• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasadıgım ve ülkecek şahit olduğumuz depremler sonrası evime olan güvenim gitti..

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.036
6.766
398
Düzce ile Sakarya sınırında bir yerde yaşıyorum.3 ay önce malumunuz Düzce depremi oldu 5.9 diyen var 6 diyen var ki bence daha büyüktü.O depremde sadece televizyonumuz düşüp parcalandı evde baska hasar olmadı öyle böyle o psikolojiyi üzerimizden atmıstık o deprem sonrasında ev sahibimizle abi bak ev saglam dimi eğer eve güvenmiyorsan söyle korkuyoruz tarzı bir konuşma gecti.O da ben 99 depremi sonrasi oturmak için kendime yaptırdım tayinim cıkınca kiraya verdim eve güvenebilirsiniz radye temel ve sismik izolatör halk arasındaki adıyla raylı sistem var evde dedi herkesin her esyasi kirilirken bizim evde bir bardak kirilmayinca inandık ama oturma odamız biraz büyük alt kattakı kapı kapatsin oturma odasi sallanıyor hızlı yürüyelim sallanıyor bu denen sistemlerde bu normal mi ? Kapi kapatınca resmen deprem olmus gibi sallanıyor her seferinde deprem mi oldu diyoruz. Kayinpederim korkmayin oda büyük oldugu için sallanıyordur diyor ama içim rahat degil sanki büyük bir depremde sıkınti yaratir gibi geliyor malum daha önümüzde olasi Marmara depremi var ve burasi da en az Istanbul kadar etkilenecek.Vatandaslarımızin yasadığı Maras depremlerinden sonra iyice korkar oldum hic bir yere güvenmiyorum isyerine gidiyorum etrafa bakiyorum eve gidiyorum keza öyle.Ev müstakil 2 katli diye güveniyordum ama Maras depreminde gördüm ki müstakil evler de ayni sekilde yıkılmıs bina saglamlıgını test ettirmemiz icin ev sahibi olmamız sart mı bilen var mı ? Millet apartmanda yasıyor dert etmiyor sen 2 katli evde mi korktun demeyin insan ister istemez korkuyor

Son düzenleme:
Marmara depremi olacak mı ne kadar etkilenecek olduğunuz yer bu belli değil daha. Hemen endişe etmeyin çok zor oluyorsa başka tek katlı eve geçin.
Gölcük depreminde Sakarya yerle bir olmustu illa ki etkilenir umarim Şener Üşümezsoy hoca haklı cıkar ve deprem olmaz

iki katlı evde kurtuluş çok kolay , elbette tedbir alın ama stres yapmayın.
ev yıkılsa bile size ait değil; siz sadece olası bir depremde neler yapılacağına bakın
herkesin yatağının yanında bir deprem çantası yerleştirin

iki katlı evde kurtuluş çok kolay , elbette tedbir alın ama stres yapmayın.
ev yıkılsa bile size ait değil; siz sadece olası bir depremde neler yapılacağına bakın
herkesin yatağının yanında bir deprem çantası yerleştirin
Her sey yanimizda uyuyoruz uyurken canta da hazir biri evde biri arabada kasimdakini daha yeni unutmusken ulkemiz tekrar yara aldi bu da hepimizin psikolojisini bir miktar etkiledi ne yazik ki. Birebir sahit olan insanlar neler yasadi kim bilir

İzolatör var ise (en alt kattan kontrol edin lütfen) korkmanıza gerek yok. Hem 2 katlı hem de izolatör var. 9 şiddetine gayet rahat bir şekilde dayandığı söyleniyor.
Bu rayli sistem binanin disina baktigimizda belli olur mu ? Gecen yil dıs cephe kaplamasi yapildi mesela binaya simdi baksak göremeyiz dimi biraz cahilce bir soru oldu farkindayim 🤣 bu tarz insaat terimlerine uzagim yakin olmak gerekiyormus aslinda

Her sey yanimizda uyuyoruz uyurken canta da hazir biri evde biri arabada kasimdakini daha yeni unutmusken ulkemiz tekrar yara aldi bu da hepimizin psikolojisini bir miktar etkiledi ne yazik ki. Birebir sahit olan insanlar neler yasadi kim bilir
ben deprem bölgesinin hemen komşu şehrinde çalışıyorum
nobetteydim deprem olduğunda
işyerim çok ama çok eski min 60 yıllık filan eskiden de kamu binasiymis .
arkadaşlar genel olarak güveniyorlar ama .
bende güveniyorum, zaten üniversiteyi sürekli deprem olan bir yerde okudum her ay sallanirdik.
o yüzden deprem beni korku kısmında hiç etkilemedi diyebilirim ama deprem çantası herkes için çok çok elzem.
çok arkadaşım deprem bölgesine gitti direkt görünüyor zaten
bazalarin yanına uzanan herkes nerdeyse sıkıntı yaşamıyor ama işte seni buluncaya kadar geçen sürede su , yiyecek , fener , powerbank ve bir iki ilaç olmadığı için yanlarında dayanmadilar ,
çok yazık , korkunç bir felaketti hepimiz için .

bir daha yasamayiz umarım
ülkemizin en kadim en güzel sehirlerinden biri yikildi ellerimizden gitti tamamen ..
herseye herkese çok üzüldüm ama salt bunun için bile kalbim acı dolu .

Bu rayli sistem binanin disina baktigimizda belli olur mu ? Gecen yil dıs cephe kaplamasi yapildi mesela binaya simdi baksak göremeyiz dimi biraz cahilce bir soru oldu farkindayim 🤣 bu tarz insaat terimlerine uzagim yakin olmak gerekiyormus aslinda

Bahsedilen izolatör sistemi kolonlar arasına konulan Çelik ve kauçuktan oluşan bir parça. Çıplak gözle görülebilir. Yapının en alt katındaki kolonlara yerleştirilir. Google’dan görsellerine bakabilirsiniz. :)

Fay hattının geçtiği ilçede 8 katlı apartmanın 3. Katında yaşıyorum. Binaya da çok bi güvenim yok yıkılma durumunda 6 kat tepeme binecek yaşama şansı mucize. Demem o ki korkuyla ömür geçmez.

Maalesef söyle birsey var evin altında çukur olacak sekilde deprep olursa fay hattı yani ona da yapacak birsey yok
Yasadığim ilcede fay hattı geciyor e devlette bir uygulama var evimin altindan fay hatti geciyor mu doye sorgulama yapilabiliyor ama sayfa acilmiyor bir turlu bakamadim

Fay hattının geçtiği ilçede 8 katlı apartmanın 3. Katında yaşıyorum. Binaya da çok bi güvenim yok yıkılma durumunda 6 kat tepeme binecek yaşama şansı mucize. Demem o ki korkuyla ömür geçmez.
Ömür gecmiyor ama eli kolu bagli oturamiyor da insan benim yasadigim ilceden de fay hatti geciyor maalesef coğumuz ama evde ama işte ama misafirlikte bir sekilde ölümü bekliyoruz sanki

Back