işte mulakatta amuda mi kalktin diyesim geliyor canim. Cunku ben sorulan sorulara gayet dogru cevap verdim mulakatta. Heyecanlanmadim zaten cok konuskan sosyal biriyimdir anlatmayi da severim.Bende helal etmiyorum, tüm hayatımız başkalarının elinde sanki ne acı
Atananlara da kızamıyorsun ki (torpilli olanlar hariç tabi)
O gitmese yine kontenjan dışındaki başkası gidecek
Kabahat bunun yolunu açanlarda, bizim emeğimizi hiç edenlerde
Yinede lys girip şansınızı deneyin derim tabi istediğiniz bölüm hangi puan türünden alıyor oda önemli tercih yaparken sıralama önemli eğer iyi çalışırsanız yapabilirsiniz.Hayatim bombos geçiyor28 yasindayim hatta 29 dan gün aldim ama hala meslek sahibi olamadim. meslek lisesine yolladi ailem önüm kapali diye meslek lisesinde okudugum bölümü okudum uni de ve atanamadim. Acik öğretim den iktisat okudum ikinci uni orgun secemiyordum meslek cikisliyim diye.. belki kpss de duz memurluk olur diye aof iktisat okudum. meslek liselerin önü 2012 de acildi ama aof den mezun olmak uzereydim önümde bi kpss maratonu vardi basladigim da 76 ile kapatiyordu kpss de iktisat ben okulu 3 yilda bitirdm ama 83 oldu tabanlar o kadar kpss calismama ragmen 2014 kpss husran oldu atanabilecek puan alamadim esimle tanistim evlendim baska sehre geldim ve hamilelik ve 2016 kpss one cekilmis derken calisamadim zor bi hamilelik gecirdim ve 2016 ya girmedim 2016 da ygs ye girdim 276 puan aldım yeniden uni okuyacaktim ama yetmedi. 6 aylik bebegimleŞimdi yine ders calismaya başladım 2018 kpss ye simdiden basladim 13 ay var uykusuzluk bebegimle zor olsada uğraşıyorum olur mu ki bu kez inanin bilmiyorum
Şimdiye kadar hep kafanız karışmış, bir ona bir buna bakmışsınız o yüzden hiç birine tam odaklanamamışsınız, hep bir şeyler girmiş araya. Şimdi sadece kpssye odaklanın. Başka şeyleri düşünmeyin. Yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Hem bakın tam çocuğunuz da kreşe verilecek yaşlara gelmiş olur atandığınızda iyi fırsat. Hazır evdeyken asılın, yaparsınız.Hayatim bombos geçiyor28 yasindayim hatta 29 dan gün aldim ama hala meslek sahibi olamadim. meslek lisesine yolladi ailem önüm kapali diye meslek lisesinde okudugum bölümü okudum uni de ve atanamadim. Acik öğretim den iktisat okudum ikinci uni orgun secemiyordum meslek cikisliyim diye.. belki kpss de duz memurluk olur diye aof iktisat okudum. meslek liselerin önü 2012 de acildi ama aof den mezun olmak uzereydim önümde bi kpss maratonu vardi basladigim da 76 ile kapatiyordu kpss de iktisat ben okulu 3 yilda bitirdm ama 83 oldu tabanlar o kadar kpss calismama ragmen 2014 kpss husran oldu atanabilecek puan alamadim esimle tanistim evlendim baska sehre geldim ve hamilelik ve 2016 kpss one cekilmis derken calisamadim zor bi hamilelik gecirdim ve 2016 ya girmedim 2016 da ygs ye girdim 276 puan aldım yeniden uni okuyacaktim ama yetmedi. 6 aylik bebegimleŞimdi yine ders calismaya başladım 2018 kpss ye simdiden basladim 13 ay var uykusuzluk bebegimle zor olsada uğraşıyorum olur mu ki bu kez inanin bilmiyorum
Benim gibisin, aynı şeyleri yazmıştım. Bu yaşta haa senelerce ayak işi yapacak olmak, hala başka hocaların "yerine" derse girmek, başka hocaların makalesine "yardımcı" olmak beni deli ediyor. En az 3,5 sene daha sürecek....Canim ben de 30 yasindayim ve doktora yapiyorum. Hayatim ders, odev, sinav, proje, seminer vs ler ile geciyor. Dayanmani tavsiye ederim, pes etme, uzulme. En azindan bir hedefin var, bosu bosuna ugrasmiyorsun.
Eşin çalışmayacak ki sen çalışacaksın. Kriterleri o mu belirliyor?Calistim tabi bekarken. Acikogretim okurken calisip hem okudum. Kpss hazirlanrken evdeydim 1 yil bi de dugun hazirligi yaparken... 1 bucuk yillik evliyim ve 1 bucuk yildr calismiyorum esim in istediği gibi bir is ozel sektorde denk gelmiyor3 yildir evdeyim sıkıcı olmaya başladı artik
Ben ABD deyim. Bilakis hocalar kostek degil destek, ayak isi de yaptirmiyorlar. However, their expectations from a PhD student is very very very high. That is why they are forcing me and I am struggling! It is so hard!Benim gibisin, aynı şeyleri yazmıştım. Bu yaşta haa senelerce ayak işi yapacak olmak, hala başka hocaların "yerine" derse girmek, başka hocaların makalesine "yardımcı" olmak beni deli ediyor. En az 3,5 sene daha sürecek....
Keşke bizim de öyle olsa. Bizden de beklentiler yüksek ama sahip olduğumuz özellikler, çalışmamız vs. bize yararı olacak diye değil... İyi İngilizcem olmalı (ki var), neden? Çünkü hocaya çeviri yapacak biri lazım. (Yarım saat bir saat sonra sonuç bekler ve hep yaparım) Ama mesela benim İngilizcem zaten iyi olduğu için diğer asistana, sana gerek yok Almanca çalış der. Neden tahmin et? Çünkü İngilizce çevirilerini yapan zaten var, bir de Almanca yapan olsun... Ama yazdığın yazıda fazlaca İngilizce kaynak kullanırsan kızar, "ben bilmiyorum diye yapıyorsun, kontrol edemeyeyim diye" der.Ben ABD deyim. Bilakis hocalar kostek degil destek, ayak isi de yaptirmiyorlar. However, their expectations from a PhD student is very very very high. That is why they are forcing me and I am struggling! It is so hard!
Aynı dur da bende var canım en son bı daha demicem daha da ugrasmamHayatim bombos geçiyor28 yasindayim hatta 29 dan gün aldim ama hala meslek sahibi olamadim. meslek lisesine yolladi ailem önüm kapali diye meslek lisesinde okudugum bölümü okudum uni de ve atanamadim. Acik öğretim den iktisat okudum ikinci uni orgun secemiyordum meslek cikisliyim diye.. belki kpss de duz memurluk olur diye aof iktisat okudum. meslek liselerin önü 2012 de acildi ama aof den mezun olmak uzereydim önümde bi kpss maratonu vardi basladigim da 76 ile kapatiyordu kpss de iktisat ben okulu 3 yilda bitirdm ama 83 oldu tabanlar o kadar kpss calismama ragmen 2014 kpss husran oldu atanabilecek puan alamadim esimle tanistim evlendim baska sehre geldim ve hamilelik ve 2016 kpss one cekilmis derken calisamadim zor bi hamilelik gecirdim ve 2016 ya girmedim 2016 da ygs ye girdim 276 puan aldım yeniden uni okuyacaktim ama yetmedi. 6 aylik bebegimleŞimdi yine ders calismaya başladım 2018 kpss ye simdiden basladim 13 ay var uykusuzluk bebegimle zor olsada uğraşıyorum olur mu ki bu kez inanin bilmiyorum
Pardon... Bu hoca dediğiniz kişi İngilizce bilmiyor mu?Keşke bizim de öyle olsa. Bizden de beklentiler yüksek ama sahip olduğumuz özellikler, çalışmamız vs. bize yararı olacak diye değil... İyi İngilizcem olmalı (ki var), neden? Çünkü hocaya çeviri yapacak biri lazım. (Yarım saat bir saat sonra sonuç bekler ve hep yaparım) Ama mesela benim İngilizcem zaten iyi olduğu için diğer asistana, sana gerek yok Almanca çalış der. Neden tahmin et? Çünkü İngilizce çevirilerini yapan zaten var, bir de Almanca yapan olsun... Ama yazdığın yazıda fazlaca İngilizce kaynak kullanırsan kızar, "ben bilmiyorum diye yapıyorsun, kontrol edemeyeyim diye" der.
Başka bir hocama (hocam değişti ama hala bu diğer çeviri yaptıran adamın çevirmeni olarak kaldım asistanı olmasam da), katılacağım bir iki sempozyumdan ve makale konumdan bahsettim. Benim de adımı yaz makaleye dedi, o bana destek olurmuş. Ne demek o bilmiyorum. Makale yazarken sırtımı sıvazlayacak herhalde. Sempozyuma benim adıma da başvuru yap dedi. Hatta karısı yanımızdaydı, (karısı kendisinden yirmi yaş küçük, heyecanlı bir genç) "ayyy akademisyen değilim ama çok özendim benim de adımı yazın" dedi.
Sonuç.. Sempozyumu hocaya kötüledim, sizin prestijiniz için iyi olmaz, hep asistanlar katılıyor dedim vazgeçti. Makaleyi de hiç sesimi çıkarmadan, hocaya düzeltme için bile göstermeden kendi adımla gönderdim. Ne olursa olsun artık... Ki zaten kendisi tezimi bile okumadan geçirmişti, düzeltme için vermem buyrun adınızı ekleyin dememle aynı şey olurdu. İçeriği okumadan adını yazar geri gönderir, kontrol ettim çok güzel derdi.