Yaş otuza geliyor ben hala sınavlarla uğraşıyorum :(

bu kadar olumsuz olmayın. herşeyiniz mi kötü. sızlanmayı ve bahaneleri bırakın sadece çalışın çalışın.

yakın zamanda 40ına yakın üç çocuklu bi bayan atandı kurumumuza.hemde sorunlu bi geçmişi vardı. imkansız değil.sadece sızlanmayın boş yere. çabalayın ve sonunu getirin.

işte mulakatta amuda mi kalktin diyesim geliyor canim. Cunku ben sorulan sorulara gayet dogru cevap verdim mulakatta. Heyecanlanmadim zaten cok konuskan sosyal biriyimdir anlatmayi da severim.

Sozum ona bari ornek ders anlatsaydik da oyle eleseydiler ooof of

Yinede lys girip şansınızı deneyin derim tabi istediğiniz bölüm hangi puan türünden alıyor oda önemli tercih yaparken sıralama önemli eğer iyi çalışırsanız yapabilirsiniz.

illa kpss mi olmalı
özelde başlasaydınız şimdiye terfi bile alırdınız
eşinize göre iş seçmeye devam ederseniz siz bu gidişle hiç çalışamazsınız evde bebekle ailenizle ömrünüz geçer

Şimdiye kadar hep kafanız karışmış, bir ona bir buna bakmışsınız o yüzden hiç birine tam odaklanamamışsınız, hep bir şeyler girmiş araya. Şimdi sadece kpssye odaklanın. Başka şeyleri düşünmeyin. Yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Hem bakın tam çocuğunuz da kreşe verilecek yaşlara gelmiş olur atandığınızda iyi fırsat. Hazır evdeyken asılın, yaparsınız.
Yaşınızda bir şey yok. Ben de 28im, akademisyenim, kolay bir okulda olsam bu sene yardımcı doçent olurdum ama okulum yüzünden (sadece zorluk değil hukuki engeller de çıkarıyorlar erken bitmesin diye) daha 3-4 sene araştırma görevlisi /asistan olarak kalıcam. Ayak işi yapıyorum altı senedir. Hocalar destek değil sadece ama sadece köstek akademik gelişimim önünde.
Bu durumda akademik hayatım 32 yaşında başlayacak anca...

Canim ben de 30 yasindayim ve doktora yapiyorum. Hayatim ders, odev, sinav, proje, seminer vs ler ile geciyor. Dayanmani tavsiye ederim, pes etme, uzulme. En azindan bir hedefin var, bosu bosuna ugrasmiyorsun.
Benim gibisin, aynı şeyleri yazmıştım. Bu yaşta haa senelerce ayak işi yapacak olmak, hala başka hocaların "yerine" derse girmek, başka hocaların makalesine "yardımcı" olmak beni deli ediyor. En az 3,5 sene daha sürecek....

Eşin çalışmayacak ki sen çalışacaksın. Kriterleri o mu belirliyor?

Ben ABD deyim. Bilakis hocalar kostek degil destek, ayak isi de yaptirmiyorlar. However, their expectations from a PhD student is very very very high. That is why they are forcing me and I am struggling! It is so hard!

Ben ABD deyim. Bilakis hocalar kostek degil destek, ayak isi de yaptirmiyorlar. However, their expectations from a PhD student is very very very high. That is why they are forcing me and I am struggling! It is so hard!
Keşke bizim de öyle olsa. Bizden de beklentiler yüksek ama sahip olduğumuz özellikler, çalışmamız vs. bize yararı olacak diye değil... İyi İngilizcem olmalı (ki var), neden? Çünkü hocaya çeviri yapacak biri lazım. (Yarım saat bir saat sonra sonuç bekler ve hep yaparım) Ama mesela benim İngilizcem zaten iyi olduğu için diğer asistana, sana gerek yok Almanca çalış der. Neden tahmin et? Çünkü İngilizce çevirilerini yapan zaten var, bir de Almanca yapan olsun... Ama yazdığın yazıda fazlaca İngilizce kaynak kullanırsan kızar, "ben bilmiyorum diye yapıyorsun, kontrol edemeyeyim diye" der.
Başka bir hocama (hocam değişti ama hala bu diğer çeviri yaptıran adamın çevirmeni olarak kaldım asistanı olmasam da), katılacağım bir iki sempozyumdan ve makale konumdan bahsettim. Benim de adımı yaz makaleye dedi, o bana destek olurmuş. Ne demek o bilmiyorum. Makale yazarken sırtımı sıvazlayacak herhalde. Sempozyuma benim adıma da başvuru yap dedi. Hatta karısı yanımızdaydı, (karısı kendisinden yirmi yaş küçük, heyecanlı bir genç) "ayyy akademisyen değilim ama çok özendim benim de adımı yazın" dedi.
Sonuç.. Sempozyumu hocaya kötüledim, sizin prestijiniz için iyi olmaz, hep asistanlar katılıyor dedim vazgeçti. Makaleyi de hiç sesimi çıkarmadan, hocaya düzeltme için bile göstermeden kendi adımla gönderdim. Ne olursa olsun artık... Ki zaten kendisi tezimi bile okumadan geçirmişti, düzeltme için vermem buyrun adınızı ekleyin dememle aynı şey olurdu. İçeriği okumadan adını yazar geri gönderir, kontrol ettim çok güzel derdi.

13 ayda çok şey hallledilir olur inşallah :) üstte arkadaş demiş artık işler nota göre değilde dayıya göre oluyor maalesef

Ben 22 yasinda atandim suan 30 yasindayim.
Ben de baska turlu sinandim hayatta.
Hayat hep bir yanini yarim birakiyor insanin.
Kim neden cekiyorsa o en buyuk problem.gbi geliyor.
Bu gibi durumlarda sunu dusunurum ben
Vazgectigim an kaybederim.
Gercekten ulasmak.istiorsam.bir seye vazgecmemeliyim.
Ve tabiki Sabir ve dua lutfen..

canım sana özgü degilki . insanlar calısma garantili bölüme giriyor 4 yıl sonra bakıyor iş yok.
calısıp didinmissin elinden baska ne gelir

ben ne diyim
30 um hala okuyorum 1 senem kaldı. siz en azından Anne olmuşsunuz. bende oda yok daha evliyim.
çok takmayın derim ama okuyun ve bitirin ☺

Aynı dur da bende var canım en son bı daha demicem daha da ugrasmam

Aman ya vize öncesi böyle bi konu boyle bi baslik ruhumu daralttı.Yas oldu 25 hala üniversite okuyorum.Artik yıldım okulum uzadi 3.sinifim benim arkadaşlarım mezun oldu.Önümde bi vize haftası ve hic calisasim yok delircem.

Konu sahibi ygsden iyi almisin ama çok kotu değil Lys'ye de gir canim.KPSS için birşey diyemicem memurluk hayalim değil.Ben kapagi devlete değil özel sektöre atmayi dusunenlerdenim.
Asiri karamsarsin sanki ucunda ölüm var memur olunca basin göğe etmiyor boşver takma.

Anlıyorum seni.. Ben de evliyim, dört yıl uğraştım sınavlarla, mülakatlarla. En sonunda hakkımla kazandım gönlümdeki mesleği. Eğer olacağı varsa oluyor inan. Sen sadece çalış, gerisini Allaha bırak. Yasında da bişey yok daha merak etme:)

Pardon... Bu hoca dediğiniz kişi İngilizce bilmiyor mu?

Ay bi an ben yazdım sandım.tek fark benim iki çocuğum var biri 5 yaşında.bide yaşım 26.napalım.bu işler nasip.geçen sene hamileydim.sınav öne çekşlince bende giremedim.bende meslek lisesi çıkışlıyım.ay bu kadar benzerlik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…