maras depremlerinden sonra iyice korkar oldum hic bir yere güvenmiyorum isyerine gidiyorum etrafa bakiyorum eve gidiyorum keza öyle.Ev müstakil 2 katli diye güveniyordum ama Maras depreminde gördüm ki müstakil evler de ayni sekilde yıkılmıs bina saglamlıgını test ettirmemiz icin ev sahibi olmamız sart mı bilen var mı ? Millet apartmanda yasıyor dert etmiyor sen 2 katli evde mi korktun demeyin insan ister istemez korkuyor
Son düzenleme: